Τα Public υποδέχονται την Εθνική Λυρική Σκηνή

Περίληψη: Το Public Tickets βρίσκεται στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με την...

Το Public Tickets βρίσκεται στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η συνεργασία των Public με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το μοναδικό εθνικό λυρικό θέατρο στην Ελλάδα, ξεκινά με δύο παραστάσεις, το "Γκαλά Όπερας για τη Μαρία Κάλλας" και τον "Ερωτόκριτο".

Γκαλά όπερας για τη Μαρία Κάλλας

Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ωδείο Ηρώδου ΑττικούΣολίστ: Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουλίτση Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας (16 Σεπτεμβρίου 1977), η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη μνήμη της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου με ένα γκαλά όπερας. Οι σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διεθνούς σταδιοδρομίας, Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου και Χριστίνα Πουλίτση, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα και άριες από δημοφιλείς όπερες του ρεπερτορίου των Βέρντι, Γκουνό, Ντελίμπ, Πουτσίνι, Τζιορντάνο, Ντονιτσέττι, Μπελλίνι, που η Κάλλας σημάδεψε με την ερμηνεία της.

Ερωτόκριτος

Μουσική διεύθυνση-λιμπρέτο: Δημήτρης Μαραμής Σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος Πρεμιέρα: 15 Σεπτεμβρίου 2017 Ωδείο Ηρώδου ΑττικούΟ Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, μετά το ανέβασμά του τον περασμένο Μάιο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, για μία μοναδική παράσταση. Ο συνθέτης, ο οποίος υπογράφει και το λιμπρέτο, υπερβαίνοντας τα στερεότυπα, πάντρεψε την πρωτότυπη διάλεκτο και δομή του Βιτσέντζου Κορνάρου, καθώς και την κρητική μουσική παράδοση, με αναφορές στην τζαζ και στα μπλουζ. Το έργο δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο κι εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Πρωταγωνιστούν οι νέοι τραγουδιστές Θοδωρής Βουτσικάκης, Μαρίνα Σάττι και Γκωτιέ Βελισσάρης, αλλά και οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Φόρτη και Κωστής Μαυρογένης. 

Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) ιδρύθηκε το 1939. Από την πρώτη στιγμή, παράλληλα με την όπερα, καλλιεργήθηκαν εξ ίσου η οπερέτα και ο χορός. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις, σήμερα η ΕΛΣ προετοιμάζει μελλοντικούς φίλους της όπερας μέσα από έργα για παιδιά και προσφέρει δημιουργικό βήμα σε σύγχρονους συνθέτες μέσα από παραγγελίες νέων έργων. Έτσι, το ρεπερτόριο του θιάσου καλύπτει τέσσερις αιώνες λυρικής δημιουργίας, από τον Μοντεβέρντι έως σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Τον Μάρτιο του 2017, η Εθνική Λυρική Σκηνή μετακόμισε στις νέες εγκαταστάσεις της, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου, σε ένα κτίριο-αρχιτεκτονικό κόσμημα, συνολικής έκτασης 28.000 τ.μ., σχεδιασμένο από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο.