Αγάπη καλοκαιρινή και φωτογραφική! Απαθανατίστε την!

Περίληψη: "Βασικές συμβουλές, ώστε οι φωτογραφίες που θα βγάλεις το καλοκαίρι, είτε στις διακοπές είτε στους...

"Βασικές συμβουλές, ώστε οι φωτογραφίες που θα βγάλεις το καλοκαίρι, είτε στις διακοπές είτε στους δρόμους της πόλης -- ή και του χωριού, να είναι αξιομνημόνευτες και αξέχαστες!

1. Καθαρισμός φακού

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε πριν φωτογραφίσετε, είναι να καθαρίσετε το φακό του κινητού σας.Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι διαρκώς εκτεθειμένα. συγκεντρώνοντας σκόνη και ακαθαρσίες. Ο καθαρισμός του φακού εξασφαλίζει την ευκρίνεια της φωτογραφίας. [gallery link="file" size="full" ids="50355,50354,50353"]

2. Βγείτε από την πεπατημένη

Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνετε όταν ταξιδεύετε είναι να να πάτε πιο μακριά από τους άλλους.. Ο μόνος τρόπος για να βρείτε όμορφα μέρη είναι απλά να εξερευνήσετε. Εάν επισκέπτεστε ένα μνημείο απομακρυνθείτε από τους τουρίστες. Αναζητήστε νέες γωνίες - χαμηλά στο έδαφος, από ψηλά, από ένα κανάλι ή από ένα ποτάμι, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πήγαιναν. Πάντα με ασφάλεια. Και πάντα ρίξτε μια ματιά πίσω σας όταν περπατάτε. Σίγουρα θα δείτε το τοπίο από μια άλλη γωνία, ίσως πιο ενδιαφέρουσα.

3. Χρησιμοποιήστε τους φίλους σας

Οι φωτογραφίες τοπίων είναι πιο ενδιαφέρουσες όταν υπάρχει μια ανθρώπινη φιγούρα στο πλάνο. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τους φίλους σας ή και τους περαστικούς. [gallery link="file" columns="4" size="full" ids="50350,50352,50349,50351"]

4. Κατεβάστε εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, επαγγελματίες φωτογράφοι επεξεργάζονται με φίλτρα, η προσαρμόζουν τις φωτογραφίες τους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών διαθέσιμες για όλα τα γούστα. Οι αγαπημένες μου αυτή την περίοδο είναι το Lightroom for mobile και το Priime.

5. Shadows & highlights

Οι περισσότερες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών περιλαμβάνουν εργαλεία για την προσαρμογή των φωτεινών σημείων και των σκιών. Επωφεληθείτε από αυτά. Εξισορροπήστε την έκθεση, φωτίζοντας τις σκιές και χαμηλώνοντας τα φωτεινά σημεία. Το αποτέλεσμα είναι μια φωτεινή και πιο ομοιόμορφη φωτογραφία. [gallery link="file" columns="4" size="full" ids="50357,50356,50358,50359"]

6. Focus

Τα περισσότερα smartphones μάς επιτρέπουν αγγίζοντας την οθόνη, να εστιάσουμε στο θέμα μας. Αυτό το εργαλείο είναι απίστευτα χρήσιμο όταν θέλουμε να αυξήσουμε το βάθος του πεδίου μιας εικόνας. Οσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο αντικείμενο που φωτογραφίζουμε, τόσο το βάθος πεδίου θα μεγαλώνει. Το αποτέλεσμα; Το σημείο εστίασης θα παραμείνει έντονο με ένα υπέροχο θολό υπόβαθρο.

7. Φωτισμός

Το φως είναι το κλειδί της φωτογραφίας. Προτιμώ να φωτογραφίζω νωρίς το πρωί ή το βράδυ, γιατί το φως είναι πιο μαλακό. Παίξτε με τις σκιές, δημιουργήστε σιλουέτες, πειραματιστείτε με τις ακτίνες του ήλιου." Φάνης Παυλόπουλος Zήστε την απόλυτη εμπειρία φωτογράφισης με smartphone με ένα Samsung Galaxy S8 και βέβαια, μην ξεχνάτε τον... διαρκή και αέναο φωτογραφικό διαγωνισμό Public Μοments, με θέμα που αλλάζει κάθε μήνα!Ο Φάνης Παυλόπουλος είναι ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας AbOvo. Πέρα όμως από την καριέρα του επί σκηνής είναι γνωστός και με ένα άλλο όνομα, το fanellas, το όνομα του profile του στο instagram που μετρά πάνω από 169.000 followers. H σχέση του με τη φωτογραφία είναι ερασιτεχνική με τη βαθιά έννοια της λέξης, είναι ένας έρωτας με την τέχνη της εικόνας! Γι’ αυτό και ανέλαβε καθήκοντα ως ambassador στο Public Moments!