Based on a novel: 10 βιβλία που ανεβαίνουν στη μεγάλη οθόνη από Σεπτέμβρη!

Περίληψη: Κάθε φορά που ο Σεπτέμβρης πλησιάζει καλπάζοντας σαν απειλητικός καβαλάρης, υπάρχει κάτι που μας παρηγορεί...

Κάθε φορά που ο Σεπτέμβρης πλησιάζει καλπάζοντας σαν απειλητικός καβαλάρης, υπάρχει κάτι που μας παρηγορεί για το τέλος των διακοπών. Ναι ναι, καλά το μάντεψες: Είναι η νέα ταινία του Woody Allen, η οποία βγαίνει στις αίθουσες πάντα εκείνη την περίοδο, για να μας φέρει το φθινόπωρο στη δροσιά ενός θερινού σινεμά, με συνοδεία παγωμένης λεμονάδας. Φέτος, ο Woody θα καθυστερήσει λιγάκι (τον έφαγαν τα σήριαλ του Amazon;). To νέο του φιλμ με τίτλο "Wonder Wheel" αναμένεται το Δεκέμβρη, πιθανόν και στις αρχές του 2018. Τα καλά νέα για σένα που είσαι σινεφίλ είναι ότι, μέχρι τότε, οι ανακοινώσεις προμηνύουν πολλές καλές ταινίες. Ορισμένες μάλιστα βασίζονται σε αξιόλογα μυθιστορήματα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν στη ραχοκοκαλιά τους δυνατές ιστορίες. Καθώς λοιπόν σκουπίζεις την άμμο από τα πόδια σου, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα με τα 10 βιβλία που θα χαρούμε ως ταινίες τους προσεχείς μήνες. Αν μη τι άλλο, μέχρι το ραντεβού της αίθουσας προλαβαίνεις να διαβάσεις αυτό που σου κάνει περισσότερο κλικ!

Ιt

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός – και η αρχή στα μεγάλα book adaptations του φθινοπώρου θα γίνει με ένα βιβλίο του Stephen King! Στην υπόθεση, μια παρέα έξι φίλων έρχεται αντιμέτωπη με έναν κακό κλόουν που βάζει στο στόχαστρό του μικρά παιδάκια. Το μυθιστόρημα του King γράφτηκε το 1986 και έκτοτε έχει γνωρίσει αρκετές μεταφορές, με πιο γνωστή τη μίνι-σειρά του 1990, στην οποία τον ρόλο του θρυλικού κλόουν-δολοφόνου είχε ο Tim Curry.28 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες.

My Cousin Rachel

Η ιστορία του Philip και της μυστηριώδους ξαδέρφης του, που μπορεί να είναι ένοχη για το φόνο ενός μέλους της οικογένειας (αλλά μπορεί και όχι!). Το κλασικό μυθιστόρημα της Daphne du Maurier εκδόθηκε στα 1951 και γνώρισε επιτυχία συνδυάζοντας σασπένς και ρομαντισμό. Στην ταινία, την ξαδέρφη θα υποδυθεί η Rachel Weisz.Τον Οκτώβριο στις αίθουσες.

Τhe Glass Castle

Σου έλειψε η Naomi Watts; Κι εμάς! Ευτυχώς θα τη δούμε το φθινόπωρο στο "Τhe Glass Castle". Το ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Jeannette Walls, που έμεινε για 261 εβδομάδες (χρόνια ολόκληρα δηλαδή) στη λίστα με τα ευπώλητα των New York Times, ακολουθεί ένα κοριτσάκι μεγαλωμένο αντισυμβατικά σε μια παράξενη οικογένεια.Tον Οκτώβριο στις αίθουσες.

Murder on the Orient Express

Kάθε φορά που μαθαίνουμε για την κινηματογραφική μεταφορά μιας ιστορίας της Αγκάθα Κρίστι, τρέμουμε μήπως και ο σκηνοθέτης «λερώσει» την εικόνα του Ηρακλή Πουαρό που έχουμε φτιάξει με το νου μας. Όταν βέβαια ο ενσαρκωτής του ήρωα αλλά και ο σκηνοθέτης ακούει στο όνομα Kenneth Branagh, τότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Και με τους Johnny Depp, Daisy Ridley και Michele Pfeiffer να φιγουράρουν στους δεύτερους ρόλους, η ταινία είναι must. Για το βιβλίο αυτό καθαυτό, περιττά τα λόγια.9 Νοεμβρίου στις αίθουσες.

The Mountain Between Us

Σχεδόν παράλληλα με τα γυρίσματα της ταινίας του Woody Allen, η Kate Winslet πηγαινοερχόταν επίσης στο σετ του "The Mountain Between Us". Παγιδευμένοι μετά από μια τραγική συντριβή αεροσκάφους, δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι καλούνται να συνδεθούν για να επιβιώσουν. Το ομώνυμο μυθιστόρημα του Charles Μartin είναι ένα page-turner που κόβει την ανάσα.Το Νοέμβριο στις αίθουσες.

Let it Snow

Αν παρακολουθείς έστω και λίγο τη διεθνή λογοτεχνία, θα έχεις σίγουρα ακούσει το "Let It Snow", ένα βιβλίο που περιλαμβάνει τρεις αλληλοσυνδεόμενες ρομαντικές ιστορίες από τους John Green (Το Λάθος Αστέρι), Maureen Johnson και Lauren Myracle. Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για την ταινία, με τους πρωταγωνιστές να παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.Το χειμώνα στις αίθουσες.

Wonder

Ένα αγοράκι που γεννήθηκε με δυσμορφία στο πρόσωπο προσπαθεί να αφομοιωθεί στο καινούργιο του σχολείο. Τo τρυφερό και βαθιά ανθρώπινο μυθιστόρημα του R.J. Palacio, που κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τίτλο Θαύμα, έρχεται στους αίθουσες με πρωταγωνιστή τον μικρό Jacob Tremblay και δίπλα του τη Julia Roberts και τον Owen Wilson.To χειμώνα στις αίθουσες.

Αnnihilation

Πόσο καιρό έχεις να διαβάσεις καλό θρίλερ; Εδώ είσαι! Στο "Annihilation" του Jeff Vandermeer, μια βιολόγος προσπαθεί να βρει τι ήταν αυτό που σκότωσε τον σύζυγό της και ταξιδεύει σε μια μυστηριώδη περιοχή όπου δεν υπάρχουν κανόνες. Στην ταινία, που έρχεται τον χειμώνα, την βιολόγο υποδύεται η Natalie Portman, οπότε καταλαβαίνεις ότι εδώ έχουμε θέμα.Το χειμώνα στις αίθουσες.

Thank You For Your Service

Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών επιστρέφουν στα σπίτια τους από το Ιράκ, για να ανακαλύψουν ότι ο πόλεμος τους ακολουθεί και πέρα από το πεδίο μάχης. Μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο του David Finkel, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.To χειμώνα στις αίθουσες.

The Yellow Birds

Και συνεχίζοντας με ιστορίες από το Ιράκ, στο "The Yellow Birds" του Kevin Powers δύο νεαροί στρατιώτες καθοδηγούνται στη φρίκη του πολέμου από έναν έμπειρο αλλά και ταλαιπωρημένο στρατηγό. Τώρα πώς γίνεται στους βασικούς πρωταγωνιστές της ομώνυμης ταινίας να συναντάμε την Jennifer Anniston, μην τα ρωτάς…Το χειμώνα στις αίθουσες.