Smartphones 2017: το top-10 του έτους που φεύγει!

Περίληψη: Σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε το 2017, με όλα τα καλά και τα... λιγότερο καλά που...

Σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε το 2017, με όλα τα καλά και τα... λιγότερο καλά που έφερε. Αναπόφευκτα, η τεχνολογία συνέχισε την ακατάπαυστη πορεία της προς το... Ολυμπιακό "citius, altius, fortius" (γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα) και στον χώρο των smartphones. Μέσα στο 2017, λοιπόν, είδαμε πολλά νέα μοντέλα να παίρνουν τη θέση των παλαιών -- ο Θεός να τα κάνει -- του 2016, με αρκετά από αυτά να προκαλούν αίσθηση, και άλλα να έρχονται από το... πουθενά και να αναδεικνύονται σε best sellers! Ας δούμε, συνοπτικά, το top-10 των smartphones, όπως διαμορφώθηκε τόσο από τις πωλήσεις όσο και από το ενδιαφέρον του κόσμου στα καταστήματα των Public!

Nokia 3

Το καινούριο Nokia συζητήθηκε όσο λίγα. Στην αρχή λόγω των πολλών "πιστών" στην εταιρία, οι οποίοι ακόμη λατρεύουν τα κινητά της Φινλανδικής εταιρίας. Σύντομα, όμως, διαφάνηκε πως το νέο Nokia, εκτός από την επιστροφή της εταιρίας στην αγορά, διέθετε και εξωπραγματικό "value for money"!

MLS Color 3

Χαμηλή τιμή, αξιοπρεπέστατα χαρακτηριστικά και... Ελληνική αναγνώριση φωνής, το τρίπτυχο της επιτυχίας για το MLS, το οποίο ήρθε από το πουθενά και θρονιάστηκε στη λίστα των best sellers! Ίσως "φταίει" και το ότι η MLS είναι Ελληνική εταιρία, αλλά σε καμμία περίπτωση το μικρό smartphone δεν υπολείπεται του ανταγωνισμού.

Xiaomi Redmi 4A

Το μικρό μοντέλο της Xiaomi έρχεται σε... υπόπτως χαμηλή τιμή. Οι Κινέζοι, όμως, κατάφεραν και έβγαλαν άσσο από το μανίκι και το Redmi 4A αποτελεί το καλύτερο "value for money" για την κατηγορία του. Προφανώς το προτίμησαν πολλοί απ' όσους ήθελαν ένα φθηνό και ικανό smartphone. [gallery link="file" size="full" ids="55688,55689,55690"]

Xiaomi Redmi 4X

Ένα σκαλί πάνω από το προηγούμενο, το Redmi 4X είναι πραγματικός πρωταθλητής στο low-mid-range τμήμα. Ελάχιστα πιο ακριβό από το 4Α, έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 2GB RAM, fingerprint scanner και σύστημα fast charge, ενώ και η κάμερά του είναι πολύ καλή για την κατηγορία. Δεν απορούμε που έγινε best seller.

Huawei P10 Lite

Ακόμη ένας κατασκευαστής από την Κίνα στο top-10, κάτι που μας κάνει να καταλαβαίνουμε πως η αγορά της Κίνας "νιώθει" την έννοια του "budget" πολύ καλύτερα από τους "άλλους". Το μικρό Huawei φέρνει ένα πακέτο χαρακτηριστικών που δύσκολα βρίσκει κανείς σε αυτό το επίπεδο τιμής, κάτι που έχουν καταλάβει οι καταναλωτές.

Samsung Galaxy A5 (2017)

Το μικρό Samsung ήρθε για να καλύψει όσους δεν ήθελαν ένα "flagship" smartphone, αλλά παρ' όλα αυτά δεν "καταδέχονται" να μην πάρουν Samsung! Και τα κατάφερε θαυμάσια, μιας και το μικρό A5 προσφέρει ένα ακαταμάχητο πακέτο σε πολύ καλή τιμή. Αν και όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στα μεγάλα μοντέλα της Samsung, τελικά πολλοί... έστριψαν την τελευταία στιγμή! [gallery link="file" size="full" ids="55693,55692,55696"]

Huawei Mate 10 Pro

Το κορυφαίο μοντέλο της εταιρίας, σε τιμή... σκότωμα! Για τα χαρακτηριστικά που προσφέρει, μπορεί να μην είναι στην... κορυφή της κορυφής, όμως είναι πολύ πολύ κοντά. Αν συνυπολογίσεις και την τιμή, τότε το πακέτο γίνεται απλά... ακαταμάχητο! Για όσους δεν θέλουν smartphone για το λογότυπο, το Mate 10 Pro ήταν η μονόδρομος επιλογή!

Apple iPhone 8

Γίνεται top-10 χωρίς την Apple; Ε, δε γίνεται! Μπορεί στην παρουσίαση όλα τα φώτα να έπεσαν πάνω στο X, το "8" όμως θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν το "flagship" για κάθε άλλη εταιρία. Πολλοί καταναλωτές υπέκυψαν στα θέλγητρά του, λοιπόν, αντί να περιμένουν το μεγάλο -- και αρκετά ακριβότερο -- iPhone X, και αυτό ήταν αρκετό για να γίνει best seller!

Samsung Galaxy Note 8

Παρουσιάστηκε λίγες μέρες πριν τα iPhones. Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα, τόσο λόγω χαρακτηριστικών, όσο και λόγω των περυσινών "παρατράγουδων" με το Note 7. Και η Samsung μεγαλούργησε! Το Note 8 είναι η ναυαρχίδα, όχι μόνο της Samsung, αλλά όλων των smartphones με Android. Με την Apple να περιμένει στη γωνία, όμως, δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Το Note 8 είναι, απλά, κορυφαίο. [gallery link="file" size="full" ids="55691,55694,55695"]

Apple iPhone X

Το ντεμπούτο του έγινε μετά από την παρουσίαση της Samsung, και μαζί με τα καταπληκτικά iPhone 8 και 8 Plus. Και με μια κίνηση, έκλεψε την παράσταση απ' όλα τους. Ακριβό; Ναι. Μεγάλο; Σίγουρα. Αξίζει; Ω, ναι! Τι κι αν καθυστέρησε να βγει στα μαγαζιά; Η Apple δεν παρουσίασε ένα νέο flagship κινητό. Μάλλον μας έκανε τη χάρη, μόνο και μόνο επειδή απλά... υπάρχει!Μέχρι του χρόνου, οπότε και ελπίζουμε να έχουμε ακόμη πιο... διαστημικές τεχνολογίες για να σας φέρουμε, καλές γιορτές σε όλους!