Apple Watch 4: H λειτουργία ανίχνευσης πτώσης σώζει... ζωές!

Περίληψη: Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που εισήγαγε η Apple στα καινούργια Apple Watch Series 4...

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που εισήγαγε η Apple στα καινούργια Apple Watch Series 4 ήταν και η λειτουργία ανίχνευσης πτώσης, λειτουργία που, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ, έσωσε τη ζωή ενός άνδρα στη Νορβηγία.

Ο 67χρονος Νορβηγός σηκώθηκε από τον ύπνο του, για να επισκεφθεί την τουαλέτα, ζαλίστηκε, λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα.

To Apple Watch Series 4, που φορούσε, ανίχνευσε το περιστατικό και, καθώς παρέμεινε αναίσθητος για περισσότερο από ένα λεπτό, κάλεσε αυτόματα τις πρώτες βοήθειες. Μισή ώρα μετά, αστυνομικοί βρήκαν τον άνδρα στο σπίτι του αναίσθητο και αιμόφυρτο στο πάτωμα, έχοντας υποστεί τρία κατάγματα στο πρόσωπο. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, κατά την αρχική ρύθμιση του Apple Watch Series 4, το χαρακτηριστικό της ανίχνευσης πτώσης ενεργοποιείται αυτόματα αν ο χρήστης είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ για χρήστες μικρότερης ηλικίας η ενεργοποίηση γίνεται χειροκίνητα.

H ανίχνευση πτώσης είναι ένα μόνο από τα νέα χαρακτηριστικά της 4ης γενιάς των Apple Watch.

Αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις ένα, μπες τώρα στο public.gr ή πήγαινε στο κοντινότερο κατάστημα Public, για να τα δοκιμάσεις και να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.