Ανακοινώθηκε το Spotify Lite για Android

Περίληψη: Οι «Lite» εκδόσεις εφαρμογών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στον κόσμο του Android. Πρόκειται για εφαρμογές...

Οι «Lite» εκδόσεις εφαρμογών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στον κόσμο του Android. Πρόκειται για εφαρμογές με πιο μικρές απαιτήσεις σε χαρακτηριστικά και χωρητικότητα, που σκοπό έχουν να κάνουν πιο εύκολη την λειτουργία τους σε smartphone χαμηλότερων δυνατοτήτων. Τέτοιες εφαρμογές έχει ήδη το Facebook, αλλά και η Google στα smartphone με Android Go. Η νεότερη εφαρμογή που θα αποκτήσει ελαφριά έκδοση είναι το Spotify καθώς ανακοινώθηκε η έκδοση Spotify Lite.

Όπως είναι λογικό, για να επιτευχθούν οι μικρότερες απαιτήσεις κάποια από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην πλήρη έκδοση πρέπει να κοπούν από την «Lite». Στην περίπτωση του Spotify όμως όλες οι βασικές λειτουργίες είναι εκεί. Θα μπορείς έτσι να αναζητήσεις τραγούδια και καλλιτέχνες, να αποθηκεύσεις ότι σου αρέσει και να το μοιραστείς με άλλους και να εξερευνήσεις playlists.

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες που υπάρχουν και στην κανονική έκδοση, το Spotify Lite διαθέτει κάποια αποκλειστικά χαρακτηριστικά που θα εξυπηρετήσουν ιδιαίτερα όσους χρήστες έχουν λίγα δεδομένα ή περιορισμένο χώρο. Η τελική εφαρμογή καταλαμβάνει χώρο μόλις 10MB ενώ θα μπορείς και με ένα «κλικ» να καθαρίσεις την προσωρινή μνήμη cache, για να μην μεγαλώνει έτσι η εφαρμογή με τον καιρό. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα καθορισμού ορίου δεδομένων. Μπορείς έτσι να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεπεράσεις ποτέ το πακέτο δεδομένων σου και δεν θα χρεωθείς παραπάνω αν τελειώσουν τα data όσο ακούς μουσική στο Spotify.

Η έκδοση Spotify Lite υπάρχει ήδη στο Google Play Store 36 χωρών αλλά μεταξύ αυτών δεν είναι η Ελλάδα. Η ελαφριά έκδοση του Spotify είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Κι άλλες αγορές θα ακολουθήσουν στο μέλλον και λογικά μέσα σε αυτές θα είναι και η ελληνική.