Ανακοινώθηκαν οι πρώτες instant κάμερες της Canon!

Περίληψη: Οι αναλογικές φωτογραφικές μηχανές είχαν σχεδόν εκλείψει από την αγορά τα τελευταία χρόνια. Παρότι το...

Οι αναλογικές φωτογραφικές μηχανές είχαν σχεδόν εκλείψει από την αγορά τα τελευταία χρόνια. Παρότι το φιλμ έχει ακόμα ένα ποσοστό φανατικών οπαδών, οι περισσότεροι έχουν αντικαταστήσει τις αναλογικές μηχανές με ψηφιακές. Είτε πρόκειται για το κινητό μας ή για μία mirrorless ή DSLR κάμερα οι λήψεις μας έχουν γίνει ψηφιακές. Ένας τύπος αναλογικής μηχανής όμως γνωρίζει αναγέννηση τα τελευταία χρόνια, και αυτός είναι οι instant κάμερες.

 Όπως οι Polaroid μηχανές παλιότερα, έτσι και οι σύγχρονες instant μηχανές, εκτυπώνουν την φωτογραφία άμεσα και την έχεις στα χέρια σου σε λίγα δευτερόλεπτα. Η Fuji και η Polaroid έχουν εδώ και καιρό κυκλοφορήσει σύγχρονες instant κάμερες ενώ στο παιχνίδι προστέθηκε τώρα και η Canon.

Η Canon θα κυκλοφορήσει σύντομα δύο μοντέλα instant μηχανών, τα Zoemini S και Zoemini C. Και οι δύο μηχανές προσφέρουν εκτύπωση σε Zink χαρτί (zero ink) μεγέθους 2x3”. Η Canon σκέφτηκε ακόμα και το selfie κοινό, αφού οι νέες Zoemini instant μηχανές διαθέτουν καθρέφτη στην μπροστινή όψη. Μάλιστα, οι φωτογραφίες που θα τραβάς με τις Zoemini C και Zoemini S θα μπορούν να αποθηκευτούν και σε κάρτα microSD για να τις περάσεις αργότερα και σε άλλες συσκευές.

Η διαφορά μεταξύ των δύο μοντέλων είναι πως η Canon Zoemini S διαθέτει καλύτερο αισθητήρα με ανάλυση 8MP, αντί των 5MP που υπάρχει στην Zoemini C. Επιπλέον, η Zoemini S διαθέτει και Bluetooth, οπότε, με την εφαρμογή της Canon, θα μπορείς να περάσεις τις φωτογραφίες σου και στο κινητό ή τάμπλετ για να τις μοιραστείς άμεσα.

Η Canon έχει σχεδιάσει τις νέες Zoemini instant κάμερες σε πολλά διαφορετικά χρώματα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Μαζί με κάθε μηχανή θα υπάρχουν και 10 φύλλα Zink χαρτιού, με τα έξτρα χαρτιά να διατίθενται σε πακέτα των 20 ή 50 τεμαχίων.