Το anti-stress βιβλίο που κατέκτησε Αγγλία και Αμερική!

Περίληψη: Ζωγράφισε και χαλάρωσε. Άδειασε το μυαλό σου από κάθε έγνοια… Άφησε τη...

Ζωγράφισε και χαλάρωσε. Άδειασε το μυαλό σου από κάθε έγνοια… Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη… 

Νιώσε την ευεργετική επίδραση της ζωγραφικής στο νου και την ψυχή… Βάλε χρώματα, χαλάρωσε!

Μήπως αναπολείς τα καλοκαίρια που καθόσουν ξέγνοιαστος το μεσημέρι κάτω από τα δέντρα και ενώ οι γονείς σου απολάμβαναν τη σιέστα, εσύ γέμιζες με ζωγραφιές τα βιβλία των διακοπών; Πόσο χαλαρωτικό ήταν το να χρωματίζεις ένα ασπρόμαυρο σκίτσο και να ζωντανεύεις σιγά- σιγά τις μαγικές εικόνες που είχες στο μυαλό σου….

Μήπως θα ήθελες να έχεις και τώρα ως ενήλικας ένα βιβλίο ζωγραφικής; Ήταν το 2013 όταν η βρετανίδα illustrator Τζοάννα Μπάσφορντ δημιούργησε το βιβλίο Ο Μυστικός Κήπος, ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις γενιές ανεξαρτήτως φύλου. Ένα εκπληκτικά εικονογραφημένο- μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια- βιβλίο το οποίο μας μυεί στον κόσμο της ζωγραφικής και μας χαλαρώνει χωρίς να το καταλάβουμε! Η αστείρευτη φαντασία και η ευρηματική εικονογράφηση της μας χαλαρώνει και μας κάνει να θέλουμε να μείνουμε για πάντα παιδιά!

Στις σελίδες του βιβλίου Μυστικός Κήπος οι κήποι και οι ζωγραφιές είναι ασπρόμαυροι δίνοντας μας την ώθηση να τους γεμίσουμε με χρώματα και να συμπληρώσουμε το τοπίο με τη δική μας χλωρίδα και πανίδα, με τα δικά μας χρώματα, με τη δική μας προσωπική πινελιά. Σου εξάψαμε την περιέργεια; Το πρώτο βιβλίο της Τζοάννα Μπάσφορντ έχει πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες ενώ, μετά την επιτυχία του «Κήπου» δημιούργησε και δεύτερο βιβλίο με τίτλο Μαγεμένο Δάσος (κυκλοφόρησε το 2015) για το οποίο εμπνεύστηκε από το σπίτι των παππούδων της στο δάσος στο νησί Άρραν (έξω από τη Σκωτία) το οποίο περιβάλλεται από ένα πανέμορφο αλλά συνάμα άγριο και τρομακτικό δάσος.

26587FC500000578-2981484-image-a-3_1425578087014Οι χειροποίητες και εξαιρετικά λεπτομερείς ζωγραφιές της Τζοάννα, στην οποία έχουν δώσει τον τίτλο Βασίλισσα της ζωγραφικής, έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμπάνιες πολυάριθμων brands ανάμεσα τους οι Absolut Vodka, Sony, Nike καθώς και η Tate Modern του Λονδίνου ενώ η ίδια έχει ασχοληθεί στο παρελθόν και με τη ζωγραφική υφασμάτων. Πώς αποφάσισε όμως να δημιουργήσει βιβλία χρωματισμού για ενήλικες;

«Λατρεύω τον παιχνιδιάρικο τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο τα παιδιά. Είναι σαν να τον παρατηρούν μέσα από έναν εκπληκτικό φακό ο οποίος μετατρέπει το μονότονο σε κάτι μαγικό!» έχει πει σε συνέντευξη της η Τζοάννα η οποία όταν ο εκδότης της είπε να κάνει ένα βιβλίο για παιδιά την άκουσε αποσβολωμένος να του αντιπροτείνει ένα βιβλίο για ενήλικες! Πού να τον φανταζόταν κι εκείνος ότι έτσι θα δημιουργούσε ένα παγκόσμιο trend κατά του στρες;  «Για μένα τα σχέδια στον υπολογιστή είναι ψυχρά και χωρίς ψυχή ενώ από την άλλη τα σκίτσα φτιαγμένα στο χέρι αιχμαλωτίζουν ένα είδος ενέργειας και έχουν προσωπικότητα που κανένα pixel δεν μπορεί να αντιγράψει» πιστεύει η Τζοάννα τα σχέδια της οποίας είναι πολύπλοκα αλλά φίνα, όμορφα αλλά και μυστηριώδη ενώ σταδιακά σε καλούν να ξετρυπώσεις κρυμμένα αντικείμενα όπως λουλούδια, πουλιά, κλειδιά, πολύτιμες πέτρες και άλλους αφανέρωτους ασπρόμαυρους θησαυρούς από μελάνι!Έχεις σταθερό χέρι; Βάλε φαντασία και ζωγράφισε με χρώματα! Θα χαλαρώσεις, θα μαγευτείς, θα κολλήσεις και θα έχεις βρει το απόλυτο όπλο κατά του στρες: το μυστικό σου θα κρύβεται πίσω από μολύβια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές και πινέλα!Και αφού εκφράσεις τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες,  μοιράσου τα έργα σου στο Instagram και στην online gallery που διατηρεί η Τζοάννα Μπάσφορντ εδώ και πες στους υπόλοιπους colouring addicts τι υλικά (στυλό- μολύβι κτλ) χρησιμοποίησες!Τα διαδραστικά βιβλία χρωματισμού και δραστηριοτήτων της Τζοάννα Μπάσφορντ κυκλοφορούν στα αγγλικά από τις εκδόσεις και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός! Δεν θα καταλάβεις πόσο όμορφα περνάει η ώρα ζωγραφίζοντας.... Μυστικός κήπος   Μαγεμένο δάσος   Enchanted Forest An Inky Quest and Colouring Book Secret Garden An Inky Treasure Hunt and Colouring Book