4+1 προτάσεις βιβλίων για coffee lovers

Περίληψη: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων με θέμα – τί άλλο; - τον καφέ. Είτε ψάχνεις για δώρο για τους coffee lovers της ζωής σου είτε είσαι ένας από αυτούς συνέχισε να διαβάζεις!

Υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό που νιώθεις όταν πίνεις ένα φλιτζάνι μοσχομυριστό καφέ; Μάλλον όχι! Τι θα έλεγες, λοιπόν, να μάθεις λίγα παραπάνω πράγματα για την ιστορία του και την προέλευσή του, αλλά και έξυπνους τρόπους για το πως να φτιάχνεις τον καλύτερο καφέ στο σπίτι; Εμείς ψάξαμε, διαβάσαμε, ρωτήσαμε ειδικούς και συγκεντρώσαμε τα καλύτερα βιβλία για τον καφέ που αξίζει να διαβάσεις είτε είσαι απλά λάτρης του είτε επαγγελματίας barista.

Φτιάξε… καφέ, κάθισε αναπαυτικά και ξεκινάμε!

1. Το εγχειρίδιο του καφέ, Χρήστος  Μανουσίδης

Από την ιστορία του καφέ και τα μυστικά καλλιέργειάς του μέχρι σωστούς τρόπους σερβιρίσματος και συμβουλές για να διαμορφώσεις ένα σύγχρονο café, ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την τέχνη και την βιομηχανία του καφέ θα το βρεις σε αυτόν τον must-have οδηγό.

2. The World Atlas of Coffee, James Hoffmann

Πόσες διαφορετικές ποικιλίες καφέ υπάρχουν; Ποιες μεθόδους και τεχνικές παραγωγής ακολουθεί κάθε χώρα; Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ποιότητα του; Ο James Hoffmann μας ταξιδεύει στις χώρες του καφέ σε ένα οδοιπορικό που δεν πρέπει να χάσεις!

3. The Coffee Book, Anette Moldvaer

Πειραματίσου με διαφορετικές ποικιλίες καφέ, μεθόδους παρασκευής και γεύσεις και γίνε ο απόλυτος at home barista! Σε αυτόν τον οδηγό θα βρεις tips για τον ιδανικό καφέ αλλά και 70 συνταγές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

4. Coffee Art, Dhan Tamang

Θες να γίνει master του latte art; Ο παγκοσμίου φήμης Dhan Tamang θα σε καθοδηγήσει βήμα-βήμα για να δημιουργήσεις τα δικά σου πρωτότυπα σχέδια. Ξάφνιασέ τους όλους με τους εντυπωσιακούς μονόκερους και τα 3D ζωάκια από αφρόγαλα που θα τους σερβίρεις!

5. You Get So Alone at Times, Charles Bukowski

Είναι Κυριακή πρωί και ο καφές σε περιμένει στο τραπέζι. Τι θα έλεγες να τον συνοδεύσεις με λίγη ποίηση; Ο Bukowski ταξιδεύει στην παιδική του ηλικία, βιώνοντας ξανά τα χρόνια της νιότης του, και μας αποκαλύπτει μια διαφορετική πλευρά του. Ψάξε στις σελίδες του και για το ποίημα «Coffee»! 😉

Ελπίζουμε να σου δώσαμε μερικές ιδέες για το επόμενο ανάγνωσμά σου. Ανακάλυψε περισσότερες προτάσεις βιβλίων για τον καφέ και αμέτρητες ακόμα επιλογές βιβλίων στο Public.gr, ενώ μην ξεχνάς ότι στα ράφια του Public θα βρεις και ο,τι χρειαστείς σχετικά με την παρασκευή του αγαπημένου σου καφέ!