Ψήφισε και κέρδισε: ποια ταινία θα πάρει το αγαλματάκι;

Περίληψη: Η μέρα που θα μάθουμε τους νικητές των "Academy Awards", των σημαντικότερων βραβείων κινηματογράφου, ίσως...

Η μέρα που θα μάθουμε τους νικητές των "Academy Awards", των σημαντικότερων βραβείων κινηματογράφου, ίσως σε όλο τον κόσμο, πλησιάζει. Σε τρεις εβδομάδες θα γνωρίζουμε ποιες ταινίες, ποιοι ηθοποιοί και ποιοι σκηνοθέτες είναι αυτοί που επέλεξαν οι κριτές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) ως τους κορυφαίους. Εντάξει, είναι μεγάλη κουβέντα να πούμε πως, επειδή τους επέλεξε η Ακαδημία, "είναι" "οι" "καλύτεροι", μιας και σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν "μουρμούρες" ή και διαμαρτυρίες -- ή απλά κι άλλοι, εξ ίσου καλοί. Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε πως οι επιλογές της Ακαδημίας περιλαμβάνουν πάντοτε τους καλύτερους -- έστω κι αν ο τελικός νικητής δεν συμφωνεί με τα γούστα κάποιων. Ας δούμε, όμως, τις κυριότερες κατηγορίες και τις υποψηφιότητες σε αυτές, για φέτος!

Καλύτερης Ταινίας

“Call Me by Your Name” “Darkest Hour”DunkirkGet Out “Lady Bird” “Phantom Thread” “The Post” “The Shape of Water” “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Α' Ανδρικού Ρόλου

Timothée Chalamet, “Call Me by Your Name”Daniel Day-Lewis, “Phantom Thread”Daniel Kaluuya, “Get OutGary Oldman, “Darkest Hour”Denzel Washington, “Roman J. Israel, Esq.”

Α' Γυναικείου Ρόλου

Sally Hawkins, “The Shape of Water”Frances McDormand, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”Margot Robbie, “I, Tonya”Saoirse Ronan, “Lady Bird”Meryl Streep, “The Post”

Β' Ανδρικού Ρόλου

Willem Dafoe, “The Florida Project”Woody Harrelson, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”Richard Jenkins, “The Shape of Water”Christopher Plummer, “All the Money in the World”Sam Rockwell, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Β' Γυναικείου Ρόλου

Mary J. Blige, “Mudbound”Allison Janney, “I, Tonya”Lesley Manville, “Phantom Thread”Laurie Metcalf, “Lady Bird”Octavia Spencer, “The Shape of Water”

Σκηνοθεσίας

Christopher Nolan, “Dunkirk"Jordan Peele, “Get Out"Greta Gerwig, “Lady Bird"Paul Thomas Anderson, “Phantom Thread"Guillermo del Toro, “The Shape of Water"

Οπτικών Εφέ

Blade Runner 2049Guardians of the Galaxy Vol. 2"Kong: Skull Island" “Star Wars: The Last Jedi"War for the Planet of the Apes"Ειδικά για την πρώτη κατηγορία, αυτή της Καλύτερης Ταινίας, ανακεφαλαιώνουμε τις υποψηφιότητες, μιας και θα κληθείς να ψηφίσεις ποια πιστεύεις πως θα κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο!Βρες εδώ ταινίες σε DVD & Blu-Ray για ψυχαγωγία Οσκαρικών διαστάσεων στο σπίτι!

• Call Me by Your Name (Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου)

Σε μια γραφική τοποθεσία της ιταλικής επαρχίας του 1983, κατακαλόκαιρο, το φιλμ παρακολουθεί την σεξουαλική αφύπνιση ενός ανήσυχου 17χρονου. Γόνος δύο ακαδημαϊκών, o Έλιο νιώθει τον αισθηματικό κόσμο του να συγκλονίζεται όχι από τις ερωτικές του συνευρέσεις μ’ ένα ντόπιο κορίτσι αλλά από έναν Αμερικανό, εφτά χρόνια μεγαλύτερό του, που βοηθάει τις έρευνες του καθηγητή πατέρα του στον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό.

• Darkest Hour (Η πιο σκοτεινή ώρα)

Καθώς οι Ναζί καταλαμβάνουν την Ευρώπη, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ καλείται να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας της χώρας του αλλά και της δικής του, ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης. Υπό την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τους 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, και αντιμετωπίζοντας τον εσωτερικό πόλεμο που δέχονταν από το κόμμα του καθώς και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, παίρνει τη μεγάλη απόφαση.

• Dunkirk (Δουνκέρκη)

Το Μάιο του 1940 στην παραλία της Δουνκέρκης εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από τις γερμανικές δυνάμεις. Η μόνη τους ελπίδα διάσωσης είναι να φτάσουν γρήγορα εκεί εκατοντάδες μικρές βάρκες επανδρωμένες από απλούς βρετανούς πολίτες που αναχωρούν από την άλλη άκρη της Μάγχης.

• Get Out (Τρέξε!)

Ο Κρις και η κοπέλα του, η Ρόουζ, επισκέπτονται το σπίτι των γονιών της για σαββατοκύριακο, έχοντας φτάσει στο στάδιο της σχέσης τους όπου ο ένας πρέπει να γνωρίσει τους γονείς του άλλου. Στην αρχή, ο Κρις αντιλαμβάνεται την υπερβολικά φιλόξενη συμπεριφορά της οικογένειας της Ρόουζ ως νευρική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν το γεγονός πως η κόρη τους έχει διαφυλετική σχέση. Όσο περνάει η ώρα, όμως, ο Κρις βλέπει πράγματα που τον οδηγούν σε μια απίστευτη αλήθεια!

• Lady Bird (Πασχαλίτσα)

Η Κριστίν ΜακΦέρσον, με το παρατσούκλι "Πασχαλίτσα", είναι μια φιλόδοξη, έξυπνη και ανεπτυγμένη τελειόφοιτος του σχολείου. Θέλοντας να φύγει από τα προάστια του Σακραμέντο, ονειρεύεται μια άλλη ζωή μέσα στους ουρανοξύστες της ανατολικής ακτής, στα μεγάλα πανεπιστήμια και την κοσμοπολίτικη ζωή. Αλλά οι βαθμοί της δεν είναι υψηλοί και δεν έχει καμία σημαντική διασύνδεση, κι έτσι η Πασχαλίτσα μπαίνει στη θεατρική ομάδα. Εκεί γνωρίζει νέους φίλους, τους πρώτους της έρωτες και μια έντονη ζωή. Με τη μητέρα της να εργάζεται διπλοβάρδιες ως νοσοκόμα, τον πατέρα της πρόσφατα απολυμένο και τον αδελφό της να έχει βγάλει το Μπέρκλεϊ και να δουλεύει σε σούπερ-μάρκετ, ξέρει ότι η καλή ζωή δεν θα έρθει εύκολα.

• Phantom Thread (Αόρατη κλωστή)

Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ και η αδερφή του, Σίριλ κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής. Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του. Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του. Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί.

• The Post (Απαγορευμένα μυστικά)

Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

• The Shape of Water (Η μορφή του νερού)

Από τον κορυφαίο παραμυθά, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, η ταινία είναι ένα εξωπραγματικό παραμύθι που εξελίσσεται με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962. Η Ελάιζα είναι εγκλωβισμένη σε μια απομονωμένη ζωή, στο κρυμμένο κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας όπου εργάζεται. Η ζωή της, όμως, αλλάζει οριστικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα ανακαλύπτουν ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα.

• Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι)

Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέιζ  κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στην είσοδο της κωμόπολης όπου κατοικεί, με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον Ουίλιαμ Ουίλοουμπι, τον σεβάσμιο αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή. Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον, ένας ανώριμος «μαμάκιας» με ροπή προς τη βία, ανακατεύεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και του νόμου στο Έμπινγκ επιδεινώνεται.

Διαγωνισμός

Όσοι ψηφίσουν στη φόρμα που ακολουθεί, μπαίνουν υποψήφιοι για την κλήρωση που θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου, με έπαθλο έξι DVD, προσφορά της Feelgood! Τα DVD που θα πάρουν οι νικητές είναι των ταινιών (2 από κάθε ταινία): [gallery link="file" size="full" ids="57242,57243,57244"]• Beauty and the Beast (Η Πεντάμορφη και το τέρας) - (2 υποψηφιότητες) • Guardians of the Galaxy 2 (Φύλακες του γαλαξία 2) - (υποψήφιο για Καλύτερα Οπτικά Εφέ) • Blade Runner 2049 - (υποψήφιο για Καλύτερα Οπτικά Εφέ) Οι νικητές θα ανακοινωθούν εδώ. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπ' όψιν. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι:
  • Γεωργούλας Τάσος
  • Παπαρσένης Αντώνιος
  • Μουστάκη Αμαλία
  • Νικήτας Δημήτριος
  • Λεών Κατερίνα
  • Γιακουμή Αθανασία
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!