Δέκα ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2015!

Περίληψη: Την πρώτη φορά που πήγα στο σινεμά ως παιδί, δεν την καλοθυμάμαι.  Νομίζω όμως πως το...

Την πρώτη φορά που πήγα στο σινεμά ως παιδί, δεν την καλοθυμάμαι. Νομίζω όμως πως το σινεμά είναι η μόνη διασκέδαση που απολαμβάνω το ίδιο όσα χρόνια κι αν περάσουν.Πέρα από τους προφανείς λόγους, μου αρέσει και για έναν ακόμα, που ίσως δεν έχετε σκεφτεί: Σε αντίθεση με το θέατρο ή τις συναυλίες, στην αίθουσα του κινηματογράφου δεν υπάρχουν επίσημες θέσεις, VIP areas και τέτοια πράγματα. Μέσα στην αίθουσα είναι όλοι ίσοι – και απλά πας λίγο νωρίς για να μην καταλήξεις στην πρώτη θέση, να κουνάς το κεφάλι πέρα δώθε και να πάθεις αυχενικό.Επίσης έχω παρατηρήσει και κάτι ακόμα: Η συζήτηση για ταινίες μου ανοίγει την όρεξη όπως οι μυρωδιές την ώρα του μαγειρέματος. Νομίζω πως πιο πολύ μου αρέσει να συζητάω για ταινίες, παρά να κάθομαι να τις βλέπω (εντάξει, εδώ ίσως υπερβάλλω).Όπως και να ΄χει, κάθισα κι έφτιαξα μια λίστα με τις 10 ταινίες που περιμένω να δω μέσα στο 2015. Παίζει και να παρέλειψα κάποιες καλές, αλλά αυτές είναι οι πρώτες που μου ήρθαν στο μυαλό. Τα λέμε στις αίθουσες! Star Wars: The force awakensΑν ο παππούς μου ανήκει στη γενιά της Κατοχής και ο πατέρας μου στη γενιά του Πολυτεχνείου, εγώ αισθάνομαι πως ανήκω στη γενιά των Star Wars. Μπορεί όταν βγήκαν οι πρώτες ταινίες ήμουν αγέννητος, οφείλω να πω όμως ότι η σκέψη και μόνο ότι θα ξαναδώ Star Wars το σινεμά είναι ο λόγος που περιμένω να ξανάρθουν τα Χριστούγεννα (τότε βγαίνει η ταινία). Πότε έρχεται: 24/2.  The Avengers: Age of UltronΤρία χρόνια το περίμενα. Το πιο πολυαναμενόμενο σίκουελ της χρονιάς φέρνει ξανά τον Tony Stark, τον Thor και τ’ άλλα τα παιδιά σε νέες περιπέτειες. Το προηγούμενο “Avengers” έγινε η τρίτη εμπορικότερη όλων των εποχών, βγάζοντας 1,5 δις δολάρια. Λέτε να ξεπεραστεί;Πότε έρχεται: 30 Aπριλίου 2015.

 

Νέος Woody AllenΔεν ξέρουμε τον τίτλο, ούτε και πολλές λεπτομέρειες. Ξέρουμε απλά πως ο Woody Allen είναι συνεπής στο ραντεβού του κάθε χρόνο, εκεί γύρω στις αρχές του φθινοπώρου. Τα γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί στο Rhode Island και οι πληροφορίες κάνουν λόγω για ένα comedy-drama μυστηρίου, με τους Joaquin Phoenix και Emma Stone. Δεν χάνω ταινία του Woody Allen ο κόσμος να χαλάσει!Πότε έρχεται: Mάλλον το φθινόπωρο.

 

The Hunger Games: Mocking jay – Part 2H όχι και τόσο μεγάλη εμπορική επιτυχία της προηγούμενης ταινίας, έκαναν πολλούς να τη χαρακτηρίσουν «ένα μεγάλο trailer», που μας προετοίμαζε για το τι θα δούμε στο part 2, του τελευταίου δηλαδή φιλμ της σειράς. Oπότε η πραγματική δράση ξεκινάει τώρα. Οπότε δεν το χάνω.Πότε έρχεται: Στα τέλη της χρονιάς. FoxcatcherΤον Steve Carell έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε σε κωμωδίες. Εδώ δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όπως ακούγεται, σε ένα βιογραφικό δράμα που τον φέρνει υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας. Υποδύεται τον δολοφόνο John du Pont, κληρονόμο γνωστής βιομηχανίας, που επενδύει στην Ολυμπακή πάλη.Πότε έρχεται: 11/12. The Theory of everythingΑυτό έρχεται σύντομα. Φωτογραφίζει τη σχέση του γνωστού επιστήμονα Stephen Hawking και της συζύγου του – και είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Τον υποδύεται ο Eddie Redmayne, o οποίος, όπως διάβασα, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα γνώρισε τον διάσημο φυσικό και δήλωσε πως «ακόμα και τώρα που δεν μπορεί να κινηθεί, βλέπεις τον αναβρασμό στα μάτια του».Πότε έρχεται: 29/1. MinionsΠροσωπικά δεν διασκεδάζω με κινούμενα σχέδια (ούτε με κόμιξ, ούτε με τίποτα τέτοιου στιλ), αλλά τα κίτρινα ανθρωπάκια που έκλεψαν την παράσταση στο “Despicable Me” πιστεύω πως δικαιούνται μια δική τους ταινία. Νομίζω πως αυτό θα πάω να το δω. Σε 3D φυσικά…Πότε έρχεται: Τον Ιούλιο. Jurassic WorldΜπορεί και μόνο η λέξη «jurasic» με σήμα τον δεινόσαυρο κάποιους να τους απωθεί ως κάτι παλιομοδίτικο, ωστόσο η δημοτικότητα του Chris Pratt λειτουργεί ως πόλος έλξης και η ιδέα ενός theme park με δεινοσαύρους που κάποια στιγμή ξεφεύγουν από τον έλεγχο, προσωπικά με ψήνει.Πότε έρχεται: Mέσα στο καλοκαίρι.

 

CarolΝεαρή υπάλληλος πολυκαταστήματος παγιδεύεται σε μια καθημερινότητα πνιγηρή, ώσπου ερωτεύεται μια παντρεμένη γυναίκα που της ανοίγει τα μάτια. Πέρα από την ωραία ιστορία (γραμμένη από μια γυναίκα εν έτει 1952 παρακαλώ!), με ελκύει και λόγω Cate Blanchett.Πότε έρχεται: Στα τέλη της χρονιάς. Τed 2Είμαι από τους τύπους που θέλουν να βλέπουν μια «χαζή αμερικάνικη κωμωδία» κάθε τόσο. Με χαλαρώνουν. Φέτος, αυτή που σίγουρα δεν θα χάσω, είναι το σίκουελ του Ted, που το 2012 ήταν η πιο εμπορική κωμωδία της χρονιάς, με το αθυρόστομο αρκουδάκι να δίνει ρεσιτάλ βωμολοχίας.Πότε έρχεται: Μέσα στο καλοκαίρι.  Διαβάστε επίσης  στο Public BlogΤα CD που ανυπομονώ να ακούσω το 2015