Το Android 10 Go Edition είναι γρηγορότερο και ασφαλέστερο

Περίληψη: Αν έχεις κι εσύ μία συσκευή με Android Go, όπως το Xiaomi Redmi Go ή το Nokia 1 Plus, τότε μπορείς να περιμένεις την αναβάθμιση σε Android 10 Go Edition μέσα στο φθινόπωρο.

Έχουν περάσει λίγες μέρες από την επίσημη κυκλοφορία του Android 10, του νεότερου mobile λειτουργικού από τη Google, και μερικά smartphone ήδη τρέχουν την νέα έκδοση. Επειδή δεν είναι όλες οι συσκευές αρκετά δυνατές όμως για να τρέξουν την πλήρη έκδοση του Android, η Google έχει δημιουργήσει το Android Go, μία ελαφριά έκδοση που τρέχει σε smartphone με 1,5GB RAM ή λιγότερο. Όπως και η πλήρης έκδοση, έτσι και η Go Edition θα αναβαθμιστεί σύντομα σε Android 10.

Το Android 10 Go Edition φτιάχτηκε για να είναι ταχύτερο αλλά, ταυτόχρονα, και ασφαλέστερο. Για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε το Adiantum ένας νέος τρόπος κρυπτογράφησης ο οποίος προσφέρει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας που έχεις κάθε Android συσκευή χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένο hardware. Μέχρι την κυκλοφορία του Android 10 Go Edition δεν μπορούσαν όλες οι συσκευές να κρυπτογραφήσουν αποδοτικά τα δεδομένα τους χωρίς καθυστερήσεις στη λειτουργία της συσκευής. Τώρα όμως η κρυπτογράφηση μπορεί να γίνει από κάθε smartphone χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της συσκευής.

Στο κομμάτι της απόκρισης πολύ σημαντική είναι και η ταχύτητα ανοίγματος εφαρμογών. Σύμφωνα με τη Google, οι εφαρμογές ανοίγουν 10% γρηγορότερα στο Android 10 Go Edition, από ότι στο Android 9 Go. Ταχύτερη έγινε και η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών καθώς βελτιώθηκε η διαχείριση της RAM στην νέα έκδοση του Android Go.

Το Android Go έχει σχεδόν δύο χρόνια που κυκλοφόρησε και ήδη βρίσκεται σε περισσότερα από 1.600 μοντέλα smartphone κατασκευασμένα από 500 διαφορετικούς κατασκευαστές ανά τον κόσμο. Το ελαφρύτερο λειτουργικό σε συνδυασμό με τις Go εκδόσεις πολλών εφαρμογών, όπως το YouTube και το Google Maps, προσφέρουν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία χρήσης ακόμα και σε πολύ οικονομικά smartphone.

Αν έχεις κι εσύ μία συσκευή με Android Go, όπως το Xiaomi Redmi Go ή το Nokia 1 Plus, τότε μπορείς να περιμένεις την αναβάθμιση σε Android 10 Go Edition μέσα στο φθινόπωρο.