Πως θα συνδέσεις με το smartphone σου το smartband ή smartwatch;

Περίληψη: Αγόρασες ή σου έκαναν δώρο το καινούργιο σου smartband ή το “έξυπνο ρολόι” και θέλεις...

Αγόρασες ή σου έκαναν δώρο το καινούργιο σου smartband ή το “έξυπνο ρολόι” και θέλεις να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς; Πριν λοιπόν το φορέσεις στο χέρι θα πρέπει να το συνδέσεις με το smartphone ή ακόμα και με το tablet που ήδη διαθέτεις. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα. 

Συνήθως κάθε ένα από αυτά τα νέα gadgets συνεργάζεται με μια συγκεκριμένη εφαρμογή που θα πρέπει να κατεβάσουμε από τα app stores. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι απέκτησες το Huawei Talkband B1. Mε το smartphone σου (όποιο και αν είναι αυτό, δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα της ίδιας εταιρείας) μπαίνεις είτε στο Play Store είτε στο App Store της Apple και κατεβάζεις την ομώνυμη εφαρμογή (Huawei TalkBand). Αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία εγκατάστασης της εφαρμογής συνδέεις και το Talkband B1 μέσω Bluetooth με το smartphone σου.  Από τη στιγμή αυτή και μετά το καινούργιο «έξυπνο βραχιόλι» θα αρχίσει να μετράει τη δραστηριότητά σου και να μεταφέρει ασύρματα τα δεδομένα που εξάγει στην εφαρμογή του smartphone σου.

lifestyle photo_04Η ίδια διαδικασία ισχύει σχεδόν για όλες τις συσκευές με ορισμένες μικρές παραλλαγές. Για παράδειγμα, το SmartBand Sony SWR10 προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το smartphone και μέσω της τεχνολογίας NFC. Αν δεν την έχεις χρησιμοποιήσει ξανά, το «ζευγάρωμα» μεταξύ smartphone και του smartband γίνεται εδώ φέρνοντας απλά σε στιγμιαία επαφή τις δύο αυτές συσκευές. Με την αναγνώριση του smartband από το smartphone θα δεις τη σχετική ειδοποίηση στην οθόνη. Από εκεί και μετά, πάλι τα δεδομένα που συγκεντρώνει η συσκευή θα μεταφέρονται ασύρματα στην εφαρμογή Lifelog της Sony ή άλλες εφαρμογές. Μια ακόμα παραλλαγή ισχύει με το Jawbone Up wristband. Αυτή η συσκευή συνδέεται ενσύρματα με το smartphone μέσω της υποδοχής 3,5 χιλιοστών (αυτή που μπαίνουν τα ακουστικά στο smartphone). Όσο φοράτε λοιπόν τη συσκευή στον καρπό σας αυτή τα καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια, ενώ για να τα μεταφέρει στο smartphone και στην ομώνυμη εφαρμογή της Jawbone θα πρέπει να συνδεθούν (όπως αναφέραμε προηγουμένως) οι δύο συσκευές.Πριν κλείσουμε, αξίζει να σου αναφέρουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι μονίμως κοντά το wearable με το smartphone για να μεταφέρονται τα δεδομένα. Μπορείς δηλαδή να κάνεις τη γυμναστική σου ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα μακριά από το smartphone και το βραχιόλι ή το ρολόι που φοράς να καταγράφει τα δεδομένα και την επόμενη φορά που θα ξανα-συνδεθούν οι δύο συσκευές μεταξύ τους, αυτά θα μεταφερθούν αυτόματα από τη μία συσκευή στην άλλη.  Διάβασε επίσης στο Public Blog Fitness: Κάνε δώρο στον εαυτό σου wearables & κρατήσου σε φόρμα!