Βαριέσαι το σιδέρωμα; Γλίτωσε χρόνο και κόπο!

Περίληψη: Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε να βγάλουμε το σιδέρωμα από το πρόγραμμά μας, ας βρούμε τρόπους για να το κάνουμε πιο εύκολο και πιο γρήγορο! 

Αν οι δουλειές του σπιτιού είχαν μέτρο… βαρεμάρας, τότε σίγουρα το σιδέρωμα θα ήταν πρώτο-πρώτο. Κανείς μας δεν θέλει να περνάει ώρες προσπαθώντας να ισιώσει παντελόνια και πουκάμισα, ωστόσο κάποιες φορές είναι αναγκαίο κακό. Αφού, λοιπόν, δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το πρόγραμμά μας, ας βρούμε τρόπους για να το κάνουμε πιο εύκολο και πιο γρήγορο! 

Η πιο συνηθισμένη και οικονομική συσκευή σιδερώματος είναι το σίδερο ατμού, που θα το βρεις σχεδόν σε όλα τα σπίτια παρέα πάντα με τη σιδερώστρα. Αν κάτι πρέπει να προσέξεις αγοράζοντάς το, είναι να εξασφαλίσεις πλάκα υψηλής ποιότητας: μια πλάκα από παλλάδιο, για παράδειγμα, δεν θα «κολλάει» στα ρούχα και είναι ανθεκτική σε πιθανές γρατζουνιές. Μια κεραμική, από την άλλη, θα ολισθαίνει ομαλά πάνω στα αγαπημένα σου υφάσματα, χωρίς τον κίνδυνο να «κολλήσει» πάνω τους. Τέλος, μια εστία που είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα θα κάνει το σιδέρωμα λίγο πιο εύκολο.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές, τα Watts δείχνουν πόσο ισχυρό είναι το σίδερό σου. Ισχυρό σίδερο σημαίνει δημιουργία ατμού με γρηγορότερο ρυθμό, με αποτέλεσμα πιο γρήγορο, ξεκούραστο και αποτελεσματικό σιδέρωμα. Αυτό ακριβώς που σου υποσχεθήκαμε!

Ένα ακόμη στοιχείο, που θα σου κάνει τη ζωή ευκολότερη, είναι η υποστήριξη κάθετου ατμού. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να σιδερώνεις μια κουρτίνα ή ένα κρεμασμένο ρούχο (π.χ. κοστούμια και σακάκια). Τέλειο;

Αν, τώρα, οι στοίβες των πλυμένων ρούχων είναι «αβάσταχτες» και το σιδέρωμα παίρνει ώρες, ήρθε η ώρα να σκεφτείς την επιλογή του συστήματος σιδερώματος. Τα συστήματα σιδερώματος παράγουν περισσότερο ατμό και δεν χρειάζεται κάθε τόσο να αναπληρώνεις το νερό.

Εφόσον διαθέτουν μια μεγάλη «δεξαμενή νερού», και μάλιστα ξεχωριστά, μπορείς να έχεις τον επιθυμητό ατμό, διαθέσιμο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (χωρίς ανεφοδιασμό) και, φυσικά, αυτό κάνει και το σίδερο ελαφρύτερο, άρα σου εξασφαλίζει λιγότερη κούραση.

Μπορεί το σιδέρωμα να παραμένει αυτή η δουλειά που απεχθάνεσαι, αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παραδέξου ότι μπορείς να έχεις μια πολύτιμη βοήθεια!