3Doodler: Ζωγράφισε στις τρεις διαστάσεις με το στυλό – 3D printer!

Περίληψη: Η ιστορία του 3Doodler είναι λίγο σαν αυτή της σταχτοπούτας: ξεκίνησε ως ιδέα, πέρασε...

Η ιστορία του 3Doodler είναι λίγο σαν αυτή της σταχτοπούτας: ξεκίνησε ως ιδέα, πέρασε από το στάδιο του Kickstarter project, και μέσα σε μια νύχτα (ή και λίγο περισσότερο) έγινε εταιρία με αξία εκατομμυρίων!

Το παραμύθι ξεκινά κάπου στις αρχές του 2013, όταν τρεις φίλοι αποφάσισαν να βάλουν την ιδέα που είχαν λίγους μήνες πιο πριν στο Kickstarter, και να ζητήσουν με αυτό τον τρόπο τη χρηματοδότηση του κοινού, για την παραγωγή ενός “στυλό” που ζωγραφίζει με πλαστικό στις τρεις διαστάσεις. Ο στόχος ήταν 30.000 δολλάρια. Για να καλυφθεί αυτό το ποσό, χρειάστηκαν λίγες ώρες! Όταν το campaign ολοκληρώθηκε, ένα μήνα αργότερα, το συνολικό ποσό ξεπερνούσε τα δύο εκατομμύρια δολλάρια! Το ίδιο έγινε και δύο χρόνια αργότερα, όταν μπήκε στο Kickstarter το campaign για το 3Doodler 2, οπότε και εκεί ο χορός των εκατομμυρίων συνεχίστηκε.

Πλέον, βρισκόμαστε στη δεύτερη έκδοση του 3Doodler, και η τεχνολογία είναι ώριμη και δοκιμασμένη.

Τι είναι το 3Doodler

Με απλά λόγια, σκέψου το σαν ένα “στυλό”, το οποίο λιώνει ένα ειδικό πλαστικό. Αυτό με τη σειρά του εξάγεται με σταθερό ρυθμό από το ρύγχος, σε παχύρρευστη μορφή, και κρυώνει σχεδόν στιγμιαία. Με αυτό τον τρόπο, είναι δυνατόν να “ζωγραφίσειςακόμη και καθ' ύψος! Η αρχή λειτουργίας του είναι ίδια με αυτήν που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι, μηχανοκίνητοι, 3D printers, οι οποίοι λιώνουν “κορδόνια” πλαστικού και με αυτό σχηματίζουν τα αντικείμενα που έχουμε σχεδιάσει στον υπολογιστή. Το 3Doodler, όμως, εξαρτάται αποκλειστικά από το “χέρι” σου! Για να καταλάβεις ακριβώς τι κάνει το 3Doodler, δες το βίντεο της εταιρίας!

Στα Public μπορείς να βρεις την “παιδική” έκδοση 3Doodler Start Essentials Pen Set, αναλώσιμα σε πολλά χρώματα αλλά και αξεσουάρ, για να εκμεταλλευτείς το 3Doodler σου στο έπακρο!