Αποστολή στην MWC: Οι συσκευές που άνοιξαν την αυλαία την Δευτέρα

Περίληψη: Το Public, παρέα με τον Τίμο Κουρεμένο, βρίσκεται στο πιο hot τεχνολογικό event της χρονιάς. Δείτε εδώ όλα τα νέα και μοναδικά insights από κορυφαία tech brands!

Μετά από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων βρισκόταν μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας, το Mobile World Congress ή εν συντομία MWC άνοιξε ξανά τις πόρτες του για να υποδεχθεί κατασκευαστές και Τύπο στη μεγαλύτερη έκθεση αφιερωμένη στις mobile συσκευές παγκοσμίως. Λίγο διστακτικά, λίγο μουδιασμένα στην αρχή, είναι η αλήθεια, όμως σύντομα τα πράγματα βρήκαν τον συνήθη -φρενήρη- ρυθμό τους και το event άρχισε να ανακτά την αίγλη του παρελθόντος. Έλα να δούμε τι μας έκανε εντύπωση στην πρώτη μας ημέρα στην ηλιόλουστη -για την ώρα- Βαρκελώνη.

Samsung

Μία εταιρεία που φρόντισε να μας καταπλήξει κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του MWC 2022 ήταν η Samsung, όχι με κάποιο smartphone ή tablet αλλά με τη νέα σειρά laptop της, Galaxy Book2 Pro. Παρατηρήσαμε ότι στην ουσία είχαμε να κάνουμε με δύο διαφορετικά form factors, τα Galaxy Book2 Pro 360 με S Pen και Galaxy Book2 Pro με 5G συνδεσιμότητα. Αμφότερα ήταν εξαιρετικά ευέλικτα και άνετα στη χρήση, ξεχωρίζοντας για τον συνδυασμό φορητότητας και ασφάλειας που προσφέρουν.

Με εκπληκτικά λεπτό σώμα σε μια σειρά από γουστόζικα χρώματα, είναι η απόλυτη mobile πρόταση με συνδεσιμότητα 4G και Wi-Fi 6E ανάλογα με την έκδοση. Η μπαταρία τους φτάνει τις 21 ώρες ενώ προσφέρεται φόρτιση μέσω USB-C απλοποιώντας τα πράγματα. Στο εσωτερικό τους «κρύβουν» επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς ενώ χάρη στις φωτεινότερες AMOLED οθόνες τους, προσφέρουν απολαυστικότερες εμπειρίες θέασης. Σημείωσε ότι έρχονται με ενσωματωμένες κάμερες στα 1080p και μικρόφωνα με εξουδετέρωση θορύβου μέσω AI.

Realme

Η Realme μας επιφύλασσε όχι μία αλλά δύο εκπλήξεις και συγκεκριμένα ισάριθμες συσκευές Android. Ο λόγος για τα GT2 και GT2 Pro τα οποία βασίζονται στις κορυφαίες πλατφόρμες της Qualcomm, Snapdragon 888 και 8 Gen 1 αντίστοιχα ενώ ξεχωρίζουν για τις οθόνες AMOLED με τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης και τη 5G συνδεσιμότητά τους.

Αναλυτικότερα, το GT2 είναι αρκετά συμπαγές και προσφέρει σταθερό και άνετο κράτημα. Έρχεται με οθόνη AMOLED E4 στις 6,62 ίντσες και τα 120 Hz την οποία προστατεύει Gorilla Glass 5. Στο εσωτερικό του, πέραν του SoC της Qualcomm έχουμε 8 GB ή 12 GB RAM και 128 GB ή 256 GB αποθηκευτικού χώρου -ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει κανείς. Στα των καμερών του, είναι εφοδιασμένο με ευρυγώνια 50 MP (φακός Sony IMX766), υπερευρυγώνια 119ο και κάμερα macro ενώ στην πρόσοψη φέρει selfie cam 32 MP. Η μπαταρία του είναι της τάξης των 5000 mAh ενώ διατίθεται και σύστημα HyperSmart χάρη στο οποίο το smartphone εναλλάσσεται μεταξύ των 12 κεραιών του προσφέροντας άψογο σήμα.

Σε ό,τι αφορά το GT2 Pro, το απόλυτα premium φίνιρισμά του είναι από ένα βιοπολυμερές υλικό που αφήνει αίσθηση παρόμοια με εκείνη του χαρτιού. Η οθόνη του είναι κατά τι μεγαλύτερη από αυτή του GT2, στις 6,7 ίντσες, όμως προσφέρει υψηλότερη ανάλυση (3216x1440 στα 120 Hz) και είναι τύπου LTPO 2.0, υποστηρίζοντας HDR10+ και κάλυψη του χρωματικού χώρου DCI-P3 σε ποσοστό 100% και μέγιστο ρυθμό δειγματοληψίας 1000 Hz! Ο Snapdragon 8 Gen 1… δίνει ρέστα, ενώ πλαισιώνεται από 12 GB RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία είναι 5000 mAh με ταχεία φόρτιση 65 W τη στιγμή που στα των καμερών συναντάμε ευρυγώνια και υπερευρυγώνια στα 50 MP έκαστη συν μία ακόμα macro.

TCL

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε (!) smartphones πρόσθεσε στο line up της η TCL κατά τη διάρκεια του MWC. Στο event της Βαρκελώνης είχαμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά τα TCL 30 5G, TCL 30+, TCL 30, TCL 30 SE και TCL 30 E και όπως θα κατάλαβες, ανήκουν όλα στην ίδια σειρά.

Τα TCL 30 5G, TCL 30+, TCL 30 και TCL 30 SE διαθέτουν τριπλή κάμερα με κύριο φακό 50 MP και τεχνολογία AI, ενώ το TCL 30 E έρχεται με διπλή κάμερα (κύριου φακού 50 MP). Μιας και αναφερθήκαμε στην τεχνητή νοημοσύνη, αυτή έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει έως και 22 διαφορετικές σκηνές, να αποτυπώσει πεντακάθαρα το θέμα σου (βλ. σύστημα Steady Snap), να προσαρμόσει τις λοιπές λεπτομέρειες πριν από κάθε λήψη και να γράψει βίντεο σε ποιότητα HDR.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της καινούριας σειράς της TCL είναι οι οθόνες των συσκευών της. Τα TCL 30 5G, TCL 30+ και TCL 30 προσφέρουν οθόνη AMOLED 6,7 ιντσών ανάλυσης FHD+ ενώ τα TCL 30 SE και TCL 30 E ενσωματώνουν οθόνη 6,52 ιντσών. Πρόσθεσε μάλιστα και τα διπλά ηχεία στα TCL 30+κ και TCL 30 και έχεις πραγματικά ανεπανάληπτες εμπειρίες streaming περιεχομένου. Σημείωσε ότι όλα τα smartphones της σειράς TCL 30 είναι εφοδιασμένα με την τεχνολογία NXTVISION της TCL η οποία ενισχύει κάθε εμπειρία θέασης, προστατεύοντας παράλληλα τα μάτια σου. Οι μπαταρίες των συσκευών είναι στα 5000 mAh και 5010 mAh.

Όσο για τις τιμές και τη διάθεσή τους, τα TCL 30+, TCL 30 και TCL 30 SE είναι ήδη διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη από €199, €179 και €149 αντίστοιχα. Τα TCL 30 5G και TCL 30 E θα κάνουν την εμφάνισή τους τον Απρίλιο στα €249 και €139 κατ’ αντιστοιχία.

Honor

Η Honor λάνσαρε τη νέα σειρά κινητών της, Honor Magic4 Series στο MWC. Αυτή αποτελείται από δύο συσκευές, τα Honor Magic4 και Honor Magic4 Pro οι οποίες συνδυάζουν τον εντυπωσιακό σχεδιασμό με τις υψηλές επιδόσεις στους τομείς της φωτογραφίας και του βίντεο.

Οι συσκευές της καινούριας σειράς της Honor ενσωματώνουν τον Snapdragon 8 Genπροσφέροντας υψηλές επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και 5G συνδεσιμότητα μεταξύ άλλων. Είναι εξοπλισμένες με 8 GB RAM και 256 GB αποθηκευτικού χώρου, αποδίδοντας εκπληκτικά στα παιχνίδια που δοκιμάσαμε, απόρροια της τεχνολογίας AI Super Rendering της GPU Turbo X. Το Honor Magic4 Pro διαθέτει οθόνη LTPO 6,81 ιντσών με HDR10+ και κάλυψη του χώρου DCI-P3 σε ποσοστό 100%. Το τριπλό σύστημα κάμεράς του αποτελείται από ευρυγώνια 50 MP, υπερευρυγώνια 50 MP και 122ο και περισκοπικό τηλεφακό 16 MP, τραβώντας εκπληκτικής ευκρίνειας εικόνες και γράφοντας 10-bit Log 4K βιντεο στα 60 fps. Διαθέτει μπαταρία 4600 mAh και εξαιρετικά ταχεία φόρτιση 100 W. Το Magic4 Pro θα έρθει στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Πέραν των συσκευών, η Honor παρουσίασε ακόμα τα Honor Watch GS 3 και Honor Earbuds 3 Pro. Το πρώτο είναι ένα smartwatch εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά μηχανικά ρολόγια που ξεχωρίζει για τη στιβαρή του κατασκευή και τον high-end χαρακτήρα του. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι 316L, παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό με εκπληκτική ακρίβεια κατά την άσκηση και ενσωματώνει παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης GNSS. Όσο για τα Earbuds 3 Pro, πρόκειται για ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά με διπλό οδηγό και πιεζοηλεκτρικό κεραμικό tweeter υψηλής ανάλυσης καθώς επίσης και τεχνολογία ενεργούς εξουδετέρωσης θορύβου μέσω AI. Η διαθεσιμότητα και των δύο συσκευών παραμένει άγνωστη.