Τρικυμία στην οθόνη: 3+1 tips για να οργανώσεις τις εφαρμογές σου

Περίληψη: Είσαι στο μετρό, περιμένεις να φτάσεις στη στάση σου και σκέφτεσαι «Ας παίξω λίγο Candy...

Είσαι στο μετρό, περιμένεις να φτάσεις στη στάση σου και σκέφτεσαι «Ας παίξω λίγο Candy Crush μέχρι να κατέβω!». Βγάζεις το κινητό απ’ την τσέπη και εκεί που είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τη μάχη με τα ζαχαρωτά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το… χάος! Τρεις-τέσσερεις home screens, μερικές δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες ?) εφαρμογές... καμία απολύτως οργάνωση στο κινητό σου. Μέχρι να εντοπίσεις πού είναι κρυμμένο το Candy Crush (οθόνη 3, σειρά 4, φάκελος 1, δίπλα από την εφαρμογή για εύκολες συνταγές για φοιτητές – δεν είσαι καν φοιτητής) έχεις φτάσει στον προορισμό σου. Για να μην χάνεις, λοιπόν, πολύτιμο χρόνο συγκεντρώσαμε μερικές έξυπνες και δημιουργικές ιδέες, για να οργανώσεις τις εφαρμογές στο κινητό σου!

Emoji & Θεματικοί φάκελοι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βάλεις τάξη στις όλο και περισσότερες εφαρμογές που κατακλύζουν την οθόνη του κινητού σου, είναι να δημιουργήσεις θεματικούς φακέλους. Συγκέντρωσε όλες τις social media εφαρμογές σου σε έναν, όλα τα παιχνίδια σε έναν άλλον κ.ο.κ., ώστε να βρίσκεις εύκολα αυτήν που ψάχνεις. Μπορείς, επίσης, αντί για τις κλασσικές ονομασίες όπως «Παιχνίδια», «Μουσική» κτλ να βάλεις τα αντίστοιχα emoji και να δώσεις μια πινελιά ανεμελιάς στην οθόνη του κινητού σου!

Αλφαβητικά

Για τους πιο παραδοσιακούς ή για εσένα που έχεις λίγες περισσότερες εφαρμογές στο κινητό σου από τον μέσο χρήστη, το να τις κατηγοριοποιήσεις αλφαβητικά προσφέρει το πλεονέκτημα της ταχύτητας. Απλά σκρόλαρε, χωρίς να χάνεις χρόνο σε διαφορετικές οθόνες και φακέλους.

Συχνές εφαρμογές

Ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να τις οργανώσεις, είναι με βάση αυτές που χρησιμοποιείς πιο συχνά. Μπορείς είτε να δημιουργήσεις έναν φάκελο με αυτές είτε να τις τοποθετήσεις στη μια πλευρά της οθόνης του κινητού σου ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση.

Color coding

Είναι μόδα, ναι, αλλά το να κατηγοριοποιήσεις τις εφαρμογές σου με βάση το χρώμα είναι ένας δημιουργικός τρόπος να απλοποιήσεις την καθημερινότητά σου. Καθώς τα εικονίδια των εφαρμογών είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο να αναγνωρίζει ευκολότερα τα χρώματα παρά τις λέξεις, η περιήγηση στο τηλέφωνό σου θα γίνει αρκετά ευκολότερη εάν οργανώσεις τις εφαρμογές σου με αυτόν τον τρόπο.