Back to school: H σχολική και η φοιτητική τσάντα, τότε και τώρα!

Περίληψη: Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, καθόσουνα στο διπλανό θρανίο, και είχες στην κασετίνα σου τα …απολύτως...

Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο, καθόσουνα στο διπλανό θρανίο, και είχες στην κασετίνα σου τα …απολύτως απαραίτητα: Χρωματιστά στυλό που έγραφαν με χρυσόσκονη, ξυλομπογιές, μολύβια με την προπαίδεια, μηχανικά μολύβια, αυτοκόλλητα, στάμπες με αρκουδάκια, κοπίδι για τις ξύστρες και κάτι γόμες οι οποίες μύριζαν τόσο ωραία που ήθελα να τις φάω. Κι όμως, όλος αυτός ο πλούτος των σχολικών ειδών, φαντάζει λίγος μπροστά στην ποικιλία που συναντά κανείς σήμερα στις κασετίνες των παιδιών. Καθώς ο Αύγουστος πλησιάζει προς το τέλος του και ο Σεπτέμβρης φέρνει τη νέα σεζόν, κοιτάζω στα ράφια του Public τα νέα προϊόντα και κάνω τις συγκρίσεις:Ξεκινάω από τις πολύ νεαρές ηλικίες, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Κάποτε, θυμάμαι, τα αγόρια εμπιστεύονταν το Μίκυ και τα κορίτσια τη Μίνι. Fair deal. Σήμερα τα διάσημα ποντίκια υπάρχουν ακόμα, το ίδιο και η δοξασμένη Barbie, όμως στις σχολικές τσάντες συναντάμε επίσης τα Cars, τους Avengers, τη Hello Kitty, τα Minions, τα Shopkins, τα Emoji και πολλούς ακόμα ήρωες που φέρνουν το κάτι παραπάνω στους ώμους των παιδιών. Εναλλακτικά, το urban στοιχείο κάνει αισθητή την παρουσία του, με τσάντες που προσδίδουν απαράμιλλο στιλ για να παίρνει το παιδί από νωρίς το σωστό δρόμο. Ένα πρόχειρο search στη μηχανή αναζήτησης του Public δείχνει ότι υπάρχουν 276 διαφορετικές κασετίνες, αρκετά φαγητοδοχεία για να μη μείνουν τα πιτσιρίκια νηστικά ως το μεσημέρι και πρακτικά παγούρια με τα πιο έξυπνα σχέδια. Ακόμα, χιλιάδες (κυριολεκτικά χιλιάδες) βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών, δίπλα στα αντίστοιχα λεξικά, κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά του φροντιστηρίου.

Εφηβικά χρόνια

Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, το παιδί αποκτά πια τη δική του αισθητική. Κάποτε υπήρχαν γνωστές και μη εξαιρετέες μάρκες που κατεύθυναν τους μαθητές προς λίγο-πολύ προβλέψιμες επιλογές. Τα σημερινά σχολικά σακίδια για εφήβους, που ξεκινούν από την εξωφρενικά χαμηλή τιμή των 4,99 ευρώ, έχουν το δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα και ποντάρουν στη διαφορετικότητα. Μέσα στις τσάντες, το κλασικό μπλε τετράδιο παραμένει κλασικό, όμως συχνά αντικαθίσταται από υπέροχα σπιράλ, με έντονα χρώματα και πρωτότυπα σχέδια. Κι επειδή οι υψηλές αποδόσεις δεν σχετίζονται με το στιλ, σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων και κατευθύνσεων (Σαββάλας, Πατάκης, Μπάρλας κ.ά.). εξασφαλίζουν μια παράλληλη και συχνά απαραίτητη ενισχυτική διδασκαλία.

Πανεπιστήμιο

Στα χρόνια τα φοιτητικά, οι κασετίνες είναι λιγάκι παιδιάστικες εδώ που τα λέμε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η φοιτητική τσάντα περιλαμβάνει μονάχα ένα μισοσκισμένο τετράδιο και έναν πάκο σημειώσεων. Διότι στη σημερινή εποχή, αγαπητοί φίλοι, τον πρώτο ρόλο αναλαμβάνει η τεχνολογία, με laptops, tablets, usb sticks, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, αξεσουάρ και αναλώσιμα. Επιπλέον, εξειδικευμένα βιβλία για την προετοιμασία στις εξετάσεις των πανεπιστημίων του εξωτερικού (GMAT, GRE, SAT κλπ), στήνουν μια σωστή γέφυρα με τα δυτικά πρότυπα εκπαίδευσης και τις υψηλές τους απαιτήσεις. Είδατε τι συνέβη; Ξεκινήσαμε με πολύχρωμες κασετίνες και καταλήξαμε στο Harvard! Αυτό είναι το μεγάλο ταξίδι της εκπαίδευσης, αυτή και η ομορφιά του. Ας φροντίσουμε λοιπόν να το ζήσουμε με τα απαραίτητα εργαλεία και με το στιλ που μας ταιριάζει.Κι αν θες να μάθεις τι τύπος μαθητή είσαι ή ακόμα περισσότερο, αν είσαι σήμερα γονιός, τι τύπος μαθητή ήσουν, δεν έχεις παρά να μπεις και να παίξεις στον μεγάλο fun διαγωνισμό Throwback to School by Public και να κερδίσεις μοναδικά back to school δώρα!Καλή σχολική/φοιτητική χρονιά!