App Gallery: Η Huawei ετοιμάζει το δικό της, εναλλακτικό Play Store

Περίληψη: Την είδηση του εμπορικού αποκλεισμού της Huawei από τις ΗΠΑ πιθανόν να την έχεις ήδη...

Την είδηση του εμπορικού αποκλεισμού της Huawei από τις ΗΠΑ πιθανόν να την έχεις ήδη μάθει. Εν συντομία, αμερικανικές εταιρίες, όπως η Google, η Qualcomm κ.ά., δεν μπορούν να έχουν πλέον επιχειρηματικές σχέσεις με τον κινεζικό κολοσσό, ενώ η ίδια η Huawei απαγορεύεται πλέον να έχει παρουσία στην Αμερική.

Σαν αποτέλεσμα η Huawei παύει να έχει πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο προμηθευτών software και hardware με μεγαλύτερη -ίσως- απώλεια αυτή της άδειας χρήσης του Android από τη Google. Και ενώ η εταιρεία κατασκευάζει η ίδια πολλά από τα υλικά των smartphone της - όπως επεξεργαστές και modem - για το λογισμικό της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Google. Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, την βρίσκουν να μην έχει πλέον πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως το Google Play Store.

Πώς έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα: Τόσο η Huawei όσο και οι εταιρίες που συνεργάζονται με αυτή, έχουν 90 μέρες διορία για να συμμορφωθούν με την νέα κατάσταση. Στο διάστημα αυτό, η Huawei πρέπει να βρει έναν τρόπο να προσφέρει τα κινητά της με πλήρη πρόσβαση σε εφαρμογές. Αν και το διάστημα μοιάζει μικρό, η λύση δείχνει να βρίσκεται κοντά και ονομάζεται App Gallery.

Η εφαρμογή App Gallery, που έρχεται προεγκατεστημένη με τα Huawei smartphone, λειτουργεί ήδη σαν App Store παράλληλα με το Google Play Store. Μέσα από αυτή προσφέρονται ήδη πολλές γνωστές εφαρμογές και παιχνίδια. Η παρουσία του App Gallery είχε αρχικό στόχο την κινεζική αγορά, όπου οι υπηρεσίες της Google δεν παρέχονται ήδη από το 2010. Τώρα όμως, που η Huawei αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση με αυτή της Κίνας, η χρήση του App Gallery μπορεί να αποτελέσει την... λύση στο πρόβλημα των κυρώσεων που δέχεται από τις ΗΠΑ.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι, αν, μέσα από το εναλλακτικό app store της Huawei -όποιο κι αν τελικά είναι αυτό- θα μπορούν να διανεμηθούν επίσημα οι εφαρμογές της Google.

Για την ώρα, αναμένουμε!