Alita: Battle Angel – το όνειρο του Cameron έγινε πραγματικότητα

Περίληψη: O James Cameron δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Δημιουργός των μεγαλύτερων blockbuster του Hollywood –...

O James Cameron δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Δημιουργός των μεγαλύτερων blockbuster του Hollywood – βλέπε Τιτανικός και Avatar– ήταν πάντα ο άνθρωπος των φιλόδοξων project και η νεότερη ταινία του, το «Alita: Battle Angel», που θα προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες την ερχόμενη εβδομάδα, αποτελεί ένα όνειρο που ήθελε να το κάνει πραγματικότητα για περισσότερα από 20 χρόνια.

https://youtu.be/hOMuRopLgxg

H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο ιαπωνικό manga του Kishiro Yukito, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1990 και ολοκληρώθηκε το 1995 σε εννιά τόμους (6 τόμους στην έκδοση του 1998 που μεταφράστηκε και στα αγγλικά).

To manga και η ταινία διηγούνται την ιστορία της Alita, ενός cyborg, που ανασύρεται από μια χωματερή και επισκευάζεται από ένα επιστήμονα, και τις προσπάθειές της να ανακαλύψει το παρελθόν της, αφού μετά την επιδιόρθωσή της όλες οι μνήμες της – πλην μίας – είναι διεγραμμένες.

https://youtu.be/cislZ9S0ocA

Για τη δημιουργία της ταινίας ο Cameron συνεργάστηκε με τον Robert Rodriguez– των Sin City – ενώ υπεύθυνη για τα εφέ είναι ακόμα μία φορά η Weta Digital, που έχει χρησιμοποιήσει νέες πρωτοποριακές τεχνικές για να κάνει την Alita και τον υβριδικόκόσμο της να μοιάζει πραγματικός.

Αναμένουμε, λοιπόν...