Back to school apps: Πώς το smartphone θα γίνει «σύμμαχος» στο διάβασμα;

Περίληψη: Ο καλύτερος βοηθός για σωστή και οργανωμένη μελέτη είναι σίγουρα η τεχνολογία - αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά. Πάμε να δούμε τα πιο χρήσιμα apps, για να βάλεις σε σχολικό mood ως και το smartphone σου!

Σε λίγες ημέρες τα σχολεία ανοίγουν (ξανά) και ο καλύτερος σύμμαχος για σωστή και οργανωμένη μελέτη είναι σίγουρα η τεχνολογία - αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά. Αφού, λοιπόν, διαλέξαμε τα κατάλληλα laptops και tablets για μαθητές όλων των ηλικιών, πάμε να δούμε τα πιο χρήσιμα apps για να βάλεις σε σχολικό mood ως και το smartphone σου. Γιατί ο καλύτερος μαθητής είναι ο πιο σωστά οργανωμένος!

Brainscape 

Με το Brainscape το διάβασμα γίνεται πιο γρήγορο και αποδοτικό, καθώς η πληροφορία που θες να συγκρατήσεις συμπυκνώνεται σε κάρτες. Έπειτα έρχεται η επανάληψη, για να σε βοηθήσει να απομνημονεύσεις όσα έμαθες από κάθε κάρτα. Βάλε χρονικούς περιορισμούς, για να κάνεις challenge τον εαυτό σου, και μοιράσου τις κάρτες με φίλους και συμμαθητές, για να βοηθηθούν κι εκείνοι! Δες το σαν ένα παιχνίδι γνώσεων και βγες κερδισμένος διπλά!

Κατέβασε εδώ το Brainscape για iOS και Android.

Duolingo

Αν φέτος σκοπεύεις να μάθεις μια δεύτερη (ή τρίτη) ξένη γλώσσα, το Duolingo είναι ο πιο ευχάριστος και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις την αρχή μέσα από την οθόνη του κινητού ή του tablet του. Περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα λέξεων και φράσεων, μαθαίνοντάς σου πώς να τις διαβάζεις και να τις προφέρεις σωστά. Let's go!

Κατέβασε το Duolingo για iOS ή για Android.

MyHomework

Με το MyHomework δεν υπάρχει πια η δικαιολογία «ξέχασα» για τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν στο σπίτι. Με ένα αναλυτικό σύστημα σημειώσεων και reminders, όλα βρίσκονται μπροστά σου με μία κίνηση. Με απλή διάταξη και δομή, είναι μια εφαρμογή που μπορεί να αξιοποιήσει κάθε παιδί!

Κατέβασε το MyHomework για iOS και Android.

Khan Academy

Το Khan Academy είναι μια online βιβλιοθήκη που προσφέρει πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφορίας και μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων για όλες τις κατηγορίες και όλα τα... γούστα. Υποστηρίζει διαδικασία επίλυσης βήμα προς βήμα και άμεσο feedback από την κοινότητα ενώ περιλαμβάνει και διαλέξεις με videos. Από Μαθηματικά για πολύ μικρούς μέχρι Προγραμματισμό, το Khan Academy μπορεί να προσφέρει στους πάντες νέες δεξιότητες!

Κατέβασε το Khan Academy για iOS ή Android.

Evernote

Οι σημειώσεις είναι σωτήριες όχι μόνο όταν γράφονται στο χαρτί αλλά και ψηφιακά. Η καλύτερη εφαρμογή στο είδος της είναι το Evernote με πολλές λειτουργίες μορφοποίησης, αναζήτηση και συγχρονισμό μεταξύ όλων των συσκευών σου, ενώ μπορεί να μετατρέψει σε σημείωση ακόμα και χειρόγραφο κείμενο! Το Evernote είναι διαθέσιμο τόσο για φορητές συσκευές όσο και για Windows.

Κατέβασε το Evernote για iOSAndroid ή Windows.

Google Drive

Η λίστα ολοκληρώνεται με μια all time classic λύση για safe αποθήκευση αρχείων στο cloud. Μέσα στη χρονιά μαθητές και φοιτητές χρειάζεται να ανταλλάξουν αρχεία ουκ ολίγες φορές. Μια εύχρηση υπηρεσία όπως το Google Drive κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι: Το Drive προσφέρει αρκετό χώρο στο δωρεάν πακέτο (15GB) και βρίσκεται προεγκατεστημένο στα smartphone με Android. Υπάρχει και αντίστοιχη εφαρμογή για PC, η οποία προσφέρει αυτόματο συγχρονισμό φακέλων, αλλά και web app.

Κατέβασε το Google Drive για iOS και Android.

Εσένα ποια εφαρμογή σε βοηθά καθοριστικά στο διάβασμά σου;