Baby Boom: Ταξιδεύοντας με το μωρό

Περίληψη: Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν! Είσαι νέος γονιός και αναρωτιέσαι τι πρέπει να γνωρίζεις για να...

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν! Είσαι νέος γονιός και αναρωτιέσαι τι πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις ένα ήσυχο και ευχάριστο ταξίδι δίχως ανασφάλεια με το μωράκι σου; Don’t panic! Με τα κατάλληλα tips θα είσαι πανέτοιμος να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς κανένα άγχος.                     

#1 Καλό και ευχάριστο ταξίδι

Αν το μωράκι σου είναι λίγων μόνο εβδομάδων και έχεις προγραμματίσει ταξίδι με το αυτοκίνητο καλό θα ήταν να επιλέξεις να ταξιδέψεις ώρες που δεν έχει κίνηση. Όσο λιγότερες στάσεις κάνεις και όσο πιο σταθερή είναι η διαδρομή τόσο πιο ήρεμα και ήσυχα θα κοιμηθεί το μωράκι σου. Φυσικά, μην αμελήσεις ποτέ την ασφάλεια του και εξοπλίσου με το κατάλληλο καρεκλάκι αυτοκινήτου.

#2 Τι θα χρειαστεί να πάρεις

Σχετικά με τα ρουχαλάκια που θα πάρεις καλό θα ήταν να είναι ελαφριά και άνετα έτσι ώστε να μην ζεσταθεί και ταλαιπωρηθεί. Φανελάκια, φορμάκια και κάποιο ελαφρύ πουλοβεράκι για τα βράδια είναι υπέρ-αρκετά. Για το μπανάκι του στη θάλασσα, φρόντισε να το έχεις συνεχώς κάτω από την ομπρέλα και να επιλέξεις πολύ πρωινές ώρες η μετά τη δύση του ήλιου. Οπωσδήποτε μην παραλείψεις να πάρεις καπελάκι για τον ήλιο και αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας. Φυσικά, απαραίτητο είναι το κατάλληλο μπιμπερό για το γαλατάκι, πάνες για να το αλλάζεις και πολλές πολλές πιπίλες! Μην ξεχάσεις το καροτσάκι του. Ιδανικό για ατελείωτες καλοκαιρινές βόλτες.

#3 Ύπνος

Κούνια! Το σημαντικότερο αξεσουάρ για να είναι ξεκούραστο το μωράκι σου και να μην παραπονεθεί! Βεβαιώσου ότι θα κοιμηθεί αναπαυτικά στο κρεβατάκι του και σιγουρέψου ότι η θερμοκρασία στο δωμάτιο του θα είναι η κατάλληλη και δροσερή όσο πρέπει για ένα βολικό ύπνο.

#4 Ώρα για παιχνίδι

Δεν χρειάζονται υπερβολές! Φέρε μαζί τα αγαπημένα του παιχνιδάκια έτσι ώστε να απασχολείται και να παίζει τις ώρες που θα είστε στο δωμάτιο. Μπορείς ακόμη καλύτερα να επιλέξεις κάποιο παιχνιδάκι που να είναι διασκεδαστικό και συγχρόνως εκπαιδευτικό! Αλλά και πολλές κουδουνίστρες, κουκλάκια και παπλωματάκι δραστηριοτήτων για να στρώσεις στο πάτωμα, θα είναι τέλεια για να περάσει ευχάριστα και ήσυχα την ώρα του.  

Με όλα τα παραπάνω, θα είσαι απόλυτα εξοπλισμένος για ένα άνετο ταξίδι γεμάτο απολαυστικές καλοκαιρινές περιπέτειες με το μικρούλι σου!