Αυτή είναι η A.I. κάμερα που θα λατρέψουν Vloggers και YouTubers

Περίληψη: Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τραβήξεις βίντεο ένα θέμα που κινείται –π.χ. ένα τετράχρονο που...

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τραβήξεις βίντεο ένα θέμα που κινείται –π.χ. ένα τετράχρονο που τρέχει δεξιά και αριστερά - θα έχεις διαπιστώσει πόσο δύσκολο να είναι να το κρατήσεις σταθερά μέσα στο κάδρο.

Δεν θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, αν υπήρχε μια κάμερα που να ακολουθεί το θέμα... μόνη της; Αυτό ακριβώς προσφέρει η κάμερα OBSBOT Tail, που αυτή τη στιγμή ζητάει τη χρηματοδότησή σου στο Kickstarter.

Στην πράξη, η OBSBOT Tail είναι ένα σύστημα κάμερας 4K πάνω σε ηλεκτροκίνητο gimbal τριών αξόνων, με δυνατότητα περιστροφής 360°, που μπορεί να ακολουθήσει μόνη της ένα κινούμενο θέμα (άνθρωπο) και να το κρατήσει σταθερά στο κέντρο του κάδρου.

Για να το καταφέρει χρησιμοποιεί ένα προηγμένο A.I. αλγόριθμό αναγνώρισης, που δεν ξεχωρίζει μόνο πρόσωπα αλλά και το σχήμα και την στάση του σώματος, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πολύ αξιόπιστο tracking.

H OBSBOT Tail διαθέτει και τη δική της εφαρμογή για smartphones μέσα από την οποία μπορείς να ελέγχεις την κάμερα, να επιλέξεις τον άνθρωπο στον οποίο θέλεις να κλειδώσει το tracking και να παρακολουθείς από την οθόνη του κινητού σου το βίντεο σε live preview, να το σταματήσεις όποτε θες ή ακόμα και να αλλάξεις το άτομο που θα ακολουθεί η κάμερα με ένα απλό tap στην οθόνη.

Η OBSBOT Tail έχει συγκεντρώσει ήδη 3,5 φορές το ποσό της χρηματοδότησης της καμπάνιας, όμως είναι σίγουρο πως θα συγκεντρώσει πολύ περισσότερα χρήματα αφού απομένουν ακόμα 50 ημέρες για να ολοκληρωθεί το pledge!