Πως να φτιάξετε club sandwich με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη!

Περίληψη: Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το καλοκαίρι πλησιάζει και οι περισσότεροι από εσάς αρχίζετε τα σχέδια για...

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το καλοκαίρι πλησιάζει και οι περισσότεροι από εσάς αρχίζετε τα σχέδια για τις καλοκαιρινές σας διακοπές με σκέψεις για χρυσαφένιες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά και δροσερούς χυμούς κάτω από φοίνικες. Φυσικά από την εικόνα αυτή δεν λείπει και το απόλυτο σνακ του καλοκαιριού που δεν είναι άλλο από το club sandwich! Επειδή όμως όλοι θέλουμε να έχουμε άψογη εμφάνιση στην παραλία, οι σεφ του Public Café μοιράζονται την ιδανική συνταγή για σπιτικό club sandwich με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που δεν θα σας γεμίσει ούτε με περιττές θερμίδες αλλά ούτε και ενοχές!Υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 3 φέτες ψωμιού με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 στήθος κοτόπουλο
  • λίγη μουστάρδα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 3-4 λιαστές ντομάτες
  • 2 φύλλα γαλλικής σαλάτας
Ξεκινάμε φρυγανίζοντας τις 3 φέτες ψωμιού. Στη συνέχεια κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες έχοντας υπόψιν πως θα τοποθετηθούν σε ψωμί του τοστ άρα πρέπει να είναι κομμένες όσο πιο επίπεδα και ομοιόμορφα γίνεται. Αλείφουμε το στήθος κοτόπουλο με λίγη μουστάρδα και το ψήνουμε στο φούρνο προσέχοντας να είναι ζουμερό στο τελείωμα του. Σειρά έχουν οι λιαστές ντομάτες, τις οποίες κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια και σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και λίγο αλάτι. Τοποθετούμε σαν βάση το πρώτο φρυγανισμένο ψωμάκι και το αλείφουμε με την κρέμα λιαστής ντομάτας. Επάνω τοποθετούμε μία φέτα κοτόπουλο και στη συνέχεια καλύπτουμε με ένα φύλλο γαλλικής σαλάτας. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη δεύτερη φέτα ψωμιού και ξαναπερνάμε με την κρέμα λιαστής ντομάτας. Αυτή τη φορά, πάνω από την κρέμα, τοποθετούμε τις φέτες αβοκάντο και ένα ακόμα φύλλο γαλλικής σαλάτας. Τέλος, σκεπάζουμε με το τρίτο φρυγανισμένο ψωμάκι και κόβουμε στα 4.

Τοστιέρες

Το μυστικό αυτού του «αθώου» club sandwich κρύβεται, πέρα από τη συνταγή που μοιράστηκαν τα Public Café και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά που θα προμηθευτείτε, στο σωστό ψήσιμο του ψωμιού που αποτελεί και τη βάση όλου του πιάτου! Τα Public διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από ποιοτικές αλλά ταυτόχρονα οικονομικές τοστιέρες για να απολαμβάνετε κάθε φορά τραγανό, ελαφριά καψαλισμένο ψωμί που μοσχοβολάει! Εμείς επιλέξαμε μερικές και σας τις παρουσιάζουμε. Ξεκινάμε, λοιπόν, με την ZM-201 της Primo, ιδανική εάν αναζητάτε λειτουργικότητα και ευκολία στην καθημερινότητά σας. Για μεγαλύτερες απαιτήσεις, η ίδια εταιρία έχει και την EL-16C σε μαύρο χρώμα, η οποία διαθέτει κεραμικές πλάκες ψησίματος, επιφάνεια από ανοξείδωτο ατσάλι και χωρητικότητα 4 θέσεων για τοστ. Εάν θέλετε κάποια με λίγο πιο ιδιαίτερο design αλλά και τη δυνατότητα να ψήνετε σε αυτή ακόμα και κοτόπουλο τότε η BC2010 της Bella Cucina είναι αυτή που σας ταιριάζει. Τέλος, η ST 1472 της Bomann, διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών όπως σύστημα κλειδώματος άνω και κάτω πλάκας, θερμο-μονωμένες λαβές για ασφαλή χρήση και λειτουργία προστασίας σε περίπτωση υπερθέρμανσης που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς από εσάς! [gallery columns="4" size="full" ids="58685,58684,58686,58683"]

Καλή απόλαυση!