10 tips για να καταγράψεις με action cam τις summer στιγμές σου εντός ή εκτός νερού!

Περίληψη: Είμαστε τυπικά λίγο μετά το μέσο του φετινού καλοκαιριού και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι...

Είμαστε τυπικά λίγο μετά το μέσο του φετινού καλοκαιριού και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι ανάγκες για την καταγραφή των καλύτερων στιγμών μας (που θέλουμε να έχουμε πάντα διαθέσιμες για τις…δύσκολες μέρες του χειμώνα) είναι ολοένα και περισσότερες. Τι καλύτερο λοιπόν από το να έχετε μαζί σας μια action cam που μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα και να αποθηκεύσει για πάντα ακόμη και τις πιο…τρελές σας δραστηριότητες; Εμείς σας δίνουμε 10 πολύ απλά βήματα για να πετύχετε τις τέλειες φωτογραφίες κάτω από το νερό.
  1. Κινηθείτε πιο αργά. Έτσι δε θα ανακινήσετε το νερό. Επιπλέον τα ψάρια είναι αρκετά ντροπαλά, αν λοιπόν κινήστε πιο αργά γύρω τους μειώνεται ο κίνδυνος να τα διώξετε τρομάζοντάς τα.
  2. Χρησιμοποιήστε οπίσθιο φωτισμό. Γενικά τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν το φως έρχεται πίσω από το φωτογράφο.
  3. Φωτογραφίστε προς τα επάνω. Εναλλακτικά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το διαθέσιμο φως, εστιάζοντας με ελαφριά κλίση της φωτογραφικής μηχανής προς τα επάνω, προσέχοντας παράλληλα ώστε να μην στοχεύετε απευθείας στο φως.
  4. Πλησιάστε αρκετά. Κάτω από το νερό το φως είναι λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πλησιάσετε περισσότερο στο θέμα σας για την καλύτερη δυνατή λήψη.
  5. Μείνετε στα ρηχά. Η λήψη φωτογραφιών σε μικρό βάθος γενικά αποδίδει καλύτερα αποτελέσματα, καθώς υπάρχει περισσότερο φυσικό φως και τα χρώματα αποτυπώνονται καλύτερα.
  6. Μείνετε μακριά από το βυθό. Αν αναταράξετε το βυθό μπορεί να αλλοιώσει τις φωτογραφίες σας.
  7. Κρατήστε την αναπνοή σας όταν βγάζετε μία φωτογραφία. Οι φυσαλίδες αέρα που προκαλούνται όταν εκπνέετε μπορεί να τρομάξουν και να διώξουν τα ψάρια, ενώ όταν κρατάτε την αναπνοή σας η φωτογραφική μηχανή είναι σταθερότερη.
  8. Κρατήστε τη μηχανή σταθερή. Δοκιμάστε να την κρατήσετε με τα δυο σας χέρια ενώ πιέζετε τους αγκώνες πάνω στο σώμα σας.
  9. Μπείτε αργά μέσα στο νερό.
  10. Προετοιμάστε τη μηχανή πριν βουτήξετε. Κάντε το σε στεγνό περιβάλλον και αρκετά νωρίτερα και αφήστε τη συσκευασία με τζελ σιλικόνης μέσα στην αδιάβροχη ή υποβρύχια θήκη για μερικές ώρες πριν από τη χρήση της κάτω από το νερό.
*** και μην ξεχνάτε όλα φαίνονται μεγαλύτερα κάτω από το νερό.Eμείς προτείνουμε,Την Action Cam Rollei 300 HD. Πρόκειται για μια κάμερα που κοστίζει λίγο κάτω από €50 και είναι η οικονομικότερη λύση για όσους θέλουν να μπουν στον μαγικό κόσμο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Προσφέρει καταγραφή εικόνας σε ανάλυση 720p με ρυθμό ανανέωσης στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, είναι πλήρως αδιάβροχη έως και στα 40 μέτρα με τη θήκη που προσφέρεται στη συσκευασία, ενώ μπορεί να φωτογραφίσει και στα 5MP. Στο πακέτο προσφέρονται πάρα πολλά έξτρα περιφερειακά για να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητές της, όπως η υποβρύχια θήκη, η μπαταρία λιθίου, η επίπεδη αυτοκόλλητη βάση, η κυρτή βάση, η βάση στήριξης, το USB καλώδιο, και το εφεδρικό καπάκι. public - rollei action camera

Action Cam Rollei 300 HD

Φτάνοντας κοντά στα €90 βρίσκουμε την Action Cam Lenco Sportcam 500 WiFi Full HD. Η συσκευή απευθύνεται σε όσους θέλουν μεγαλύτερη διάρκεια αφού προσφέρει με την αγορά της δύο μπαταρίες! Από πλευράς ανάλυσης, υποστηρίζει Full HD (1920x1080), ενώ είναι πλήρως αδιάβροχη για χρήση έως και σε 45 μέτρα βάθος, με τη χρήση της ειδικής θήκης που προσφέρεται μαζί. Στη συσκευασία θα βρείτε ακόμη βάση ποδηλάτου, βάση κράνους και τηλεχειριστήριο. Όσον αφορά στις φωτογραφίες, καταγράφει τα πάντα με αισθητήρα 5MP CMOS F=2.1 & f=3.68mm.

public - lenco sportscam action camera

Action Camera Lenco Sportcam 500 WiFi Full HD

Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει πάντα η πρόταση της GoPro με την Action Camera GoPro Session Wi-Fi. Ο λόγος για την μικρότερη και ελαφρύτερη GoPro που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με δυνατότητα πρόσβασης σε WiFi δίκτυα και με πολλές νέες τεχνολογίες όπως το Auto Image Rotation και το Protune που εκμεταλλεύεται την μικρότερη δυνατή συμπίεση για όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά πλάνα. Από πλευράς χαρακτηριστικών, η GoPro Session WiFi καταγράφει στα 1440p με 30fps ή στα 1080p με 60fps, ενώ στα της φωτογραφίας χρησιμοποιεί αισθητήρα 8MP. 

public - gopro

Go Pro Session Wi-Fi action camera

Παρόλο που το…σπορ των action cams ακούγεται ακριβό, δεν είναι. Εμείς σας δίνουμε κάποιες προτάσεις αλλα μπορείτε να δείτε ολές τις action cameras για extreme λήψεις στο site μας.