Αστυνομικό μυθιστόρημα: Η καλύτερη παρέα για το καλοκαίρι

Περίληψη: Το καλοκαίρι ενδείκνυται για χαλάρωση και ένα βιβλίο είναι πάντα μία εύκολη λύση για να...

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για χαλάρωση και ένα βιβλίο είναι πάντα μία εύκολη λύση για να σε βοηθήσει να το πετύχεις. Τι καλύτερο από ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σε κάνει να χαθείς στις σελίδες του; Μία ιστορία μυστηρίου και εγκλήματος θα σε κάνει να γυρίζεις τις σελίδες τη μία μετά την άλλη προσπαθώντας να λύσεις εσύ πρώτος την υπόθεση. Αυτό το καλοκαίρι δοκίμασε την αναλυτική σου σκέψη απέναντι σε μερικά από τα ικανότερα μυαλά της λογοτεχνίας σε κάποια από τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα που επιλέξαμε για σένα.

Jo Nesbo - Μαχαίρι

Μπορεί ο Χάρι Χόλε να έχει πολλά αρνητικά αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο του ως ντετέκτιβ. Το «Μαχαίρι» συνεχίζει την ιστορία του βασανισμένου Νορβηγού αστυνομικού από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο μυθιστόρημα της σειράς, «Η δίψα». Την ώρα που η προσωπική του ζωή είναι στο χειρότερό της σημείο ο Χάρι θα έρθει αντιμέτωπος με εχθρούς από το παρελθόν του.

Λύκε λύκε είσαι εδώ – M. J. Aldridge

Αρκετά χιλιόμετρα δυτικότερα της Νορβηγίας, στην Αγγλία, η επιθεωρητής Έλεν Γκρέις βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πολύ ιδιότροπο εγκληματία. Ο ψυχοπαθής δολοφόνος σκοτώνει τα θύματά του με τόξο και τα αφήνει να κρέμονται στα δέντρα του δάσους. Στο απόγειο της καλοκαιρινής περιόδου, μερικοί πολύ άτυχοι παραθεριστές που κατασκηνώνουν στην περιοχή, βρίσκουν φρικτό θάνατο. Τι σημαίνει όμως ο τρόπος δράσης του δολοφόνου; Γιατί επιλέγει να σκοτώσει τα θύματά του με αυτό τον τρόπο; Η Έλεν Γκρέις είναι αυτή που πρέπει να το ανακαλύψει, στην πιο μακάβρια υπόθεση της καριέρας της.

The Suspect – Fiona Barton

Οι μυστήριες υποθέσεις δεν ενδιαφέρουν όμως μόνο την αστυνομία. Οι δημοσιογράφοι κυνηγούν πάντα τις αποκλειστικότητες, θέλοντας να είναι οι πρώτοι που θα καλύψουν την επόμενη έκτακτη είδηση. Η Κέιτ Γουότερς δεν αποτελεί εξαίρεση και όταν δυο νεαρές κοπέλες εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ταϊλάνδη, αποφασίζει να καλύψει την υπόθεσή από την πρώτη γραμμή. Η υπόθεση αυτή είναι πιο προσωπική οποιαδήποτε άλλη για την Κέιτ. Ο γιος της της έχει δύο χρόνια που έφυγε από το σπίτι και παρότι τώρα η Κέιτ είναι δεκάδες μίλια μακριά, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται πιο κοντά στον κίνδυνο από ποτέ.

Never Tell – Lisa Gardner

Δεν είναι όλες οι υποθέσεις πάντα τόσο μυστήριες, κάποιες φορές είναι προφανές τι έχει συμβεί. Όταν η ντετέκτιβ Γουόρεν μπαίνει στον τόπο του εγκλήματος και βρίσκει ένα πτώμα μέσα σε μία λίμνη αίματος και στις σκάλες του σπιτιού μία γυναίκα καλυμμένη στο αίμα να κρατά ένα όπλο, το συμπέρασμα για το τι έχει συμβεί είναι απλό. Πολλές φορές όμως τα φαινόμενα απατούν και η ντετέκτιβ θα πρέπει να ανακαλύψει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το φόνο και αν η υπόθεση τελικά είναι πιο πολύπλοκη από ότι είχε αρχικά φανταστεί.

The Border – Don Winslow

Η τριλογία του Καρτέλ ολοκληρώνεται, με τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών να επιστρέφει στην Αμερική. Ο Άρτ Κέλερ κατέχει πλέον μία από τις πιο υψηλόβαθμες θέσεις στην Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά για να φτάσει εκεί θυσίασε πολλά στη ζωή του. Σαν να μην έφτανε αυτό, καταστρέφοντας ένα καρτέλ έφερε στην επιφάνεια πολλά άλλα που πήραν τη θέση του. Μία νέα γενιά εμπόρων, εθισμένων, διεφθαρμένων πολιτικών και αστυνομικών θα φέρουν το Άρτ αντιμέτωπο με ένας τέρας πολύ μεγαλύτερο από ότι θα μπορούσε να φανταστεί όταν ξεκινούσε να το αντιμετωπίζει.

Βιβλιομυστήρια: Εγκλήματα στον κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοπωλείων

Ένα βιβλίο με ιστορίες για βιβλία! Τα «Βιβλιομυστήρια» είναι μία συλλογή σύντομων αφηγημάτων στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα ίδια τα βιβλία. Στη συλλογή θα βρεις το μυστήριο που ψάχνεις για να καλύψεις με ενδιαφέρον το καλοκαίρι σου σε διάφορες εκφάνσεις του, που θα καλύψουν κάθε αναγνώστη. Κάθε συγγραφέας είχε διαφορετικές ιδέες αλλά όλοι μαζί δημιούργησαν ξεχωριστές ιστορίες που καταφέρνουν να αναδείξουν το αγαπημένο τους μέσο, το βιβλίο, σε αδιάσπαστο κομμάτι της πλοκής.

This Storm – James Ellroy

Η καταιγίδα του James Ellroy σε ταξιδεύει στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’40. Λίγο πριν η Αμερική μπει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και με την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ να έχει σοκάρει τη χώρα, η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Εν μέσω όλων αυτών ένα πτώμα ξεθάβεται στο Griffith Park. H υπόθεση μπορεί να μοιάζει με συνηθισμένη δολοφονία αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Σε μία κοινωνία που βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος, κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, ακόμα και οι αστυνομικοί τους συναδέλφους τους.

Μονομαχία στην Ιερά Οδό – Ανδρέας Αποστολίδης

Τα εγκλήματα όμως συμβαίνουν παντού γύρω μας, και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε ένα πολύ γνώριμο σκηνικό για τους περισσότερους από εμάς, ο Ανδρέας Αποστολίδης ξετυλίγει το κουβάρι υποθέσεων που συγκλόνισαν τη χώρα. Μπορεί τα πρόσωπα να είναι φανταστικά αλλά τα γεγονότα βασίζονται στην πραγματικότητα και δίνουν μία διαφορετική ματιά στα μυστήρια του εγχώριου υποκόσμου. Η «Μονομαχία στην Ιερά Οδό» θα σε βάλει μέσα στη δράση όσο κανένα άλλο βιβλίο.

Το γεράκι της Μάλτας - Hammett Dashiell

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με το δικό του κώδικα ηθικής αναλαμβάνει την υπόθεση μίας γυναίκας που έφυγε από το σπίτι. Η πανέμορφη Miss Wonderly προσλαμβάνει τον εκκεντρικό Σαμ Σπέιντ ο οποίος με τη βοήθεια του Μάιλς Άρτσερ θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ιστορία που γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη. Μία απλή παρακολούθηση τον έφερε αντιμέτωπο με ανθρώπους που θα έφταναν μέχρι και το φόνο για να αποκτήσουν θησαυρούς τεράστιας αξίας. Το αριστούργημα του Χάμετ Ντασίελ θεωρείται η καλύτερη αστυνομική ιστορία που γράφτηκε ποτέ και έχει ανά τα χρόνια συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες, και τώρα ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο και για σένα.

Η δοκιμασία της αθωότητας – Agatha Christie

Καμία λίστα αστυνομικών μυθιστορημάτων δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Αγκάθα Κρίστι. Η εμπνευστής του Ηρακλή Πουαρό, αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον αγαπημένο της ντετέκτιβ αυτή τη φορά και να εξερευνήσει πιο βαθιά την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων της σε μία αυτοτελή ιστορία. Όταν ο Άρθουρ Κάλγκαρι επιστρέφει στη χώρα μετά από δύο χρόνια απουσίας συνειδητοποιεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο ενδιαφέροντος σε μία υπόθεση δολοφονίας. Ο Άρθουρ είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Τζάκο πριν το φόνο της μητέρας του. Ο Τζάκο καταδικάζεται για το φόνο αλλά ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του. Η επιστροφή του Άρθουρ θα έρθει πολύ αργά, καθώς ο Τζάκο έχει πεθάνει στη φυλακή, φυλακισμένος άδικα για έναν φόνο που δεν διέπραξε ποτέ. Δεν είναι όμως πολύ αργά για να βρεθεί ο πραγματικό ένοχος. Η αθώωση του Τζάκο σημαίνει πως κάποιος άλλος από την οικογένεια είναι ο ένοχος.

Στο Public μπορείς να βρεις όλο το έργο της Αγκάθα Κρίστι, αλλά και όχι μόνο. Τα καταστήματα Public και το public.gr είναι ο απόλυτος προορισμός για κάθε λάτρη του βιβλίου.