Ασύρματη φόρτιση για πρώτη φορά στα iPhone με το Air Power!

Περίληψη: Με αρχή τα iPhone 7 και 7 Plus η Apple μπήκε σε έναν wireless δρόμο...

Με αρχή τα iPhone 7 και 7 Plus η Apple μπήκε σε έναν wireless δρόμο αφαιρώντας από τις συσκευές της τη θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών. Σκοπός φυσικά η μετάβαση σε ασύρματες τεχνολογίες όπως αυτή του Bluetooth. Με την έλευση των νέων iPhone 8/8 Plus και iPhone X είχαμε ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αφού η εταιρία από το Cupertino εξοπλίζει τα νέα της smartphone με τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Air Power.

Πρώτη φορά σε iPhone, όχι όμως και σε smartphone

Το Air Power σαν τεχνολογία δεν είναι κάτι νέο ή επαναστατικό καθώς υπάρχει σε smartphone από το 2009 και στο Android το είδαμε για πρώτη φορά στο LG Nexus 4. Ποτέ όμως το χαρακτηριστικό αυτό δεν υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στην αγορά. Με την υιοθέτηση όμως του προτύπου από την Apple αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει σύντομα. Ήδη αρκετοί γνωστοί κατασκευαστές αξεσουάρ όπως η Belkin και η Mophie ανακοίνωσαν ασύρματους φορτιστές για τα νέα iPhone. Αν βιάζεσαι, βέβαια, τα Public ήδη διαθέτουν δύο μοντέλα της Belkin, το Belkin Wireless Charging Pad και το Belkin Boost Up Wireless Charging Pad, για να είσαι έτοιμος για την έλευση! Πολύ σημαντική για τους καταναλωτές είναι η απόφαση της Apple να εκμεταλλευτεί το “ανοιχτό” πρότυπο Qi για την ασύρματη φόρτιση. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι παλιοί ασύρματοι φορτιστές που μπορεί να έχεις στην κατοχή σου θα δουλεύουν κανονικά με τα νέα iPhone.

Επίσημος φορτιστής Apple Air Power

Φυσικά η Apple δεν θα μπορούσε να μην παρουσιάσει και αυτή την δική της εκδοχή ασύρματου φορτιστή. Ο επίσημος φορτιστής Air Power της Apple θα έχει την δυνατότητα να φορτίσει έως και 3 συσκευές ταυτόχρονα. Μπορείτε για παράδειγμα να έχεις επάνω στον φορτιστή ένα iPhone, το Apple Watch, ακόμα και τα Air Pods.Για να καταφέρει να ενσωματώσει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης στα νέα iPhone, η Apple έπρεπε σχεδιαστικά να γυρίσει το χρόνο πίσω στο 2010. Η πλάτη των iPhone 8 και iPhone X είναι ξανά από γυαλί όπως και στα iPhone 4/4S. Η ασύρματη φόρτιση δεν θα μπορούσε να δουλέψει με τη μεταλλική πλάτη αλουμινίου που υπήρχε στα προηγούμενα iPhones. Φυσικά η θύρα Lightning είναι ακόμα εκεί για να φορτίσεις το νέο smartphone. Μάλιστα αν σχεδιάζεις να πάρεις τον επίσημο ασύρματο φορτιστή, τότε θα πρέπει να συμβιβαστείς αρχικά με το καλώδιο lightning. Το Air Power Mat θα κάνει την εμφάνιση του στην αγορά από το 2018. Όσο και αν χρειαστεί να περιμένεις, πάντως, το μέλλον των αγαπημένων μας smartphone φαίνεται πως είναι σίγουρα ασύρματο.