Περισσότερες από 94 εκδηλώσεις πολιτισμού τον Mάρτιο στα Public!

Περίληψη: Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, σας προσκαλούν τον Μάρτιο σε 94 συναρπαστικές εκδηλώσεις πολιτισμού, ενώ ...

Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, σας προσκαλούν τον Μάρτιο σε 94 συναρπαστικές εκδηλώσεις πολιτισμού, ενώ  υποδέχονται στην Ελλάδα τον Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο Μάρτιος περιλαμβάνει:
  • 47 λογοτεχνικές συζητήσεις, παρουσιάσεις & υπογραφές βιβλίων
  • 2 Θεσμούς για το Βιβλίο που συνεχίζονται
  • Θεματική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
  • 44 παιδικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις 
Συγκεκριμένα, το Μάρτιο ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ο γιος του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, έρχεται στα Public Tσιμισκή και Συντάγματος για να παρουσιάσει το βιβλίο του, Πάμπλο Εσκομπάρ: Ο πατέρας μου (εκδ. Μίνωας) που μιλά για την ζωή του πατέρα του, ενός ανθρώπου ακραίων αντιθέσεων. Μέσα από αυτό το βιβλίο, θα ανακαλύψουμε τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που βοηθούσε τους φτωχούς ως ένας άλλος Ρομπέν των Δασών, αλλά και τον επικίνδυνο αρχηγό του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών όλων των εποχών. 

ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Το Μάρτιο, συνεχίζονται οι καθιερωμένες συναντήσεις της ενότητας «Το τρίτο πρόσωπο», όπου ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης υποδέχονται στις 15 Μαρτίου τον Γιώργο Πέτρου, ώστε να συζητήσουν θέματα του πολιτισμού και της επικαιρότητας, με αφορμή την παράστασή του με τίτλο «Χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι από την Καμεράτα. Επιπλέον στον καθιερωμένο θεσμό «Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις», ο Χάρης Βλαβιανός θα υποδεχτεί την Τρίτη 21 Μαρτίου τον Διονύση Σαββόπουλο σε μια συζήτηση για την εξέλιξη της τέχνης των τροβαδούρων και για τους τρόπους με τους οποίους η ποίηση συνυφαίνεται με τη μουσική, με αφορμή την φετινή βράβευση του Μπομπ Ντύλαν με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στη συζήτηση συμμετέχει η Μαρία Τοπάλη και ο Βύρων Κριτζάς. Παράλληλα, το Μάρτιο ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον πρωτότυπο θεσμό των Λογοτεχνικών Περιπάτων, αυτό το μήνα θα περπατήσουμε στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, όπου ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος καλείται να εξιχνιάσει ακόμα μια σκοτεινή υπόθεση. Οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν το συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, για να συζητήσουν μαζί του για τις περιπέτειες του λογοτεχνικού του ήρωα που έχει τόσο αγαπηθεί από χιλιάδες αναγνώστες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Πολλές ακόμα εκδηλώσεις θα  πραγματοποιηθούν το Μάρτιο στα Public με πρωταγωνιστή το βιβλίο. Ξεχωρίζουν ενδεικτικά οι παρουσιάσεις βιβλίων των Ηλία Αναστασιάδη, Εύης Σταθάτου, Άρη Σφακιανάκη, Μαριαλένας Σπυροπούλου, Χάρη Μιχαήλ Βλάδου, Βαγγέλη Μπέκα κ.α

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το Σάββατο 4 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 20:00 στα Public Μall, Athens Metro Mall, & Mediterranean Cosmos τα Public προσκαλούν οικογένειες σε ένα Public Family Challenge. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έξω από τα καταστήματα, γονείς και παιδιά παίζουν σαν μια ομάδα, διασκεδάζουν και κερδίζουν δώρα! Γιατί στα Public Κάθε μέρα δημιουργούμε αναμνήσεις.

NINTENDO SWITCH EVENTS

Θέλεις να δοκιμάσεις τη νέα κονσόλα Nintendo Switch που κυκλοφορεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου; Oι Αmbassadors της Νintendo θα σε περιμένουν στις 4 Μαρτίου στα Public Συντάγματος, The Mall Athens και Athens Metro Mall από τις 12.00 μέχρι τις 18.00 για να λύσουν κάθε απορία σου ώστε να είσαι έτοιμος για την απολαύσεις ακόμα περισσότερο! Περισσότερες πληροφορίες για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων ανά πόλη ή ανά μέρα μπορεί να το βρει κανείς στο blog.public.grΧαμογελάστε, είστε στα Public!