Μπες στον κόσμο της φωτογραφίας με μια Canon EOS 1300D

Περίληψη: Ώστε... σου αρέσει η φωτογραφία; Από τότε που πήρες το πρώτο σου smartphone, έχεις βγάλει...

Ώστε... σου αρέσει η φωτογραφία; Από τότε που πήρες το πρώτο σου smartphone, έχεις βγάλει άπειρες; Βλέπεις τον κόσμο μέσα από το πρίσμα της κάμερας του κινητού σου, ή από το κλείστρο της μικρής compact που πήρες; Ε, λοιπόν, αν θεωρείς πως... συμπλήρωσες τα "ένσημα" στις μικρές κατηγορίες και, πλέον, έχει έρθει η ώρα να περάσεις στην "πρώτη εθνική", πρέπει να πάρεις DSLR. Και τι καλύτερο από την 1300D της Canon!

Γιατί DSLR;

Πολύ απλά, γιατί... έτσι! Καλά, όχι, δεν είναι βίτσιο. Απλά... όσο μαθαίνεις περισσότερα για τη φωτογραφία, θα ανακαλύψεις πως οι αυτόματες ρυθμίσεις πολύ συχνά δεν συμβαδίζουν με αυτά που θες να κάνεις. Επομένως, χρειάζεσαι μια φωτογραφική μηχανή, η οποία έχει μεν τους απαραίτητους αυτοματισμούς για τις δύσκολες στιγμές ή για όταν δεν θες κάτι περίεργο, έχει τη δυνατότητα, δε, να γυρίσει σε "χειροκίνητο" (αγγλιστί "manual") mode ώστε να μπορείς να επέμβεις σε όλες τις ρυθμίσεις, όταν το θες.

EOS 1300D

Η 1300D είναι το πιο πρόσφατο εισαγωγικό μοντέλο της Canon στις DSLRs. Προσφέρει ποιότητα, πολλές δυνατότητες και δυνατά χαρακτηριστικά σε (σχετικά) μικρό μέγεθος. Ο αισθητήρας της 1300D είναι μεγέθους APS-C με 18 megapixels, κάτι που σημαίνει πως η ποιότητα των φωτογραφιών, σε σύγκριση με κάμερες από smartphones, ακόμη κι αν δηλώνουν περισσότερα megapixels ή μεγαλύτερη ανάλυση, είναι ασύγκριτα υψηλότερη, σε σημείο να μην υπάρχει σύγκριση. Εκτός αυτού, η 1300D διαθέτει και Wi-Fi αλλά και NFC, για να συνδέεται με υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης, αλλά και με smartphones, μέσω του αντίστοιχου app της Canon, το οποίο υπάρχει τόσο για iPhones όσο και για Android. [gallery link="file" size="full" ids="53862,53864,53863"] Αν κι εσύ νιώθεις έτοιμος να βουτήξεις στα... πιο βαθιά της φωτογραφίας, η 1300D είναι ο ιδανικός σύντροφος. Η τιμή της την κάνει πολύ ελκυστική πρόταση για όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τις DSLR αλλά δεν προτίθενται -- ακόμη -- να επενδύσουν μεγαλύτερα ποσά στο χόμπι αυτό. Η 1300D σου δίνει τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μάθεις και να αναπτύξεις το ταλέντο σου, ενώ τα specs της διασφαλίζουν πως θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να εξαντλήσεις τις δυνατότητές της και θα νιώσεις την ανάγκη να περάσεις σε κάποιο ακριβότερο μοντέλο.

Προσφορά Canon και Public

Από τις 20 Οκτωβρίου, τα Public και η Canon σου χαρίζουν ένα Connect Station CS100, αξίας €100, με κάθε αγορά kit EOS 1300D με φακό 18-55. Με το Connect Station μπορείς να συνδέσεις την τηλεόρασή σου, να δεις τις φωτογραφίες που έχεις τραβήξει, να διαχειριστείς albums, αλλά, κυρίως, να μεταφέρεις τις φωτογραφίες σου από την 1300D στον εσωτερικό του δίσκο, ως backup.