"Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα" γιορτάζει τα 10 βιβλία!

Περίληψη: "Για εμένα το πιο εκπληκτικό πράγμα με Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, είναι το πώς παιδιά...

"Για εμένα το πιο εκπληκτικό πράγμα με Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, είναι το πώς παιδιά από διαφορετικές κουλτούρες από όλον τον κόσμο έχουν αγκαλιάσει τον πρωταγωνιστή του, Greg Heffley".Αυτά μας λέει ο συγγραφέας της σειράς φαινομένου της παιδικής λογοτεχνίας, Jeff Kinney. Και πράγματι η βραβευμένη best-seller σειρά βιβλίων έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα πιστό κοινό που εκτείνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, αλλά και με αφορμή την κυκλοφορία του δέκατου βιβλίου της σειράς, έχει ετοιμαστεί ένας πολύ ξεχωριστός και πρωτότυπος τρόπος εορτασμού, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι οι θαυμαστές του "Ημερολογίου"! Έτσι, τουλάχιστον 18 εκδοτικοί οίκοι παγκόσμιου βεληνεκούς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ταυτόχρονη κυκλοφορία ενός βιβλίου-ορόσημου στην υπερεπιτυχημένη σειρά βιβλίων "Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα". Ως αποτέλεσμα, το δέκατο βιβλίο της σειράς, μια καινούρια πρωτότυπη ιστορία από τον best-selling συγγραφέα Τζεφ Κίνι, θα βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων σε παραπάνω από 90 χώρες διεθνώς στις 3 Νοεμβρίου. Και φυσικά, ως ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα βιβλία της χρονιάς, οι φαν παγκοσμίως αναμένεται να κάνουν ουρές για την απόκτηση ενός αντιτύπου![caption id="attachment_14178" align="aligncenter" width="500"]jeff-kinney Ο Τζεφ Κίνι με τον διάσημο "Σπασίκλα" του![/caption]Οι εορτασμοί, όμως, δε σταματούν εδώ! Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του βιβλίου το Νοέμβριο, ο Τζεφ Κίνι θα ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια περιοδεία στις χώρες κυκλοφορίας του βιβλίου! "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορούμε να δημοσιεύσουμε το δέκατο βιβλίο ταυτόχρονα σε τόσες πολλές γλώσσες και ανυπομονώ να συναντήσω όσο πιο πολλούς θαυμαστές μπορώ σε όλο τον κόσμο", δηλώνει ο συγγραφέας. wimpyΚαι πράγματι τι καλύτερο για να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του από την παγκόσμια περιοδεία που θα συνοδεύσει την ταυτόχρονη έκδοση του βιβλίου σε όλες αυτές τις χώρες, που συμπεριλαμβάνουν εκτός από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Αυστραλία, την Τουρκία, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία, την Ταϊβάν, τη Λιθουανία, τη Λετονία και τη Νορβηγία; Τίποτα είναι η εύλογη απάντηση για τους μικρούς, αλλά και μεγάλους φίλους της σειράς που ανυπομονούν να γνωρίσουν από κοντά τον αγαπημένο τους συγγραφέα και να διαβάσουν τις νέες περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα! Το δέκατο βιβλίο της σειράς "Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα", θα έχει τίτλο "Old School" και οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν στα παλιά...λημέρια των βιβλίων, καθώς ο Γκρεγκ ξεκινά μια καινούρια σχολική χρονιά και αντιμετωπίζει μια δοκιμασία που δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί!3 FUN TRIVIA ΓΙΑ ΤΟ "Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα"!
  1. Το ένατο βιβλίο πούλησε πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, ενώ ο συνολικός αριθμός των αντιτύπων ολόκληρης της σειράς ανέρχεται ούτε λίγο, ούτε πολύ στα 150 εκατομμύρια διεθνώς!
  2. Τα 9 -προς το παρόν- βιβλία έχουν κυκλοφορήσει σε πάνω από 44 χώρες και έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες!
  3. Η δουλειά του Κίνι έχει αναγνωριστεί διεθνώς  για την ικανότητά της να στρέφει διστακτικούς αναγνώστες προς τα βιβλία και για το λόγο αυτό ο συγγραφέας έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού TIME με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.