Miniguide / Προσάρμοσε τα AirPods στις ανάγκες σου!

Περίληψη: Double tap ή squeeze; Ποιες δυνατότητες σου δίνει το μενού ρυθμίσεων των AirPods; Πάμε να τις δούμε αναλυτικά!

Τα ασύρματα ακουστικά της Apple προσφέρουν πολλές ευκολίες χρήσης. Την ώρα που ακούς μουσική, αν το τραγούδι που παίζει δεν σου αρέσει, μπορείς πολύ απλά να κάνεις double tap στο ένα από τα AirPods σου, για να περάσεις στο επόμενο. Αυτή είναι η προκαθορισμένη λειτουργικότητα που έχει ορίσει η Apple στα ακουστικά της. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν πολλές ακόμα λειτουργίες διαθέσιμες, για να τα φέρεις ακριβώς στα «μέτρα» σου; Πάμε να τις δούμε αναλυτικά!

AirPods και AirPods Pro


Αν έχεις ένα από τα true wireless ζευγάρια ακουστικών της Apple, τότε έχεις αρκετές επιλογές παραμετροποίησης. Για να τις βρεις, σύνδεσε τα AirPods με το iPhone σου, άνοιξε τις ρυθμίσεις του smartphone και πήγαινε στην ενότητα Bluetooth. Στη λίστα με τις συνδεδεμένες συσκευές θα δεις τα ακουστικά σου. Πατώντας το “i”, που υπάρχει δίπλα από το όνομά τους, θα ανοίξεις το μενού παραμετροποίησης. Εδώ μπορείς να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές!

Αρχικά μπορείς να ορίσεις το όνομα που θες για τα ακουστικά σου. Έπειτα μπορείς να ορίσεις τις συντομεύσεις που μπορείς να πραγματοποιήσεις στο δεξί και το αριστερό ακουστικό. Στα πρώτης και δεύτερης γενιάς AirPods αυτό είναι το double tap. Αν έχεις τα νεότερα AirPods Pro, τότε αντί για double tap κάνεις squeeze. Τα AirPods Pro είναι εξοπλισμένα με έναν αισθητήρα πίεσης και έτσι οι συντομεύσεις γίνονται πιέζοντας ελαφρώς τα ακουστικά. Άλλες ρυθμίσεις που θα βρεις σε αυτό το μενού είναι η αυτόματη ανίχνευση αυτιού, μέσω της οποίας σταματά η αναπαραγωγή όταν βγάλεις τα ακουστικά, και οι επιλογές αυτόματης σύνδεσης με το κινητό και αυτόματης χρήσης του μικροφώνου των ακουστικών κατά τις κλήσεις.

AirPods Max


Τα νεότερα ακουστικά της Apple είναι το AirPods Max με over-ear σχεδιασμό. Εδώ οι επιλογές παραμετροποίησης διαφέρουν αρκετά, καθώς υπάρχουν άλλα πλήκτρα και τρόποι ελέγχου των ακουστικών. Ο τρόπος για να αποκτήσεις πρόσβασης στο μενού ρυθμίσεων όμως είναι ίδιος με αυτόν που περιγράψαμε παραπάνω.

Αφού μπεις στις ρυθμίσεις, μπορείς να ορίσεις τα sound modes που θα ελέγχεις με το πλήκτρο noise control, την αυτόματη ανίχνευση αφαίρεσης των ακουστικών και τη φορά που σε βολεύει περιστρέφεις το digital crown, για να αυξομειώνεις την ένταση. Και στα AirPods Max έχεις τη δυνατότητα να δώσεις το όνομα που θες φυσικά.

Τώρα ξέρεις πώς να προσαρμόσεις τη λειτουργία των AirPods. Άνοιξε, λοιπόν, τις ρυθμίσεις του iPhone σου και κάνε τις αλλαγές που σε βολεύουν!