BAFTA: Θρίαμβος με επτά βραβεία για τον Γιώργο Λάνθιμο

Περίληψη: Η απονομή των φετινών BAFTA στο επιβλητικό Royal Albert Hall τα είχε όλα: εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά και έτνονο...

Η απονομή των φετινών BAFTA στο επιβλητικό Royal Albert Hall τα είχε όλα: εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά και έτνονο ελληνικό χρώμα. Τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, γνωστά και ως «βρετανικά Όσκαρ» αποτελούν παραδοσιακά πρόδρομο των πραγματικών Όσκαρ, που τα αναμένουμε στις 24 Φεβρουαρίου

Από τους μεγάλους νικητές ο Γιώργος Λάνθιμος, που είδε την ταινία του «The Favourite» (Η ευνοούμενη) να αποσπά επτά (7) βραβείακαι όλοι να συμφωνούν πως πηγαίνει με… φόρα για τα Όσκαρ. Αναλυτικά απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής ΤαινίαςΚαλύτερου Σχεδιασμού ΠαραγωγήςΚαλύτερου Μακιγιάζ, ενώ με βραβείο τιμήθηκαν οι «δικές του» Olivia Colman (α’ γυναικείου ρόλου) και η Rachel Weisz (β’ γυναικειου ρόλου).

Ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε τις τρεις πρωταγωνίστριες της ταινίας, μαζί και την Emma Stone, ενώ δήλωσε από το κόκκινο χαλί στο Reuters: «Φτιάξαμε μια πολύ βρετανική ταινία, η υπόθεση είναι πολύ βρετανική. Είναι θαυμάσιο επειδή αναγνωρίζονται και οι συνεργάτες μου και για αυτό είμαι πολύ υπερήφανος».

Η Debora Davis, υπεύθυνη σεναρίου της ταινίας δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που λαμβάνω το πρώτο μου βραβείο BAFTA, για το πρώτο μου σενάριο».

Συγχαρήτηρια στον Γιώργο Λάνθιμο και αναμένουμε με αγωνία την απονομή των Όσκαρ