School Stories με τους Αντιγόνη Ψυχράμη και Δημήτρη Μακαλιά!

Περίληψη: Tώρα που μπαίνει ο Σεπτέμβριος και το πρώτο κουδούνι του σχολείου θα ακουστεί, σκεφτήκαμε τι...

Tώρα που μπαίνει ο Σεπτέμβριος και το πρώτο κουδούνι του σχολείου θα ακουστεί, σκεφτήκαμε τι καλύτερο απο το να μάθουμε τις σχολικές ιστορίες των αγαπημένων μας ηθοποιών, συγγραφέων, καλλιτεχνών; Το Public Blog μίλησε αποκλειστικά με την Αντιγόνη Ψυχράμη και τον Δημήτρη Μακαλιά! Δείτε τι μας είπαν. Έρχονται και άλλα school stories. Stay Tuned!

Αντιγόνη Ψυχράμη

IMG_8092-305wtg2lh2o90hifj7oqo0

Public Blog: Ποια είναι η καλύτερη σχολική παιδική σας ανάμνηση;

Νομίζω ότι αυτό που με έλκυε περισσότερο ήταν οι σχολικές εκδηλώσεις που κάναμε στο σχολείο, με κάθε ευκαιρία. Είτε ήταν χορευτικές, είτε τραγουδιστικές είτε κυρίως αθλητικές! Μου άρεσε πάρα πολύ να ετοιμάζουμε καινούριες παρουσιάσεις και κυρίως να αθλούμε, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.Public Blog: Τι σας άρεσε να παίζετε με τους συμμαθητές σας στα διαλείμματα;Το αγαπημένο μου ήταν σίγουρα το βόλευ. Το λάτρευα! Και ευτυχώς είχα συμπαραστάτες πολλούς συμμαθητές και συμμαθήτριες μου. Με τα κορίτσια όμως είχαμε και το σχοινάκι. Ήταν κόλλημα!Public Blog: Αυτό που επιλέξατε να ακολουθήσετε σαν επάγγελμα ταιριάζει καθόλου με αυτό που απαντούσατε στην δασκάλα όταν σας ρώταγε τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε;Από μικρή ήμουν σίγουρη ότι θα γινόμουν αθλήτρια και στη συνέχεια γυμνάστρια. Καμία σχέση δηλαδή! Η εμπλοκή μου με τον αθλητισμό ήταν τόσο έντονη και διαρκής που ήταν σαν μονόδρομος για το παιδικό μου μυαλό.Public Blog: Σας άρεσε το σχολείο ή προσπαθούσατε να βρείτε την παραμικρή δικαιολογία ώστε να το αποφύγετε;Νομίζω ότι το μόνο που μου άρεσε ήταν το διάλειμμα και η γυμναστική!! Αν και δεν τα κατάφερνα με τις δικαιολογίες, αν έβρισκα θα τις χρησιμοποιούσα διαρκώς. 

Δημήτρης Μακαλιάς

minos-theoharis-dimitris-makalias

Public Blog: Ποια είναι η καλύτερη σχολική παιδική σας ανάμνηση;

Αν μου ζητούσε κανείς να γυρίσω το χρόνο πίσω θα διάλεγα εκείνη την περίοδο των σχολικών χρόνων. Άπειρες αναμνήσεις: η κρυφή εσοχή στο πίσω μέρος του σχολείου, οι κυριακές που πηγαίναμε στην χορωδία του Θέμη, ο ψεύτικος γάμος με φύλλα από τα δέντρα αντί για ρύζι, οι έρωτες και οι δοκιμασίες για την επιβεβαίωση της επιλογής, η πέτρα που καρφώθηκε στο μέτωπο μου, ο Θανάσης - κολλητός διπλανός μου για 6 συνεχή έτη, ο κύριος Νίκος με τις ανατρεπτικές μεθόδους διδασκαλίας, η Αντιγόνη που μου έδενε τα κορδόνια...και πάει λέγοντας!Public Blog: Τι σας άρεσε να παίζετε με τους συμμαθητές σας στα διαλείμματα;Σίγουρα το αγαπημένο μας ήταν το κυνηγητό. Μπορούσαμε να τρέχουμε και να προσπαθούμε να σώσουμε τους αιχμαλώτους για ώρες! Επίσης, ήταν της μόδας το πατητό. Το απόγευμα όμως που έκλεινε το σχολείο και πηγαίναμε μόνοι μας, παίζαμε μπάσκετ μέχρι να βραδιάσει.Public Blog: Αυτό που επιλέξατε να ακολουθήσετε σαν επάγγελμα ταιριάζει καθόλου με αυτό που απαντούσατε στην δασκάλα όταν σας ρώταγε τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε;Ούτε για αστείο. Ποτέ ως μαθητής δε σκέφτηκα ότι θα μου άρεσε να γίνω ηθοποιός. Μια φορά μόνο εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου στην τετάρτη δημοτικού, όταν εισήγαγαν την θεατρική αγωγή, όπου συμμετείχα πολύ ενεργά και το καλοκαίρι παρουσιάσαμε μια παράσταση στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Ωστόσο θυμάμαι πολύ καλά ό,τι όταν αποφάσισα να το συνεχίσω και την επόμενη χρονιά, από το πρώτο κιόλας μάθημα ενημέρωσα τους γονείς μου  ότι δε μου άρεσε η διαδικασία αυτή και πώς δεν ήταν για μένα κάτι τέτοιο! Το ίδιο είπα και στα 18 μου όταν πήγα να δω τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Με την τρίτη προσπάθεια πια, στα 22 μου ένιωσα ότι αξίζει τον κόπο να το σκεφτώ λίγο πιο σοβαρά!Public Blog: Σας άρεσε το σχολείο ή προσπαθούσατε να βρείτε την παραμικρή δικαιολογία ώστε να το αποφύγετε;Το λάτρευα το σχολείο! Γενικότερα η έννοια της εκπαίδευσης με ελκύει. Είναι σαν δώρο. Εστιάζεις στις γνώσεις που έχεις να πάρεις και δεν κρίνεσαι για τίποτα! Είσαι μαθητής. Αυτή μόνο είναι η δουλειά σου! Ήμουν και μαθητής που δε διάβαζε πολύ στο σπίτι αλλά θυμόμουν τα περισσότερα από την ώρα της παράδοσης του μαθήματος. Ίσως γι'αυτό να μου φαινόταν αρκετά εύκολο και διασκεδαστικό, δε με κούρασε ποτέ.H Aντιγόνη Ψυχράμη τον χειμώνα θα συμμετέχει στις παιδικές παραστάσεις της Μαριάννας Τόλη "Ο μικρός Πρίγκηπας" και "Η Παπλωματού", στο θέατρο Βασιλάκου από τα τέλη Σεπτεμβρίου και στην παράσταση "Μόλις χώρισα" του Βασίλη Μυριανθόπουλου, στο θέατρο Κιβωτός, από τα μέσα Οκτωβρίου! Eνώ τον Δημήτρη Μακαλιά μπορείτε να τον βρείτε από τον χειμώνα κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Άβατον στην παράσταση "Smiley" με τον Μίνω Θεοχάρη, από μέσα Οκτώβρη μέχρι τέλη Νοέμβρη. Επίσης, από Τετάρτη έως Κυριακή στο Θέατρον "Ελληνικός Κόσμος" στην παράσταση "Σμύρνη μου αγαπημένη" από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου. Καθώς και θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη με το "Smiley" από τις 28/9 για 10 παραστάσεις και με τη "Σμύρνη μου αγαπημένη" από τις 25/12 για 40 παραστάσεις.