Beach life - the essentials: Σκηνή, αντηλιακό και... SUP!

Περίληψη: Καλά τα αξιοθέατα, οι βόλτες στα σοκάκια, αλλά -ας το παραδεχτούμε- ένα πράγμα σκεφτόμαστε όλοι...

Καλά τα αξιοθέατα, οι βόλτες στα σοκάκια, αλλά -ας το παραδεχτούμε- ένα πράγμα σκεφτόμαστε όλοι όταν σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές (εκτός του φαγητού): τις ώρες χαλάρωσης στην παραλία.

Αν φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, έχεις αποφασίσει να ζήσεις τις διακοπές στο στο φουλ, σου έχουμε το κατάλληλο τρίπτυχο: σκηνή για camping (διάβασε εδώ τον δεκάλογο του πρωτάρη, αν δεν το έχεις δοκιμάσει), αντηλιακό, για να παραμείνει ο ήλιος φίλος μας, και σανίδες SUP, που είναι η φετινή μας καλοκαιρινή αγάπη!

Πρώτο μέλημα, λοιπόν, η σκηνή: μικρή ή μεγάλη – η παρέα θα καθορίσει την απόφαση, σίγουρα όμως ένα καλό υπόστρωμα και ένα ανθεκτικό φουσκωτό στρώμα θα κάνουν τον ύπνο σου ανάλαφρο και θα βοηθήσουν τους πιο… καλομαθημένους να αποκοιμηθούν ήρεμα.

Αν σχεδιάζεις διακοπές με το έτερον ήμισυ, μια σκηνή δύο ατόμων είναι ιδανική. Αν τα άτομα αυξηθούν, άρα μιλάμε για παρέα ή οικογένεια, τότε θα χρειαστείς σκηνή τουλάχιστον 4 ατόμων. Ιδανική επιλογή η Campus Acapulco, που διαθέτει σίτα, για να μη σε ενοχλήσουν κουνούπια και λοιποί ανεπιθύμητοι επισκέπτες. Για ακόμα πιο άνετη... διαβίωση, η Oztrail Tasman 4 ατόμων είναι ακόμα πιο ευρύχωρη και πολύ πρακτική!

Για το προσωπικό σου φαρμακείο, κράτα σημειώσεις: αντικουνουπικό, φιδάκι, αμμωνία και ασφαλώς αντηλιακό – φρόντισε οι ευαίσθητοι της παρέας να αλείφονται ξανά και ξανά.

Για τους ενήλικες η αντηλιακή λοσιόν της Nivea είναι ό,τι πρέπει: δείκτης προστασίας 30, κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη και, το πιο σημαντικό, δεν φεύγει εύκολα με το νερό. Για τα παιδιά χρειάζεσαι κάτι πιο δυνατό, όπως η αντηλιακή λοσιόν Nivea Kids με δείκτη προστασίας 50. Αν, τέλος, θες να συνδυάσεις προστασία από τον ήλιο με μαύρισμα, τότε χρειάζεσαι το αντηλιακό λάδι Hawaiian Tropic, που είναι αδιάβροχο και προστατεύει σαν γαλάκτωμα. Μη ξεχνάς όμως να το ανανεώνεις συχνά, γιατί έχει μικρότερο δείκτη προστασίας!

Το SUP (από τα αρχικά των λέξεων «Stand Up Paddle») αποτελεί το τελευταίο trend σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σπορ και είναι η καλοκαιρινή μας εμμονή! Πρακτικά πρόκειται για συνδυασμό του surfing και του κανόε/καγιάκ, αφού κωπηλατείς όρθιος πάνω σε σανίδα.

Αν είσαι αρχάριος στο άθλημα (κάτι μας λέει πως είσαι), προμηθεύσου σανίδα με αντιολισθητική επιφάνεια και καλό κράτημα, έτσι ώστε να εξοικειωθείς εύκολα και γρήγορα. Οι σανίδες SUP ποικίλουν ανάλογα με το βάρος που υποστηρίζουν. Έτσι οι επιλογές σου ξεκινούν από εκείνες που μπορούν να στηρίξουν μέχρι 90kg και φτάνουν ως τα 100 ή ακόμα και 145kg, γιατί... όλοι έχουμε δικαίωμα στο SUP!

Σε όποια παραλία κι αν βρεθείς αυτό το καλοκαίρι, αν είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα, θα περάσεις τέλεια! Βρες στο κοντινότερο κατάστημα Public και το public.gr όλα τα απαραίτητα του καλοκαιριού!