Apple TV+: Ανακοινώθηκε η συνδρομητική τηλεόραση της Apple

Περίληψη: Όλα δείχνουν πως η Apple δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει να εξελίσσεται! Τελευταίο της εγχείρημα αποτελεί...

Όλα δείχνουν πως η Apple δεν είναι διατεθειμένη να σταματήσει να εξελίσσεται! Τελευταίο της εγχείρημα αποτελεί η απόφασή της να διεισδύσει στο πεδίο του τηλεοπτικού θεάματος, των βιντεοπαιχνιδιών, της ενημέρωσης και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Το πολυαναμενόμενο streaming service της Apple, που θα φέρει το όνομα Apple TV+,  ανακοινώθηκε με φανφάρες πριν λίγες ώρες και προς το παρόν υπόσχεται λίγη ακόμη αναμονή - έως το φθινόπωρο του 2019.

Πιο αναλυτικά, η Apple ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχεδιά της, να αναβαθμίσει την υπηρεσία Apple TV, αφενός με τη δημιουργία δικού της πρωτογενούς τηλεοπτικού περιεχομένου με τη βοήθεια καλλιτεχνών του Hollywood, αφετέρου παρέχοντας τη δυνατότητα συνδρομής σε υπηρεσίες streaming τρίτων, όπως το ΗΒΟ και το Hulu

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία τηλεοπτικού streaming, που θα ανταγωνισθεί το Netflix, την Amazon, τη Disney (που πρόσφατα εξαγόρασε την 21st Century Fox) και την ΑΤ&Τ (που εξαγόρασε την Time Warner), αναμένεται απαλλαγμένη από διαφημίσεις. 

Για πρώτη φορά στα χρονιά, μια υπηρεσία της Apple θα είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη όχι μόνο στις δικές της 1,4 δισεκατομμύρια συσκευές διεθνώς, αλλά επίσης από συσκευές (τηλεοράσεις, τηλέφωνα, τάμπλετ) ανταγωνιστών της όπως οι Samsung, LGS και η Sony. Η Apple TV+ θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε το ύψος της συνδρομής που θα πληρώνουν οι χρήστες.

Η νέα συνδρομητική ενημερωτική πλατφόρμα Apple News+ θα προσφέρει πρόσβαση σε πάνω από 300 ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά, μεταξύ των οποίων Wall Street Journal, Los Angeles Times, New Yorker, Marie Claire, Vogue, Esquire, National Geographic, Rolling Stone και Popular Science. 

Η εταιρεία επιστράτευσε επί σκηνής πληθώρα διασημοτήτων από τον χώρο του θεάματος για να ενισχύσουν την παρουσίαση, με τους Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carrell και Jason Momoa να ξεσηκώνουν το πλήθος ανακοινώνοντας εκπομπές, τηλεοπτικές ταινίες και σειρές που θα δούμε στην πλατφόρμα της Apple. Από τους σημαντικότερους partners η Oprah Winfrey, η οποία δήλωσε το προφανές «They’re in a billion pockets, y’all. A billion pockets».

Όσον αφορά τώρα τη νέα πλατφόρμα gaming Apple Arcade, πρόκειται να προσφέρει 200 βιντεοπαιχνίδια, από τα οποία πάνω από τα μισά θα είναι αποκλειστικά και θα είναι προσβάσιμα μέσω επιτραπέζιων, φορητών υπολογιστών και smartphones, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα να τα παίξει κανείς και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. 

Αναμένουμε, λοιπόν, ως το φθινόπωρο! Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!