Τι ετοιμάζει η Google για το Pixel 2;

Περίληψη: Πριν λίγες ημέρες, είδαμε την Apple να παρουσιάζει τη νέα της σειρά από iPhones, με...

Πριν λίγες ημέρες, είδαμε την Apple να παρουσιάζει τη νέα της σειρά από iPhones, με τα 8 και 8 Plus να εντυπωσιάζουν, αλλά το iPhone X να κλέβει την παράσταση. Η Google δε θα μπορούσε να αφήσει την πρό(σ)κληση αναπάντητη! Η εταιρία που ορίζει τις τύχες των περισσότερων smartphones ανά τον κόσμο, έχει προετοιμάσει την απάντησή της και, σε λίγες ημέρες, στις 4 Οκτωβρίου, θα έχουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς smartphones!

Τι περιμένουμε

Τα Pixel 2, όπως και τα μοντέλα του 2016 που θα αντικαταστήσουν, αποτελούν προϊόν της συνεργασίας της Google με τη γνωστή HTC -- εταιρία της οποίας το τμήμα smartphones αγόρασε η Google προσφάτως. Η τεχνογνωσία και η σχεδιαστική δεινότητα της HTC, λοιπόν, σε συνδυασμό με την ιδιοφυή απλότητα του "εργοστασιακού" Android, αναμένεται να δώσουν στα Pixel 2 τη δυναμική να αντιπαρατεθούν στον ανταγωνισμό. Όσοι από εσάς περιμένατε να δείτε τα bezels, τα περιθώρια γύρω από την οθόνη, να εξαφανίζονται στα νέα Pixels, όπως έκανε η Samsung και η Apple, μάλλον θα απογοητευτείτε. Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρις στιγμής, η εμπρόσθια όψη των Pixel 2 συνεχίζει τη σχεδιστική γραμμή των προηγούμενων μοντέλων. Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, οι Google και HTC έχουν επανασχεδιάσει το πίσω μέρος των συσκευών -- με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αναμένουμε ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο έχει όλα τα φόντα να γίνει "must" και να δούμε και τους υπόλοιπους κατασκευαστές κινητών να το αντιγράφουν. Μιλάμε για το "Active Edge", μια νέα τεχνολογία την οποία έχει επιδείξει η HTC, και η οποία ανιχνεύει το "ζούληγμα" των πλαϊνών του smartphone -- σκέψου το σαν "click" μέσω πίεσης στα πλαϊνά -- και εκτελεί εντολές, αναλόγως του ενεργού app.Στο hardware, τώρα, οι φήμες αναφέρουν πως τα νέα Pixels θα βασίζονται στον επεξεργαστή Snapdragon 835 της Qualcomm, ο οποίος είναι ό,τι πιο γρήγορο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά για Android smartphones -- αν και μάλλον δεν πιάνει τον A11 των νέων iPhones. Επίσης, και η κάμερα αναμένεται να έχει βελτιωθεί, παρ' ότι τα περυσινά Pixels είχαν ήδη φανταστική κάμερα. Τέλος, από αυτά που γνωρίζουμε, η Google μάλλον έχει εξοστρακίσει το βύσμα των 3,5mm για ακουστικά, θυσία στο βωμό της αδιαβροχοποίησης!

Εκδόσεις

Οι τελευταίες ώρες μας έχουν φέρει μια πιθανή διαρροή, η οποία, αν ισχύει, θα έχει... αποκαλυπτικές διαστάσεις! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η Google έχει ετοιμάσει το Pixel 2 και το Pixel 2 XL, τα δύο μοντέλα που θα καλύπτουν τα δύο μεγέθη που, λίγο έως πολύ, ακολουθούν όλοι οι κατασκευαστές στα high-end μοντέλα τους. Το νέο, που μένουν λίγες μέρες για να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί, είναι πως η Google έχει ετοιμάσει και ένα τρίτο μοντέλο, το οποίο -- φαίνεται πως -- θα ονομάζεται Ultra Pixel! Βέβαια, εκτός του ονόματος, το μόνο άλλο που διέρρευσε είναι μια θολή φωτογραφία, στην οποία το νέο αυτό smartphone εικονίζεται με οθόνη που φαίνεται να εκτείνεται οριζοντίως από άκρη σε άκρη, σχεδόν χωρίς bezels. Βέβαια, το "ράδιο αρβύλα" αναφέρει πως το Ultra Pixel θα έχει και σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων... πάνω στην οθόνη -- ή μάλλον ακριβώς πίσω της.Όλα, βέβαια, θα απαντηθούν σε λίγες ημέρες, οπότε και η Google θα παρουσιάσει τη νέα της κολλεξιόν. Υπομονή και... αναμείνατε στην οθόνη σας για επόμενο άρθρο!