Project YouTuber: Όλα τα βήματα για να πιάσεις κορυφή!

Περίληψη: Ναι, οι YouTubers είναι εδώ και τα έχουν καταφέρει περίφημα. Μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν...

Ναι, οι YouTubers είναι εδώ και τα έχουν καταφέρει περίφημα. Μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν η πιο επιδραστική ιντερνετική «φυλή» σε όλο τον κόσμο κάνοντας το κέφι τους. Μαγειρεύουν, μιλούν για τους φίλους/τα κατοικίδια/τις σχέσεις τους, συμβουλεύουν, κάνουν unboxing και, σιγά-σιγά, οι πιο ενδιαφέροντες και επιδέξιοι, αποκτούν το κοινό τους. Έτσι αρχίζουν να συνεργάζονται με εταιρείες, να γίνονται και επίσημα οι πρώτοι… δοκιμαστές των νέων προϊόντων τους, να βγάζουν αξιόλογο χαρτζιλίκι και σταδιακά να εξασφαλίζουν –γιατί όχι- ένα σταθερό εισόδημα από τις συνεργασίες τους.Όσο βελτιώνουν το περιεχόμενό τους, τα views ανεβαίνουν, οι subscribers πληθαίνουν και το YouTube τους ανταμείβει με ένα πολύτιμο pushάρισμα στις αναζητήσεις των χρηστών. Η ίδια η πλατφόρμα έστησε μια ολόκληρη κατηγορία «how to», μια σειρά από οδηγούς για YouTubers, ώστε να ξεκινήσουν σωστά οι πρωτάρηδες και να εξελιχθούν οι πιο έμπειροι. Στην ίδια λογική, στήθηκαν και τα YouTube Space (σε Λονδίνο, Βερολίνο, Ντουμπάι, Λος Άντζελες, Μουμπάι, Νέα Υόρκη...), χώροι που προσφέρουν εκδηλώσεις, εργαστήρια, πόρους παραγωγής, όπου επίδοξοι YouTubers μπορούν να συναντηθούν με έμπειρους δημιουργούς και να προωθήσουν τις ιδέες τους.Πόσοι είναι οι ενεργοί YouTubers σήμερα; Αδύνατο να υπολογιστεί ο αριθμός τους με ακρίβεια, αφού ως YouTuber λογίζεται όποιος έχει λογαριασμό στην πλατφόρμα. Ωστόσο εκείνοι που δημιουργούν περιεχόμενο με σταθερό ρυθμό υπολογίζονται σε περίπου 10 εκατομμύρια παγκοσμίως. Από αυτούς, ακόμα λιγότεροι είναι οι πραγματικά δημοφιλείς, που φαίνεται πως γνωρίζουν καλά τα κόλπα του YouTube.

Γιατί αν το μισό μυστικό της επιτυχίας στο YouTube βρίσκεται στο να «παίξεις» σωστά με τα εργαλεία του – στην ουσία τα εργαλεία της Google, καθώς πρόκειται για το μικρό της «αδερφάκι» -, το άλλο μισό είναι να εξασφαλίσεις τα καλύτερα τεχνικά μέσα για να παράγεις βίντεο άρτια από άποψη ήχου και εικόνας. Εσύ βάλε κέφι και φαντασία και άσε τα Public να κάνουν τη σκληρή δουλειά! Έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται ένας σωστός Vlogger και YouTuber. Ξεκινάμε;

Bήμα πρώτο: Εξασφάλισε το background που σου ταιριάζει!

[gallery size="full" ids="60324,60325,60326"] Πρώτα-πρώτα θα πρέπει να διαλέξεις τον χώρο του σπιτιού που θα καθιερώσεις για τις φωτογραφίες και τα γυρίσματα. Μετά σειρά έχει το σωστό background. Τα χαρτόνια HAMA και Lastolite είναι τα πιο οικονομικά και ανθεκτικά, ειδικά σχεδιασμένα να μη ξεβάφουν όσο και αν… ταλαιπωρηθούν. Η επιφάνειά τους είναι μη ανακλώμενη, που σημαίνει πως αντέχουν τα δυνατά επαγγελματικά φώτα, ενώ μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να αξιοποιηθούν άνετα σε εξωτερικούς χώρους. [gallery size="full" ids="60327,60328,60329"]Extra tip: Αν θες να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του «green screen» - σωστή κίνηση, για να εντυπωσιάσεις περισσότερο - προτίμησε ένα χαρτόνι με έντονο χρώμα, που να διαφοροποιείται από το σύνηθες χρώμα των ρούχων σου.Αφού, λοιπόν, καταλήξεις σε φόντο, σειρά παίρνουν τα συστήματα στήριξης. Για δωμάτια και γενικά εσωτερικά γυρίσματα το πιο εύχρηστο είναι το 045 της Manfrotto, που στηρίζει τα χαρτόνια και κάθε είδους υλικό τυλίγοντάς το σε ρολό. Τοποθετείται στον τοίχο με βίδες – οι οποίες περιλαμβάνονται στο kit του – ή με σφιγκτήρες που εξασφαλίζουν σταθερότητα. Εφαρμόζει στον τοίχο πανεύκολα (σκέψου το σαν κουρτινόξυλο) και αντέχει τα επαναληπτικά πάνω-κάτω.Το καλοκαίρι έφτασε, άρα για εξωτερικά γυρίσματα - στις εξοχές ή και το μπαλκόνι σου - θα χρειαστείς σίγουρα το ενισχυμένο σετ 1314B της Manfrotto. Περιλαμβάνει σύστημα στήριξης για κάθε είδος φόντου, είτε πρόκειται για χαρτόνια είτε για άλλο υλικό, με σωλήνα τριών αρθρώσεων που διπλώνει και μεταφέρεται εύκολα. Επίσης δύο μικρά τρίποδα και μίνι σφιγκτήρες, για να είσαι σίγουρος ότι κάποιο από τα εξαρτήματα δεν θα μετακινηθεί και δεν θα έχεις… δυσάρεστες εκπλήξεις όσο γυρίζεις το βίντεο! Όλα αυτά σε μια βολική τσάντα μεταφοράς, ώστε ο εξοπλισμός να ταξιδεύει μαζί σου με ευκολία. Stay tuned για περισσότερα… YouTube tips!