5 λόγοι για να πάρεις iPhone 8 (και να μην περιμένεις)

Περίληψη: Πριν λίγες ημέρες, η Apple αποκάλυψε, σε μια από τις γνωστές της μεγαλειώδεις εκδηλώσεις, τα...

Πριν λίγες ημέρες, η Apple αποκάλυψε, σε μια από τις γνωστές της μεγαλειώδεις εκδηλώσεις, τα νέα iPhones, τα 8, 8 Plus και X (δέκα). Προφανώς, όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν, αναπόφευκτα, στο iPhone X, κάτι που φαίνεται να αντικατοπτρίζεται και στις ουρές και τις λίστες αναμονής για τα "μικρότερα" iPhone 8, οι οποίες σε καμμία περίπτωση δε θυμίζουν αυτές του παρελθόντος. Απ' ότι φαίνεται, το hype για το iPhone X επισκίασε τις αρετές των μικρών του αδελφών... μάλλον άδικα, κατά τα φαινόμενα. Εμείς σου έχουμε 5 λόγους για να πάρεις αυτή τη στιγμή ένα iPhone 8 ή 8 Plus και να μην περιμένεις για το iPhone X. Γιατί... το αξίζουν!

1. Έχουν ίδιο επεξεργαστή

Ο πιο σημαντικός λόγος, ίσως, είναι το ότι το A11 Bionic, το τσιπ που βρίσκεται μέσα στο iPhone X, υπάρχει και στα '8'. Μάλιστα, και τα τρία 'τρέχουν' iOS 11, οπότε θα έχεις τα ίδια apps και τις ίδιες δυνατότητες με το X. Αξίζει να αναφέρουμε (ξανά) πως ο A11 είναι ο γρηγορότερος επεξεργαστής για smartphones αυτή τη στιγμή και, τόσο σε συνθετικά benchmarks όσο και σε κανονικές εφαρμογές (π.χ. video editing) έχει διαλύσει τον ανταγωνισμό σε επιδόσεις.

2. Προτιμάς το Touch ID από το Face ID

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του iPhone X είναι το ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου. Αντίθετα, τα iPhone 8 συνεχίζουν να βασίζονται στο Touch ID. Αν και εντυπωσιακό, το Face ID είναι κάτι καινούριο και, ως τέτοιο, δεν είναι δοκιμασμένο, ενώ το Touch ID είναι μια τεχνολογία δοκιμασμένη και σταθερή. Αν και η Apple συνεχίζει και πλέκει εγκώμια για το Face ID, τίποτε δεν εγγυάται πως, όταν αρχίσουν να το χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες, δεν θα βγουν προβλήματα τα οποία δεν φάνηκαν στο εργαστήριο.

3. Το Plus έχει σχεδόν ίδια κάμερα

Αν σε έχει εντυπωσιάσει η κάμερα του iPhone X -- προφανώς στα χαρτιά -- τότε μάθε πως η κάμερα του iPhone 8 Plus είναι σχεδόν ίδια. Και το 'σκέτο' 8 έχει πολύ καλή κάμερα, αλλά το Plus βρίσκεται μισό σκαλί πιο πάνω, δίπλα στο X. Η μοναδική διαφορά μεταξύ Plus και X είναι πως το δεύτερο έχει οπτική σταθεροποίηση και στους δύο φακούς, ενώ το πρώτο μόνο στον ευρυγώνιο.

4. Το iPhone 8 έχει ακέραιη οθόνη

Ως γνωστόν, το iPhone X έχει μια τεράστια οθόνη, η οποία εκτείνεται από άκρη σ' άκρη. Για να τοποθετήσουν την εμπρόσθια κάμερα, το ηχείο και τα υπόλοιπα που χρειάζονται, οι μηχανικοί της Apple "έκοψαν" ένα τμήμα της πάνω πλευράς της οθόνης, με αποτέλεσμα το γνωστό, πλέον, "notch". Αντιθέτως, τα iPhone 8 και 8 Plus έχουν οθόνη ακέραιη, άθικτη και ολόκληρη!

5. Είναι εδώ, τώρα!

Τα δύο 'οκτάρια' είναι εδώ, είναι διαθέσιμα και μπορείς να τα πάρεις... τώρα! Αντιθέτως, το iPhone X ούτως ή άλλως "βγαίνει" στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά ήδη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν φήμες -- από πολύ αξιόπιστες πηγές -- πως η Apple αντιμετωπίζει ελλείψεις στην τροφοδοσία συγκεκριμένων εξαρτημάτων. Κάτι που σημαίνει πως, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες, η τροφοδοσία της παγκόσμιας αγοράς σε iPhone X θα είναι περιορισμένη και, όσοι το θέλουν, θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετά. Και βέβαια, δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως το iPhone 8 κοστίζει αρκετά λιγότερο από το iPhone X, ενώ προσφέρει τις ίδιες επιδόσεις.