5 tips για τέλειες λήψεις με action cam κάθε μέρα!

Περίληψη: Δεν χρειάζεται να είσαι άσσος στο surfing, να πηδάς από αεροπλάνα και γκρεμούς με αλεξίπτωτα...

Δεν χρειάζεται να είσαι άσσος στο surfing, να πηδάς από αεροπλάνα και γκρεμούς με αλεξίπτωτα και wingsuit ή να κάνεις άλματα που κόβουν την ανάσα στις χιονισμένες πλαγιές για να χρειάζεσαι μια action cam. Εννοείται ότι εάν ασχολείσαι με οτιδήποτε από τα παραπάνω και δεν χρησιμοποιείς ακόμα action cam, δεν έχεις καμία… δικαιολογία :-) Ωστόσο, μια action cam είναι χρήσιμη ακόμα και σε μη extreme καταστάσεις. Οι κάμερες αυτές είναι πολύ μικρές, διαθέτουν υπερευρυγώνιο φακό, αξεσουάρ που επιτρέπουν την τοποθέτησή τους, σχεδόν οπουδήποτε και θήκες για να τις κάνεις υποβρύχιες.Επομένως, αποτελούν τον ιδανικό σύντροφο για τις διακοπές σου, τις βόλτες με φίλους ή εξορμήσεις σε κοντινές εξοχές.Μια πολύ καλή επιλογή για να ξεκινήσεις είναι η Polaroid Cube. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την Cube+ HD Wi-Fi σε μαύρο και μπλε, και την Cube Full HD σε κόκκινο, μπλε και μαύρο. Η πρώτη διαθέτει ανάλυση 1440p και Wi-Fi και η δεύτερη 1080p.Παρακάτω θα βρεις πέντε συμβουλές για να επιτύχεις τις τέλειες λήψεις με την action cam σου. 
  1. Πειραματίσου
Οι action cams δεν έχουν τις πολύπλοκες ρυθμίσεις των κανονικών φωτογραφικών μηχανών. Συνήθως επιλέγεις ανάλυση και τίποτε άλλο. Επομένως, πειραματίσου. Τράβα άπειρες λήψεις και δες το αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή θα πετύχεις το τέλειο καδράρισμα και τη «δραμτική» γωνία λήψης που θα εντυπωσιάσει τους θεατές σου. 
  1. Εξοπλίσου
Κάθε κατασκευαστής προσφέρει μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για το κάθε μοντέλο του. Επειδή οι action cams δεν χρησιμοποιούνται «στο χέρι», θα χρειαστείς κάποιο stick, λουράκι, δέστρα, ή βάση για να τοποθετήσεις την κάμερά σου στο ποδήλατο, στην τσάντα πλάτης, ή το αυτοκίνητο. 
  1. Πάρε ιδέες
Το YouTube είναι γεμάτο από βίντεο τραβηγμένα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες που μοιράζονται τον δικό σου ενθουσιασμό. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις τον τροχό από την αρχή. Δες όσα περισσότερα βίντεο μπορείς και πάρε ιδέες.
  1. Επεξεργάσου
Δεν είναι εύκολο ούτε απλό να τραβήξεις το τέλειο βίντεο με μία μόνο λήψη. Ούτε οι επαγγελματίες δεν το κάνουν. Τράβα, λοιπόν, όσα περισσότερα μικρά κλιπ μπορείς και κατόπιν επεξεργάσου τα στον υπολογιστή, κόψε, ράψε και κάνε μοντάζ.Συνήθως, η κάθε κάμερα συνοδεύεται από σχετικό λογισμικό, ενώ το Internet είναι γεμάτο από πολύ και καλό δωρεάν video editing software. 
  1. Μακρινά πλάνα
Επειδή οι action cams έχουν υπερευρυγώνιο φακό προτίμησε τα μακρινά και «ανοιχτά» πλάνα. Απέφευγε τη λήψη προσώπων από κοντινή απόσταση. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικό.