Apple Watch Series 3: Πιο ανεξάρτητο από ποτέ με σύνδεση 4G LTE

Περίληψη: Μπορεί να μην το περίμενε κανείς αλλά, σύμφωνα με τον Tim Cook, CEO της εταιρείας,...

Μπορεί να μην το περίμενε κανείς αλλά, σύμφωνα με τον Tim Cook, CEO της εταιρείας, το Apple Watch έχει πιο πολλές πωλήσεις από κάθε άλλο ρολόι στο κόσμο. Όχι μόνο στα smartwatches, αλλά έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε πωλήσεις ακόμα και τα παραδοσιακά ρολόγια! Οπότε είναι απολύτως λογικό να δούμε το Apple Watch να εξελίσσεται και όχι να εγκαταλείπεται όπως έγινε με άλλα smartwatches λόγω χαμηλών πωλήσεων.

Πως ξεχώρισε;

Το νέο έξυπνο ρολόι της Apple έγινε πλέον πιο ανεξάρτητο από πότε. Το Apple Watch Series 3, λοιπόν, είναι το πρώτο smartwatch της εταιρείας που υποστηρίζει LTE και δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με το κινητό συνεχώς. Μια τέτοια δυνατότητα, όμως, θα επηρρεάσει αρνητικά την αυτονομία του έξυπνου ρολογιού. Γι' αυτό ακριβώς η Apple επιβεβαίωσε πως η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη μέρα, χωρίς φόρτιση. Σχεδιαστικά το Apple Watch 3 δεν έχει αλλάξει, συγκριτικά με τους προκατόχους του. Είναι σχεδόν το ίδιο, και οι μεγάλες αλλαγές που εντοπίζονται είναι δυο, η σύνδεση 4G LTE που αναφέραμε, αλλά και το νέο software που υπόσχεται να κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα, θα μπορεί να συνδέεται και να συγχρονίζει δεδομένα με γυμναστήρια που το υποστηρίζουν.

LTE σε Apple Watch, τι σημαίνει πρακτικά;

Σημαίνει πως το ρολόι θα μπορεί να συνδέεται από μόνο του στο internet, αλλά μην μπερδεύεστε, το pair ακόμα θα χρειάζεται, θα είναι όμως λιγότερο απαραίτητο. Θα μπορεί να κάνει κλήσεις από μόνο του, ακόμα και αν το κινητό δεν είναι κοντά. Μπορεί να λάβει και μηνύματα (SMS). Επίσης, αρκετά σημαντικό είναι πως, με την σύνδεση LTE που προσφέρει, θα μπορεί να λειτουργήσει και η ψηφιακή βοηθός Siri. Μόνο που, με τη Siri ενεργή, θα θέλει κάθε βράδυ φόρτιση. Σαν γυναίκα είναι και αυτή απαιτητική! Εν ολίγοις, ακόμα και αν ο χρήστης έχει ξεχάσει το κινητό στο σπίτι, θα μπορεί να κάνει πολλά από το νέο Apple Watch Series 3 LTE. Καταρχάς, πλέον θα μπορεί να κάνει stream μουσική κατευθείαν από το ρολόι σε ακουστικά AirPods. Με τον ερχομό του LTE ήρθε και ο δέκτης GPS και GLONASS, ώστε από το ρολόι να χρησιμοποιούνται ακόμα και οι χάρτες, και φυσικά να γίνεται πιο ακριβής καταγραφή αθλητικών δραστηριοτήτων.