Astra Glass της Corning: Gorilla Glass τώρα και στην τηλεόραση!

Περίληψη: Εδώ και αρκετά χρόνια, πολλά από τα smartphone που κυκλοφορούν στην αγορά εξοπλίζονται με γυαλί...

Εδώ και αρκετά χρόνια, πολλά από τα smartphone που κυκλοφορούν στην αγορά εξοπλίζονται με γυαλί Corning Gorilla Glass. Το προστατευτικό γυαλί της Corning είναι κατασκευασμένο για να αντέχει γρατζουνιές και χτυπήματα, με την νεότερη έκδοση, το Gorilla Glass 6, να εξοπλίζει ήδη πολλά από τα smartphone τελευταίας κοπής.

Με το Gorilla Glass να βρίσκεται, λοιπόν, στην 6η γενιά του, η Corning αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να μεταφέρει την τεχνογνωσία της σε ακόμα περισσότερες ίντσες! 

Το νεότερο γυαλί της εταιρίας είναι το Astra Glass και σχεδιάστηκε για χρήση σε tablet, laptop, ακόμα και τηλεοράσεις. Φτιάχτηκε μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οθόνες πολύ υψηλής ανάλυσης, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην καθαρότητα της εικόνας.

Η Corning δήλωσε πως το Astra Glass δημιουργήθηκε μέσα από χρόνια συνεργασίας με τους πελάτες της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε οθόνες με ανάλυση 8K.

Η σύνθεση του Astra Glass είναι τέτοια, που του επιτρέπει να προσφέρει την ίδια προστασία με το Gorilla Glass. Επιπλέον, το Astra Glass παραμένει εξαιρετικά λεπτό, όπως και το Gorilla Glass, άρα ο όγκος των συσκευών που θα το χρησιμοποιούν δεν θα αυξηθεί.

Η Corning προορίζει το Astra Glass για χρήση στις πιο... premium σειρές προϊόντων, από υψηλών επιδόσεων laptop μέχρι και 8Κ τηλεοράσεις πολλών ιντσών. Ακόμα όμως δεν είναι γνωστό ποιες συσκευές θα χρησιμοποιήσουν το νέο Astra Glass, καθώς αυτό μόλις ανακοινώθηκε!