5 νέες κυκλοφορίες ελληνικής λογοτεχνίας για να διαβάσεις αυτό το φθινόπωρο!

Περίληψη: Ανακάλυψε μερικά συναρπαστικά βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από ταλαντούχους Έλληνες συγγραφείς που θα σου κρατήσουν συντροφιά τις φθινοπωρινές ημέρες.

Το φθινόπωρο είναι η εποχή που μένουμε περισσότερο στο σπίτι, φτιάχνουμε το ζεστό μας ρόφημα, τυλιγόμαστε με μία κουβέρτα, αρπάζουμε το βιβλίο μας και χανόμαστε μέσα στην ιστορία του. Για το φετινό φθινόπωρο, αποφασίσαμε να τιμήσουμε την σύγχρονη εγχώρια λογοτεχνία και να σου προτείνουμε πέντε νέες κυκλοφορίες από Έλληνες συγγραφείς.

Ξεκινάμε με το βιβλίο «Το κορίτσι της στάχτης» του Μένιου Σακελλαρόπουλου. Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Δεκέμβρης του 1943, η Παρασκευούλα είναι πεντέμισι χρονών, μόλις έχει χάσει τον πατέρα της και κρύβεται με τα αδέλφια της στο βουνό. Ο Μητροπολίτης ζητά να στείλουν για υιοθεσία παιδιά στην Αυστραλία και η Παρασκευούλα σηκώνει δειλά το χέρι της. Η συνέχεια της ζωής της, την θέλει από τα Καλάβρυτα, στο Σύδνεϋ, έπειτα στην Αθήνα, το Λονδίνο, την Πάτρα και τέλος πάλι πίσω στα Καλάβρυτα. Αυτό το σπαρακτικό μυθιστόρημα, σε γεμίζει εικόνες και συναισθήματα.

Η δεύτερη πρότασή μας, είναι το βιβλίο «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» του Χρήστου Χωμενίδη. Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Τζίμης Παπιδάκης, υιοθετημένος από έναν παλιό πρωταγωνιστή του Εθνικού Θεάτρου. Το μεγάλο του όνειρο είναι να γίνει ο καλύτερος θεατρικός επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Μετά από 40 χρόνια με παραστάσεις τρίτης κατηγορίας, η παράσταση που προετοιμάζει, έχει όλες τις προδιαγραφές για να θριαμβεύσει. Το μυθιστόρημα του Χωμενίδη πιο επίκαιρο από ποτέ, μας τρομάζει και μας συγκινεί ταυτόχρονα.

Συνεχίζουμε με το βιβλίο «Οι Τρεις Φωτιές» της Άννας Γαλανού. Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από τρία αδέλφια, τον Ιάκωβο, τον Μάριο και τον Αργύρη. Τα τρία αδέλφια καθώς μεγαλώνουν, το μόνο που θέλουν είναι να ξεφύγουν από το δύσκολο οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο Ιάκωβος, θα μετακομίσει στην Αμερική και θα εξελίξει την καριέρα του, μέχρι που θα γυρίσει πίσω στην Κρήτη. Ο Μάριος θα πάει στο Παρίσι, θα ερωτευτεί σφόδρα μία μπαλαρίνα, η οποία θα τον εγκαταλείψει. Τελικά, θα βρεθεί σε ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας όπου εκεί θα γνωρίσει τον αληθινό του έρωτα. Ο Αργύρης, ο πιο παράξενος εκ των τριών, θα μάθει το μεγάλο μυστικό του πατέρα του, και έπειτα θα αρχίσει να περιπλανιέται και να θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο. Είναι ένα βιβλίο που μας μιλά για τις δυσκολίες των οικογενειακών σχέσεων και το πώς αυτές διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.

Αν είσαι φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας τότε η επόμενη πρότασή μας σε ενδιαφέρει. Το βιβλίο «Ο θεριστής της Κυψέλης» της Έλενας Κορδέλλας, έχει φόντο την Κυψέλη, όπου λαμβάνουν χώρα μία σειρά από δολοφονίες. Ένας αστυνομικός προσπαθεί να λύσει το μυστήριο και να πιάσει τον δολοφόνο, πριν προλάβει να σκοτώσει το επόμενο θύμα του. Ένα μυθιστόρημα ατμοσφαιρικό, γεμάτο δράση και αγωνία, με πολλές ανατροπές.

Θα κλείσουμε με το βιβλίο «Η θεία Μπέμπα» της Ισμήνης Μπάρακλη. Στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η ιστορία μίας αριστοκρατικής οικογένειας της δεκαετίας του ’30 στο Ναύπλιο. Η θεία Μπέμπα, η οικονόμος, μας αφηγείται τις αναμνήσεις της από την ιδιόρρυθμη και συνάμα αξιαγάπητη οικογένεια Ροδοπούλου. Πρόκειται για μία εύθυμη ιστορία εποχής με την οποία θα γελάσεις μέχρι δακρύων.

Βρες όλες τις παραπάνω προτάσεις αλλά και ακόμα περισσότερες επιλογές βιβλίων σε ένα κατάστημα Public ή στο Public.gr!