Smoothie time: Βάλε "super" στον οργανισμό σου!

Περίληψη: Θέλεις μια υγιεινή πρόταση είτε για πρωινό είτε για ελαφρύ ρόφημα μέσα στην ημέρα; Οι...

Θέλεις μια υγιεινή πρόταση είτε για πρωινό είτε για ελαφρύ ρόφημα μέσα στην ημέρα; Οι σεφ του Public Café μοιράζονται μαζί μας ένα μικρό μυστικό για ένα τέλειο smoothie με γιαούρτι, γάλα και μέλι!

Smoothie Powermix για ενέργεια και τόνωση όλη την ημέρα

Θα χρειαστούμε ένα κόκκινο μήλο, λίγη κανέλα, 2 κουταλιές γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, μέλι και 200ml γάλα. Καθαρίζουμε το μήλο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια ώστε να μπορέσει να διαλυθεί μέσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε δύο κουταλιές γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά και 200 ml φρέσκο γάλα.Θέτουμε σε λειτουργία το μπλέντερ μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το smoothie μας να αποκτήσει την κρεμώδη υφή που θέλουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε όση κανέλλα θέλουμε.

Αποχυμωτές και blenders

Ένα είναι το "αξεσουάρ" που χρειάζεσαι, για να σταματήσεις να πίνεις συσκευασμένους βιομηχανικούς "χυμούς" και "φρουτοποτά": αποχυμωτής ή blender, αν θες να φτιάχνεις και smoothies. Θα πεις, τι κακό έχουν οι συσκευασμένοι χυμοί. Το ένα κακό είναι πως οι βιταμίνες των φρούτων δεν αντέχουν τις βιομηχανικές επεξεργασίες, ενώ οι περισσότερες αποσυντίθενται λίγα λεπτά μετά το στίψιμο. Επομένως, αν θες να παίρνεις όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία των φρούτων, πρέπει να τα στίβεις την ώρα που θα πιεις το χυμό. Επίσης, τα περισσότερα "κοκτέιλ" χυμών, δεν είναι αυτό που διαφημίζουν. Για παράδειγμα, μπορεί να νομίζεις πως πίνεις, λόγου χάρη, μπανάνα και πεπόνι, αλλά αν δεις τα συστατικά, θα διαπιστώσεις πως ο περισσότερος χυμός είναι... μήλο ή σταφύλι! Για να μην αναφέρουμε τα πρόσθετα σάκχαρα, γλυκαντικά και τους "ρυθμιστές οξύτητας". Γι' αυτό, πιες χυμό κατ' ευθείαν από τα φρούτα! [gallery link="file" size="full" ids="58114,58113,58115"] Στα Public μπορείς να βρεις πολλά και διάφορα μοντέλα, για να καλύψεις τις ανάγκες σου σε χυμούς και smoothies. Ξεκινάμε την περιήγησή μας, με την πιο απλή συσκευή: τον στίφτη! Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη παραγωγή από εσπεριδοειδή, οπότε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια υπάρχουν πάντα, φρέσκα και ντόπια! Δες τον απλό στίφτη Bomann ή τον ανοξείδωτο Izzy για μια απολαυστική πορτοκαλο-μανταρινάδα! βέβαια, υπάρχει και ο Mascot Riva, αν θες να ζουλάς αντί να στίβεις! Στο δεύτερο επίπεδο, αυτό των smoothies, έχουμε να προτείνουμε το blender της First Austria για αρχή, ή το αντίστοιχο Kenwood, αν θες περισσότερες δυνατότητες. Και τέλος, για τους λάτρεις των χυμών από όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, οι αποχυμωτές είναι must. Δες τον Primo ως πιο μικρό μοντέλο, ή τον ημιεπαγγελματικό Profi Cook, αν έχεις μεγάλες απαιτήσεις! [gallery link="file" columns="4" size="full" ids="58116,58119,58118,58117"]

Καλή απόλαυση!