What's new. Βιβλίο.
Ερμιόνη Τυλιπάκη: Συνταγή για Παγωμένα σοκολατένια ξυλάκια
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Ερμιόνη Τυλιπάκη: Συνταγή για Παγωμένα σοκολατένια ξυλάκια
> Ερμιόνη Τυλιπάκη: Συνταγή για Παγωμένα σοκολατένια ξυλάκια
10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ερμιόνη Τυλιπάκη: Συνταγή για Παγωμένα σοκολατένια ξυλάκια

Η συγγραφέας και blogger Ερμιόνη Τυλιπάκη παραχώρησε αποκλειστικά στο Public blog μια συνταγή για λαχταριστό γλυκό από το βιβλίο της “Στην κουζίνα των γεύσεων”! 

 

Ερμιόνη Τυλιπάκη: Συνταγή για Παγωμένα σοκολατένια ξυλάκια

Βελούδινη υφή και πλούσια σοκολατένια γεύση. Ιδού τα στοιχεία που μετατρέπουν αυτά τα φαινομενικά αθώα ξυλάκια σε έναν άκρως επικίνδυνο εθισμό. Να σας πω και το καλύτερο; γίνονται πανεύκολα, με πολύ βασικά υλικά, χρησιμοποιώντας μόνο μια κατσαρόλα και το σύρμα.

Είναι τόσο ευχάριστα κρεμώδη και το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι μάλλον ο χρόνος που πρέπει να περάσουν στην κατάψυξη προκειμένου να σφίξουν και να μπορέσουμε να τα απολαύσουμε.

 

 

 

Παγωμένα σοκολατένια ξυλάκια

Προετοιμασία: 60’ / Μερίδες: 10 μικρά ξυλάκια

Υλικά:

125 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

140 γραμμ. ζάχαρη

2 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

550 γραμμ. φρέσκο γάλα

2 βανιλίνες

1 κ.σ. βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το κακάο και το κορν φλάουρ, ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια σχετικά πυκνή κρέμα.

Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούν 8-10’ συνεχούς ανακατέματος.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Την αφήνουμε 30’ περίπου να κρυώσει και κατόπιν την αδειάζουμε σε φόρμες για ξυλάκια. Βάζουμε τα ξυλάκια στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.

 

Σημείωση:

Σε περίπτωση που δεν έχουμε φόρμες για ξυλάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικά ποτηράκια τα οποία θα γεμίσουμε και θα βάλουμε στην κατάψυξη. Μετά από 30’ θα τα βγάλουμε, θα τοποθετήσουμε από ένα ξυλάκι ή πλαστικό κουταλάκι και θα τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.

Στην κουζίνα των γεύσεων 
Και μην ξεχνάτε! Μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά την συγγραφέα και blogger Ερμιόνη Τυλιπάκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 19.00! Δείτε εδώ την εκδήλωση.
Το βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη “Στην κουζίνα των γεύσεων” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και θα το βρείτε εδώ.
Δείτε τι έγραψε η Ερμιόνη Τυλιπάκη στο blog της με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της και γράψτε τα υλικά για μια ακόμη λαχταριστή πρόταση- Κορμός με μπισκότα- κακάο και frangelico!
music news banner
ΑΘΗΝΑ
15°
Weather from OpenWeatherMap

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2017 Publicworld S.A.
    Public Blog