7 προτάσεις για μια χρονιά γεμάτη δράση και περιπέτεια

Περίληψη: Ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας. Οι διακοπές έχουν μόλις τελειώσει, η δουλειά ξαναρχίζει, το...

Ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας. Οι διακοπές έχουν μόλις τελειώσει, η δουλειά ξαναρχίζει, το κρύο είναι πλέον σοβαρό, και βέβαια έχεις και όλη την ψυχολογική πίεση του "άλλος ένας χρόνος πέρασε" και πρέπει να κάνεις πράγματα. Αν ψάχνεις μια διέξοδο για να ξεπεράσεις τη μελαγχολία του χειμώνα, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις προς τα έξω. Κυριολεκτικά, όμως! Ο καθαρός αέρας, όσο ψυχρός κι αν είναι, το φως, η φύση, όλα είναι έτοιμα και σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις! Η άσκηση και η επαφή με το φυσικό περιβάλλον θα σου κάνουν καλό στην ψυχολογία, ακόμη περισσότερο στο σώμα, και θα γεμίσουν την ψυχή σου με αισιοδοξία και ενέργεια!

1. Βγάλε βόλτα το σκύλο

Όχι, δεν εννοούμε απλά να κάνεις βόλτα το τετράγωνο και να την... πληρώσει κάποια κολώνα της ΔΕΗ. Εννοούμε... να τον βγάλεις βόλτα! Πάρε τον πιστό σου φίλο και πάρε τα βουνά και τα λαγγάδια! Θα κάψεις θερμίδες και ο φιλαράκος σου θα σε ευγνωμονεί!

2. Πήγαινε τρέξιμο

Το προφανές! Αλλά, ομοίως με το σκύλο που μπορεί να μην έχεις, δεν λέμε να πας για τρέξιμο στη... Μεσογείων! Αν θες ντε και καλά δρόμο, πήγαινε κάπου παραθαλάσσια, για να αναπνεύσεις και φρέσκο... ιώδιο θαλάσσης. Και μη φοβάσαι το κρύο. Στην Ελλάδα είμαστε, όχι στο Βλαδιβοστόκ! Το τρέξιμο θα σε κρατήσει ζεστό!

3. Πέτα το drone

Ναι, ακόμη κι αυτό! Πάρε το drone σου και πήγαινε σε ένα ενδιαφέρον σημείο, ώστε το βράδυ στο σπίτι να δεις το μέρος από άλλη οπτική γωνία! Για παράδειγμα, πήγαινε σε κάποιο φράγμα (πχ Μαραθώνας για την Αθήνα, Πολυφύτου για Θεσσαλονίκη), σε κάποια γέφυρα (ισθμός της Κορίνθου για παράδειγμα), ακόμη και σε κάποιο ιστορικό μνημείο ή σε αρχαία! Δεν έχεις drone; Κανένα πρόβλημα! Δες το GoPro Karma, το DJI Mavic Pro ή το μικρό Zerotech Dobby Pocket, και δες τον κόσμο από ψηλά! [gallery link="file" size="full" ids="56514,56515,56516"]

4. Κάνε ποδήλατο

Ναι, πάρε το ποδήλατο και πήγαινε για βόλτες! Ok, δε μπορείς να πας σε όλα τα μέρη που θα πήγαινες απλά για τρέξιμο, αλλά υπάρχουν πολλά μέρη για να ευχαριστηθείς μια ποδηλατάδα, πάρκα, άλση, ακόμη και το πάρκο του νεότευκτου ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο! Ή πάρε το Mi Electric Scooter της Xiaomi και κάνε πατίνι!

5. Φωτο-εξόρμηση

Διάλεξε ένα μέρος με φωτογραφικό ενδιαφέρον και πήγαινε για φωτογράφιση φύσης! Η χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοια μέρη! Φαράγγια, κοιλάδες, ποτάμια, βουνά -- πολλά βουνά! -- και λόφοι, νησιά, ξωκλήσια, αρχαία μνημεία, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Πάρε και ένα τρίποδο όπως το Manfrotto Small, αν έχεις DSLR, ή ένα μικρό για smartphone, ή έστω ένα selfie stick για να βγάλεις και τον εαυτό σου -- πως αλλιώς θα τα βάλεις στο instagram; [gallery link="none" size="full" ids="56519,56518,56520"]

6. Extreme sports

Αν δεν σου αρκεί το να κάνεις απλά βόλτα, φωτογραφίζοντας δέντρα και πουλάκια, πήγαινε για extreme sports! Parapente, αλεξίπτωτο πλαγιάς, rafting, σκι, snowboard, bungee jumping ή ό,τι άλλο βρίσκεις κατάλληλο για να γεμίσει τις φλέβες σου με αδρεναλίνη. Και πάρε μια action cam όπως η RX0 της Sony και ξεκίνα!

7. Ταξίδια μακρινά

...ως τη Χαβάη, κι ακόμη πιο μακριά. Γιατί όχι; Πήγαινε Αυστραλία, που έχουν καλοκαίρι, να ζεσταθεί και το κοκκαλάκι σου! Μην ξεχάσεις τον αντάπτορα, όμως! Και την οδοντόβουρτσα! Αν πας με αυτοκίνητο, ή αν θα νοικιάσεις εκεί, πάρε και μια βάση για το κινητό, για να μη χαθείς! Ή ότι άλλο αξεσουάρ νομίζεις πως θα σου χρειαστεί, από μαξιλάρι για το αεροπλάνο μέχρι... φορητό σίδερο για τα ρούχα!

Καλά ταξίδια και καλή επιστροφή!