10+1 βιβλία για... διαβασμένα Χριστούγεννα!

Περίληψη: Μην αφήσεις τις γιορτές να περάσουν χωρίς ένα καλό βιβλίο δίπλα σου. Συνεχίζουμε τις χριστουγεννιάτικες επιλογές μας με 11 τίτλους!

Χριστούγεννα και διάβασμα πάνε (σχεδόν παραδοσιακά) μαζί! Πόσες φορές δεν έχουμε νιώσει την ανάγκη να αποδράσουμε για λίγο από την πραγματικότητα και να χαθούμε στις ιστορίες ενός καλού βιβλίου; Επιλέξαμε, λοιπόν, ακόμα 11 βιβλία, που θα μετατραπούν σε ιδανική συντροφιά αυτές τις γιορτές! 

Για τους λάτρεις του μυθιστορήματος ξεκινάμε από το βιβλίο «Ο Κύριος Γουάιλντερ κι εγώ», με το οποίο θα ταξιδέψεις στην Ελλάδα και την Αμερική των 70s παρέα με την Καλλιστώ, η οποία θα γνωρίσει τον διάσημο σκηνοθέτη του Hollywood Μπίλι Γουάιλντερ. Ακόμα πιο πίσω, στη δεκαετία του ’50, θα μας πάνε οι αναμνήσεις του Αντρία, του πρωταγωνιστή του «Confiteor».

Περιπέτεια στη θάλασσα σε περιμένει στην επόμενη επιλογή μας. Στο κλασικό «Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα» του Herman Melville ακολουθούμε τον καπετάνιο Αχαάβ και το πλήρωμά του σε μια εμμονική καταδίωξη προς αναζήτηση της φάλαινας που τον τραυμάτισε. Η θάλασσα απαντάται συχνά και στο έργο του Μ. Καραγάτση. Η «Μεγάλη χίμαιρα» ακολουθεί την ιστορία της Μαρίνας, εξετάζοντας παράλληλα την ψυχοσύνθεσή της.

Παρέα στο διάβασμα μπορούν να σου κάνουν και τα παιδιά, αφιερώνοντας χρόνο στα δικά τους βιβλία ή ακούγοντας εσένα να τους διαβάζεις όμορφες ιστορίες. Μάθε στα παιδιά τις πρώτες τους λέξεις στα Αγγλικά με τα «Little Monsters». Τα παιδιά που μπορούν και μόνα τους να διαβάσουν ιστορίες στα Αγγλικά θα βρουν ένα νέο, περιπετειώδες μυστήριο στο «Frostheart 2» ενώ με το «The Lost Spells» θα γνωρίσουν έναν διαφορετικό κόσμο γεμάτο μαγεία.

Αν έχεις μικρότερα παιδιά, τότε μπορείς να επενδύσεις στον ελεύθερο χρόνο αυτής της εποχής στο μεγάλωμά τους. Το βιβλίο «Μοντεσσόρι στο σπίτι με το μικρό παιδί» απευθύνεται σε γονείς με παιδιά 1-3 ετών και περιέχει μια σειρά από συμβουλές που κάθε γονιός θα ήθελε να γνωρίζει.

Μέσα από τη λογοτεχνία μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα και άλλες τέχνες. Το «Let Love Rule» σε βάζει στο μυαλό ενός μουσικού, καθώς πρόκειται για την αυτοβιογραφία του Lenny Kravitz. Με το «Magnum Contact Sheets» θα γνωρίσεις τα μυστικά πίσω από μερικές από τις εμβληματικότερες φωτογραφίες της ιστορίας. Τέλος, στο «Rembrandt» θα έρθεις πιο κοντά με τη ζωγραφική, μέσα από το έργο του φημισμένου ολλανδού ζωγράφου Rembrandt.

Το public.gr σε περιμένει 24 ώρες το 24ωρο με ακόμα περισσότερες αναγνωστικές επιλογές. Μην αφήσεις το χειμώνα να περάσει χωρίς ένα καλό βιβλίο δίπλα σου!