School stories με τους Σταύρο Διοσκουρίδη και Παναγιώτη Μένεγο!

Περίληψη: Πρόκειται για ένα πολυπράγμων δίδυμο... Τους ακούμε κάθε πρωί από τη συχνότητα του En Lefko και...

Πρόκειται για ένα πολυπράγμων δίδυμο... Τους ακούμε κάθε πρωί από τη συχνότητα του En Lefko και τους διαβάζουμε στο popaganda.gr. Μιλάμε φυσικά για τους Σταύρο Διοσκουρίδη και Παναγιώτη Μένεγο, το δίδυμο που ακούει στο ευφάνταστο όνομα Λατέρνατιβ! Η πιο alternative πρωινή συντροφιά των ερτζιανών η οποία συνδυάζει την άποψη με την αντικειμενικότητα και την καλή μουσική με τις ανατρεπτικές συνεντεύξεις, μοιράστηκε με το Public Blog αναμνήσεις της από το σχολείο… Ποιος ήθελε να γίνει μπασκετμπολίστας; Ποιος είχε μικρός άγχος μην τυχόν δεν ξυπνήσει να πάει στο σχολείο; Διαβάστε τι μας είπαν!

Σταύρος Διοσκουρίδης 

Public Blog: Ποια είναι η καλύτερη σχολική παιδική σας ανάμνηση;Πολλές! Στο σχολείο πέρασα πραγματικά πολύ καλά κάνοντας φίλους που έχω ακόμα. Νομίζω η καλύτερη χρονιά ήταν η Γ Λυκείου όταν και το σχολείο είχε γίνει περισσότερη η ώρα ν' αράζεις και να κάνεις πλάκα παρά να διαβάζεις και να προσέχεις τους καθηγητές. Εκεί χαλαρώναμε και ξεκουραζόμασταν από τον φόρτο των φροντιστηρίων.  Public Blog: Τι σας άρεσε να παίζετε με τους συμμαθητές σας στα διαλείμματα;Ε, πολλά. Όταν ήμασταν μικροί στο δημοτικό πατάγαμε τα τσίγκινα κουτάκια και τα κάναμε μπάλες, αφού δεν μας επέτρεπαν. Με αυτά παίζαμε λυσασμένοι ένα ποδόσφαιρο που έμοιαζε περισσότερο με χόκεϊ επί τσιμέντου. Μετά όσο μεγαλώναμε αρκετό μπάσκετ. Στα χρόνια του Λύκειο παίζαμε το παιχνίδι όπου κάναμε βόλτες γύρω γύρω και παριστάναμε τους γκόμενους.  Public Blog: Αυτό που επιλέξατε να ακολουθήσετε σαν επάγγελμα ταιριάζει καθόλου με αυτό που απαντούσατε στην δασκάλα όταν σας ρώταγε τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε;Ούτε κατά διάνοια. Μικρός ήθελα να γίνω μπασκετμπολίστας. Μετά κάποια στιγμή πίστευα ότι δικηγόρος είναι μια καλή λύση. Πάντως, στην Πέμπτη Δημοτικού έβγαλα μ΄ έναν φίλο μου ένα αθλητικό περιοδικό. Κυκλοφόρησαν δύο συλλεκτικά τεύχη. Ε, κάπου εκεί φαίνεται ότι η μοίρα το είχε αποφασίσει. Public Blog: Σας άρεσε το σχολείο ή προσπαθούσατε να βρείτε την παραμικρή δικαιολογία ώστε να το αποφύγετε;Δεν ξέρω αν μου άρεσε με την έννοια της γνώσης γιατί εκτός από ορισμένες πεφωτισμένες περιπτώσεις, τα μαθήματα ήταν φοβερά βαρετά. Σίγουρα μου άρεσαν τα κορίτσια που συναντούσα εκεί κάθε μέρα. 1012323_556358137759955_670920639_n (2)

Παναγιώτης Μένεγος 

Public Blog: Ποια είναι η καλύτερη σχολική παιδική σας ανάμνηση; Το ποδόσφαιρο στα διαλείμματα. Όχι με μπάλα-μπαλάκι ή κάποιου είδους σφαιρικό αντικείμενο. Αλλά με μπουκαλάκι ή κουτάκι από αναψυκτικό. Σκληρά παιχνίδια για σκληρά αγόρια. Public Blog: Τι σας άρεσε να παίζετε με τους συμμαθητές σας στα διαλείμματα; Ποδόσφαιρο με τα αγόρια. Κάτι σαν κυνηγητό – ατσούμπαλο κι ακούσιο καμάκι – με τα κορίτσια. Public Blog: Αυτό που επιλέξατε να ακολουθήσετε σαν επάγγελμα ταιριάζει καθόλου με αυτό που απαντούσατε στην δασκάλα όταν σας ρώταγε τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε; Μάλλον ταιριάζει γιατί έλεγα «αθλητικός συντάκτης», παρότι η μαμά μου ήθελε να γίνω πιλότος. Public Blog: Σας άρεσε το σχολείο ή προσπαθούσατε να βρείτε την παραμικρή δικαιολογία ώστε να το αποφύγετε; Νομίζω μου άρεσε. Στις πολύ μικρές τάξεις του δημοτικού είχα αναπτύξει κι ένα άγχος μην τυχόν και δεν ξυπνήσω. Μου έφυγε γρήγορα. Ακούστε αυτό το αχτύπητο δίδυμο στον EnLefko 87.7, Δευτέρα-Παρασκευή: 08:00-10:00.Δείτε και τα υπόλοιπα school stories στο Public Blog.