Summer stories με τους Α. Παπαιωάννου, Κ. Στασινοπούλου & Μ. Θεοδωράκη

Περίληψη: Ονειρεύεσαι διακοπές δίπλα στο κύμα; Σχεδιάζεις ήδη τις διακοπές σου ή μήπως αναζητάς έναν ίσκιο...

Ονειρεύεσαι διακοπές δίπλα στο κύμα; Σχεδιάζεις ήδη τις διακοπές σου ή μήπως αναζητάς έναν ίσκιο στο κέντρο της πόλης για να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο; Το Public Blog μίλησε με γνωστούς και αγαπημένους συγγραφείς, μουσικούς, ηθοποιούς και καλλιτέχνες και συγκέντρωσε τις αγαπημένες τους αναμνήσεις από το καλοκαίρι! Διαβάστε τι μας είπαν οι Άννα Παπαιωάνου, Κρίστη Στασινοπούλου και Μάρω Θεοδωράκη. Θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά αγαπημένα πρόσωπα τις επόμενες μέρες. Stay Tuned!

Άννα Παπαιωάννου

Anna Papaioannou Photo Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος/ σημείο σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι;Ιδανικά κάτω από έναν παχύ ίσκιο με ένα απαλό αεράκι δίπλα στην θάλασσα, αλλά επειδή πλέον οι μέρες του καλοκαιριού δεν συνεπάγονται πάντα και διακοπές θα έλεγα πως το αγαπημένο μου μέρος για διάβασμα είναι ο ηλεκτρικός, τα πρωινά του Αυγούστου στην Αθήνα που δεν έχει πολύ κόσμο. Βρίσκω αμέσως θέση, ανοίγω το βιβλίο μου και χάνομαι..αχ τι ωραία αυτό το τρένο να συνέχιζε για Πειραιά…Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρι;Μεσημεριανή (αναγκαστική) σιέστα όπου στριφογυρνούσαμε σαν σβούρες με την αδερφή μου στα κρεβάτια. Τα στόρια από τα παντζούρια μισοκοκατεβασμένα, τα τζιτζίκια έξω να κάνουν συναυλία και η λαχτάρα για παγωτό και απογευματινό μπάνιο στην θάλασσα γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη όσο περνούσε η ώρα. Μυρωδιά από ακακίες, βερύκοκα στο ταπεράκι στην τελευταία εκδρομή του σχολικού έτους και παγωτό λεμόνι. Μα γιατί σταματήσανε να το βγάζουν αυτό το παγωτό και μας αφήνουν με τις αναμνήσεις!Βρείτε εδω το τελευταίο βιβλίο της Άννας Παπαιωάννου.

Κρίστη Στασινοπούλου

123

Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος/ σημείο σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι; 

Το καλοκαίρι για μένα δεν είναι εποχή διακοπών, αλλά κυρίως συναυλιών στα μουσικά φεστιβάλ στο εξωτερικό, που περιοδεύουμε μαζί με τον Στάθη Καλυβιώτη και την μπάντα μας. Όπως γράφει και ο Ερικ Μπαρτον στην αυτοβιογραφία του, το πιο απαραίτητο πράγμα που χρειάζεται να έχει μαζί του στα τουρ κάθε περιοδεύων μουσικός είναι ένα καλό βιβλίο, για τις ατέλειωτες ώρες αναμονής του στα αεροδρόμια, στα καμαρίνια, στα βανάκια που διασχίζουν μεγάλες αποστάσεις. Ένα καλό βιβλίο στα τουρ σώζει τις μπάντες από τσακωμούς και γκρίνιες.

Public Blog: Τips για ταξιδιώτες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές; 

Το καλύτερο τίπ που δίνω σε φίλους με τα ίδια γούστα με μένα είναι: αποφύγετε τα τουριστικά σημεία και κυρίως τις ώρες ή τις εποχές αιχμής .

Public Blog: Ποιο σύγχρονο βιβλίο ζηλέψατε και θα θέλατε να το έχετε γράψει;

Θιβετιανή Ροδακινόπιτα, Η Αληθινή Αφήγηση Μιας Ευφάνταστης Ζώης, του Τομ Ρόμπινς, των εκδόσεων Αίολος, σε, όπως πάντα, έξυπνη και ευφάνταστη μετάφραση του Γιώργου Μπαρουξή.

Public Blog:  Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρι;

Να διαβάζεις τους Εμπόρους των Εθνών του Παπαδιαμάντη στα βουνά και τις παραλίες της Νάξου.

Μάρω Θεοδωράκη

THEODORAKI Public Blog: Πού- σε ποιο μέρος/ σημείο σας αρέσει να διαβάζετε το καλοκαίρι; Παράδειγμα: στο άδειο κέντρο της Αθήνας, στην αγαπημένη μου παραλία κτλ κτλΤα ήσυχα μεσημέρια του Αυγούστου  , στην αυλή του σπιτιού μου στην Πάρο , με το βοριαδάκι συμπορευτή στις αναγνώσεις μου .Public Blog: Τips για ταξιδιώτες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές; Το παλιό Ενετικό λιμάνι στα Χανιά. Αμέσως το ερωτεύεσαι. Έτσι όπως ακριβώς ερωτεύεσαι την θαλασσινή αύρα,την αρμύρα του καλοκαιριού, τα δυνατά ηλιοβασιλέματα. Αδύνατον να φύγεις ασυγκίνητος από την εικόνα και το εικαστικό ύφος του παλιού λιμανιού.Το μικρό λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο. Σε κερδίζει αμέσως με την γραφική του διάθεση και την αυθεντικότητά του. Απαραίτητη η σούμα και η γούνα . Το γνωστό ψάρι που το βρίσκεις αποκλειστικά στην Νάουσα της Πάρου.Public Blog: Ποιο σύγχρονο βιβλίο ζηλέψατε και θα θέλατε να το έχετε γράψει;Όλα τα βιβλία της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή . "Το Καπλάνι της βιτρίνας" της Ζέη είχε στιγματίσει ένα καλοκαίρι μου ...τότε γύρω στα 10 μου ... Πρέπει να το είχα διαβάσει τουλάχιστον τρεις φορές.Public Blog: Μια παιδική σας ανάμνηση από τις καλοκαιρινές διακοπές; Ή ένα βιβλίο που έχετε συνδέσει με το καλοκαίρι;Εκείνα τα παιδικά καλοκαίρια που ριζώνουν στην καρδιά μας και επηρεάζουν την ενήλικη ζωή μας . Γαλατάς . Χανιά . Βανίλια υποβρύχιο . Μπουγάτσα στου Ιορδάνη . Βουτιές στο Καλαμάκι . Τζιτζίκια που σιγοτραγουδούν...και κάπου εκεί κοντά σε μια αιώρα εγώ να διαβάζω τους αγαπημένους μου συγγραφείς πλάθοντας σκέψεις με την φαντασία μου  και κυρίως ταξιδεύοντας παντού. Βρείτε εδώ το τελευταίο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη. Περισσότερα summer stories θα βρείτε εδώ.