Η χρονιά του Batman: Ο «σκοτεινός ιππότης» γίνεται 80!

Περίληψη: Πάμε πίσω στο 1938, όταν ο Vincent Sullivan, τότε διευθυντής της Detective Comics, Inc., ζητούσε...

Πάμε πίσω στο 1938, όταν ο Vincent Sullivan, τότε διευθυντής της Detective Comics, Inc., ζητούσε από τον νεαρό κομίστα Bob Kane (23 ετών τότε), έναν ήρωα που θα μπορούσε να εξελιχθεί στο αντίπαλο δέος του Superman.

Ο Kane δούλεψε τα σκίτσα του για κάμποσες ημέρες και έδειξε στον συνεργάτη του, Bill Finger, την έμπνευσή του: έναν ήρωα-πολέμιο του εγκλήματος, ντυμένο στα κόκκινα, με επιβλητική κάπα και το όνομα Bird-Man. Ο Finger εμπλούτισε την αρχική ιδέα με πιο «σκοτεινά» στοιχεία, καταλήγοντας στον Batman, λίγο-πολύ όπως τον ξέρουμε σήμερα. 

Κάπως έτσι, στις 30 Μαρτίου 1939, πριν από ακριβώς 80 χρόνια, ο Batman εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του Detective Comics #27.

Από εκείνο το εξώφυλλο ο ήρωας έμελλε να αφήσει το στίγμα του στην pop κουλτούρα και σε κάθε μέσο διασκέδασης, έχοντας κυκλοφορήσει χιλιάδες τεύχη comics, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες, σειρές και βιντεοπαιχνίδια και έχοντας χαρίσει την φιγούρα του σε χιλιάδες παιχνίδια, gadgets και κάθε λογής συλλεκτικά αντικείμενα!

Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο, η DC έχει σχεδιάσει δεκάδες events και εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα απαραίτητα επετειακά τεύχη comics, που αποτίουν φόρο τιμής στις οκτώ δεκαετίες του Batman και που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη κανενός συλλέκτη.

Μπες, λοιπόν, τώρα στο public.gr για να προλάβεις να εξασφαλίσεις το δικό σου αντίτυπο από τα Detective Comics: 80 Years of Batman Deluxe Edition και Detective Comics 1000.

Το πρώτο αποτελεί συλλογή μερικών από τις πλέον κλασσικές περιπέτειες του ήρωα, καθώς και μια καινούργια άγνωστη ιστορία από τα πρώτα χρόνια της ζωής του Bruce Wayne, σε σενάριο του Paul Levitz και σκίτσο των Denys Cowan και Bill Sienkiewicz. Όσο για το δεύτερο, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερες επεξηγήσεις, αφού αποτελεί το χιλιοστό τεύχος του Detective Comics, με ιστορία που θα σε συγκλονίσει!

Αν είσαι σαν κι εμάς και η επέτειος σου άνοιξε την όρεξη για ακόμα περισσότερο Batman, μπορείς να ξεκινήσεις βλέποντας ξανά μερικές από τις καλύτερες ταινίες του των τελευταίων ετών, δηλαδή το Dark Knight σε 4K HDR Blu-Ray με την εκπληκτική ερμηνεία του Heath Ledger στο ρόλο του Joker και το Dark Knight Rises επίσης σε 4K HDR Blu-Ray, με τον μοναδικό Tom Hardy, στον ρόλο του αδίστακτου Bane. Για κάτι πιο ανάλαφρο, η ταινία Lego Batman θα σου χαρίσει άφθονο γέλιο, σατιρίζοντας όλα τα κλισέ του ήρωα.

Και αφού μιλήσαμε για Lego, το Μπατ Υποβρύχιο Του Μπάτμαν Και Η Υποβρύχια Σύγκρουση και το LEGO Movie 2 Ετοιμοπόλεμος Μπάτμαν Και Σιδερογένης είναι δύο σετ που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα πιτσιρίκια της παρέας. Εναλλακτικά, οι φιγούρες Batman Knight Missions θα  επιτρέψουν σε μικρά και μεγάλα παιδιά να παίξουν με τον αγαπημένο τους ήρωα και τους βασικότερους χαρακτήρες αναπαριστώντας κλασικές πόζες.

Τέλος, αν θέλεις να μπεις για τα καλά στη ζωή του χαρακτήρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το Batman Arkham City GOTY ή το Batman Arkham Knight της Rocksteady, που φημίζονται για την σκοτεινή τους ατμόσφαιρα, το γρήγορο σύστημα μάχης, τις εξαιρετικές ερμηνείες και τη μεγάλη γκάμα εμβληματικών αντιπάλων

Βρες τα πάντα γύρω από τον 80άρη (πια) Batman στο κοντινότερο κατάστημα Public και το public.gr!