Android Q: έρχεται με χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν

Περίληψη: Μπορεί το smartphone σου να μην έχει πάρει ακόμα το Android Pie (9.0), όμως η...

Μπορεί το smartphone σου να μην έχει πάρει ακόμα το Android Pie (9.0), όμως η Google ετοιμάζεται για την μετάβαση στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού της, του αβάφτιστου για την ώρα Android Q. Όπως κάθε μεγάλο update έτσι και το Android Q θα προσθέσει μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, που θα κάνουν το mobile λειτουργικό της Google ακόμα καλύτερο και τα Android smartphones ακόμα πιο χρηστικά. Ορίστε πέντε από αυτά:

1.Wi-Fi και QR Codes

Πόσες φορές σου έχει ζητήσει κάποιος ή έχεις ζητήσει από κάποιον τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi που κανείς δεν θυμάται; Στο Android Q αν μία συσκευή είναι συνδεδεμένη στο εν λόγω Wi-Fi, θα μπορεί να μοιράσει τον κωδικό πρόσβασης μέσω ενός QR Code που δημιουργεί αυτόματα το λειτουργικό.

2.Ακύρωση απεγκατάστασης εφαρμογής

Tόσα χρόνια με ένα smartphone στο χέρι, θα σου έχει συμβεί να διαγράψεις κάποια εφαρμογή κατά λάθος και μετά να σιχτιρίζεις που θα πρέπει να την κατεβάσεις ξανά. Στο Android Q τα λάθη αυτά θα είναι ανώδυνα, καθώς θα υπάρχει δυνατότητα undo μετά την απεγκατάσταση κάθε εφαρμογής.

3. Γρήγορη διαμοίραση

Αν χρησιμοποιείς συχνά το Share Panel του Android για να μοιραστείς πράγματα θα έχεις διαπιστώσει πως οι επιλογές φορτώνουν σταδιακά και πολλές φορές με μεγάλη καθυστέρηση. Το Android Q διορθώνει αυτό το πρόβλημα και πλέον κάθε φορά που θα πατάς το Share όλες οι επιλογές θα είναι διαθέσιμες από την αρχή.

4. Desktop mode

To έχουμε δει στις κορυφαίες συσκευές της Samsung και της Huawei, όμως το Android Q φέρει αυτή τη δυνατότητα σε όλες τις συσκευές. Συνδέοντας το κινητό σου σε μία μεγάλη οθόνη μέσω καλωδίου HDMI, το UI θα αλλάζει σε desktop περιβάλλον η σχεδίαση του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

5. Dark Mode

Πολλοί χρήστες ζητούν χρόνια την προσθήκη Darkmode στο λειτουργικό, καθώς εκτός από το αισθητικό κομμάτι, αυξάνει την αυτονομία όσων συσκευών έχουν οθόνη τεχνολογίας OLED/AMOLED. Το Android Q θα διαθέτει dark mode – όπως αποκάλυψε πρώτο το xda-developers.com -, το οποίο μπορεί να είναι διαρκώς ενεργό ή να ενεργοποιείται αυτόματα σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

Aν θέλεις να δοκιμάσεις από τώρα το AndroidQ, μπορείς να κατεβάσεις την beta έκδοση, αρκεί να έχεις κάποια συσκευή Google Pixel στην κατοχή σου.